Python runtime sırasında değişken değiştirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Merhaba, şöyle birşey yapmak istiyorum:
Program ilk çalıştırıldığında kullanıcıdan bazı değerler alıyor ve daha sonra sonsuz döngü içerisinde çalışıyor. Fakat çalışma sırasında kullanıcı bu değeri tekrar girerek değiştirebilmelidir. Bunu nasıl yapabilirim ufak bir örnek ile açıklarsanız çok mutlu olurum

Süper Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
while True ile input alıp sürekli değiştirebilirsin. Veya yine farklı bir thread başlatıp ordan sürekli input aldırırsın yine aynı değişkeni değiştirirsin. soruyu çok kapalı sormuşsun.

İzmirde Çalışmalarını Sürdüren Bir MC
Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
6 HİZMET YILI
kanka biraz daha acılayarak anlatır mısın tam anlayamadım yardımcı olamıyorum

Süper Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
while True ile input alıp sürekli değiştirebilirsin. Veya yine farklı bir thread başlatıp ordan sürekli input aldırırsın yine aynı değişkeni değiştirirsin. soruyu çok kapalı sormuşsun.
nasıl degişecek yapamadım

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Soruyu ufak bir örnekle açıklıyayım mesela
isim = input("adınız nedir: ")
while True:
print("adınız:", isim)

gördüğünüz gibi bu örnekte kullanıcıdan adını alıyoruz daha sonra sürekli adını yazdırıyoruz ekrana, fakat benim istediğim ekrana sürekli yazdırdığımız süreç içerisinde kullanıcı adını tekrar değiştirebilmeli. eğer tekrar input eklersem döngü duruyor çünkü kullanıcıdan bir değer girmesini bekliyor. ama benim istediğim döngü durmasın. ha şöyle olabilir mesela esc tuşuna basınca döngü durur ve tekrar kullanıcıdan input alır daha sonra tekrar while döngüsünün içine girer. döngüyü durdurabilmem için sürekli klavyeyi dinlemem ve basılan tuşları kontrol etmem lazım. bunu nasıl yaparım

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Arkadaşın demek istediği sanırsam şu,
kullanıcıdan bir değer alıyoruz, bu değer sürekli yazdırılırken kullanıcı tekrar bir değer girdiğinde o değer yazdırılmaya başlasın ama arada herhangi bir duraklama olmasın.
Bir else ekleyerek yapabilirsin diye düşünüyorum. Denemek lazım.

Süper Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Arkadaşın demek istediği sanırsam şu,
kullanıcıdan bir değer alıyoruz, bu değer sürekli yazdırılırken kullanıcı tekrar bir değer girdiğinde o değer yazdırılmaya başlasın ama arada herhangi bir duraklama olmasın.
Bir else ekleyerek yapabilirsin diye düşünüyorum. Denemek lazım.
bence tam olarak boye demedı ama oyleyse mantıklı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...