Python İle Yazılım Diline Başlamak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kuştepede oturan fakat keko olmayan nadir insan
Onaylı Üye
Katılım
8 Eki 2017
Mesajlar
114
Tepki puanı
10
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
aga ingilizce temeli kesinlikle şart + olarak öğrenebileceğin bir çok alan var youtube olsun kurs uygulamaları olsun kitap olsun sana hangisi daha elverişli geliyorsa ordan çalışıp kendini geliştirmek
 
Üye
Katılım
2 Eki 2020
Mesajlar
46
Tepki puanı
0
Yaş
26
5 HİZMET YILI
İngilizce biliyorsan yazıldığı gibi okunan bir program YouTube den çok fazla ogrenemezsin udemyden ders almak daha mantıklı olur
 
Onaylı Üye
Katılım
30 Eyl 2020
Mesajlar
50
Tepki puanı
1
Yaş
25
5 HİZMET YILI
Ben tavsiye, python kazandı ve hala iş piyasasında güç çok kazanır, odak ve sebat var bir dildir.
 
Onaylı Üye
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
50
Tepki puanı
4
Ödüller
4
Yaş
35
5 HİZMET YILI
evieplus Academy diye bir youtube kanalı var. Ben de yeni başladım ve buradan devam ediyorum. Ders sonlarında ödev falan veriyor. Güzel de anlatıyor. Türkçe anlatıyor ama örneklerde hep ingilizce kullandığı için ingilizce kullanmaya daha çok alıştırıyor.
 
Onaylı Üye
Katılım
10 Eyl 2020
Mesajlar
50
Tepki puanı
0
Ödüller
1
Yaş
35
5 HİZMET YILI
Udemyden 30 40 tlye dersleri satın alabilirsin.Hatta bedavaya eğitimler bile var.Param yok alamam diyorsan youtubeden dersler var Python'u anlatan Türkler var ama genelde yabancılar güzel anlatıyor.Yeterli bir seviyede İngilizcen varsa yabancıları izleyebilirsin daha iyi olur.Yeter ki bir yerden başla gerisi gelir.
Başarılar.

beni bir kursa yönlendirebilir misin
 
Uzman Üye
Katılım
9 May 2020
Mesajlar
221
Çözümler
1
Tepki puanı
5
Ödüller
3
Yaş
23
6 HİZMET YILI
goodluck its gonna be hard but if u dont give up u will do it
 
Onaylı Üye
Katılım
9 Eki 2020
Mesajlar
52
Tepki puanı
0
Yaş
28
5 HİZMET YILI
1. At least everyday sit behind your screen for 2-3 hours.
2. Don't just copy paste codes from those tutorials you watch, try to make your own example without looking at what they did.
3. Never try to memorize things from tutorials, understand what they are trying to explain, because memorizing won't work every time by the time you'll have to memorize a lot of info which is kinda impossible, so understanding is way much better because you actually know what you're doing not copy pasting things.
4.Put a deadline for yourself.For example write in a text document that you wanna start your first project after 3-4 months of learning, or you can start your project immediately once you have enough knowledge but make sure to set that project as a simple once, because you're still a beginner. Also you can create very simple projects like a simple calculator once you know how labels, buttons , functions work with some basics.
5.When you're watching a tutorial just forget about social media and other things because they will distract you which means you won't get the most out of the tutorial.
6.Write how many hours you spend learning daily on a text document to keep the track of your progress so your learning would be consistent.
7.If you wanna do something and you haven't found it in tutorials search for it on google or go to stackoverflow which is a site for developers who help each other.
8. If you didn't understand the tutorial watch the video again and again until you understand it well, plus don't put all your focus on what is he typing focus more on what he's saying which is more important so you could understand what he's typing.
9. Think before you write every single code, remember coding is all about solving problems so you gotta think over and over.
10.Speaking of solving problems there are websites that give you codes to solve them such as TopCoder, Coderbyte, Project Euler and so many more.
11.Use comments to identify what your code exactly does, so if you come later to read the code it's way much easier and don't forget to make your code well organized.
 
Üye
Katılım
29 Eki 2017
Mesajlar
49
Tepki puanı
1
Ödüller
7
Yaş
27
8 HİZMET YILI
Yazılıma başlamak isdiyorsan önce ingilizceden başlamalısın bence bütçen varsa özel ingilizce kurslarına gidebilirsin sonra yazılımın nekadar kolay olacığını anlıcaksın
 
Seçkin Üye
Katılım
18 Tem 2019
Mesajlar
348
Tepki puanı
21
Ödüller
7
Yaş
26
6 HİZMET YILI
udemyden ders aldım 1 milyon istidham devletin verdiği yerlerden ders almaya devam ediyorum sen de bu tür yerlerden ders alıp ilerliyebilrsin
 
Onaylı Üye
Katılım
26 Kas 2018
Mesajlar
119
Tepki puanı
9
Ödüller
6
Yaş
32
7 HİZMET YILI
sürekli tekrar akılda kalıcıdır izlemekten ziyade uygulamalı daha mantıklı bence
 
Üye
Katılım
25 Ocak 2020
Mesajlar
47
Tepki puanı
4
Yaş
25
6 HİZMET YILI
Python is always nice to start.
you can practice and improve your python from hackerrank and codechef
 
Üye
Katılım
9 Kas 2020
Mesajlar
45
Tepki puanı
0
Yaş
30
5 HİZMET YILI
Dostum benim tavsiyem asla udemy e felan para verme. Youtube ye girerek tek videoda python dersleri eğitimleri var onları izleyerek temelini atabilirsin ayrıca google ye python istihza yazarak ince ayrıntılar anlatılmış bir pdf dosyası var. Temeli öğrendikten sonraki nokta yapacagin ise bağlı artık hangi programı yazacaksan onun gerektirdigi kütüphaneleri teker teker araştırman lazım.
Python u tamamen öğrenmek ezbere kod yazmak gibi bir şey mümkün değil malum binlerce kütüphane mevcut, asıl kilit nokta hata kodlarını okuyarak mantık yürütebilmek bunu da yaza çöze tecrübe edinmen lazim
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst