Python'a yeni başlayan birisine önerileriniz nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Ben yeni başladım kodlama, Python'dan başlıyorum. Önerileriniz neler?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
5
Sosyal
6 HİZMET YILI
Python for everbody diye bir program var araştırırsan rahatlıkla bulursun, michigan üniversitesinden bir hoca tarafından veriliyor. Rahatlıkla öğrenebilirsin katılan kişiler de çok fazla 2M civarı, ortalama 13-14 saatte anlatıyor her şeyi. 5 üstünden 4.8 puan almış.

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Geldiğin her seviyede kendini test edebileceğin mini projeler üzerinde çalış dostum inan öğrenmende en çok fayda sağlayan şeylerden birisi bu oluyor. İnternette pythonda ödevler olarak aratabilirsin. Ayrıca Github'da açık kaynak kodlu python projelerini indirip kendince geliştirmeye çalış yani genel olarak proje bazlı çalışmalısın.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Python for everbody diye bir program var araştırırsan rahatlıkla bulursun, michigan üniversitesinden bir hoca tarafından veriliyor. Rahatlıkla öğrenebilirsin katılan kişiler de çok fazla 2M civarı, ortalama 13-14 saatte anlatıyor her şeyi. 5 üstünden 4.8 puan almış.
Hemen bakacağım bro teşekkürler

Geldiğin her seviyede kendini test edebileceğin mini projeler üzerinde çalış dostum inan öğrenmende en çok fayda sağlayan şeylerden birisi bu oluyor. İnternette pythonda ödevler olarak aratabilirsin. Ayrıca Github'da açık kaynak kodlu python projelerini indirip kendince geliştirmeye çalış yani genel olarak proje bazlı çalışmalısın.
Githuba bakınıyorum elimden geldiğince boş zamanımda tam olmasada 3 5 satır yazıyorum

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Pratik yapmadığın sürece bence gelişmen zor. Bir şeyleri öğren sonra o öğrendiğin şeyler üzerinde pratik yap. Anlayana kadar böyle devam et.

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
mini projeler yapıp github üzerinden paylaşabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Bol praitk yap videolar izle takıldıgın yerlerde

Üye
4 HİZMET YILI
her fonksiyonu işlevi öğreneceğişm diye vakit kaybetme youtubedan python ile yapılan projeleri izle ve oradan öğrenmeye çalış hangi fonksiyonun projelerde nerede kullanıldığını öğrendikten sonra kendi projelerini geliştir bayağı yararı oluyor

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Akış diyagramı ve algoritmanın ne olduğunu öğrenerek başlayabilirsiniz

Süper Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
youtube da bir sürü ögretici güzel kanal var onlardan yardim alabilirsin

Süper Üye
Ödüller
5
3 HİZMET YILI
En güzel öğrenme yöntemi deneye deneyedir. Hata yapıcaksın elbette ama denemelisin.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
kanka Python for everbody diye biryer var bunun videolarını izlersen senin için iyi olur

Uzman Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Merhaba!

1. Python'un temel kavramlarına iyi bir şekilde hakim olun. Örneğin, değişkenler, veri türleri, koşullar, döngüler, fonksiyonlar, sınıflar ve modüller gibi.
  2. Kodlama pratiği yapın. Başlangıçta basit programlar yazmaya başlayın ve zamanla daha karmaşık problemlere odaklanın.
  3. Python kütüphanelerine aşina olun. NumPy, Pandas, Matplotlib, TensorFlow ve Pygame gibi popüler kütüphanelerden bazılarıdır.
  4. Online kaynaklardan yararlanın. Udemy, Coursera, Codecademy gibi platformlarda Python kursları bulabilirsiniz. Ayrıca Python belgelerine ve forumlara da göz atabilirsiniz.
  5. Kendinize bir proje belirleyin ve onu tamamlayın. Örneğin, bir web tarayıcı, bir oyun, bir veritabanı yönetim sistemi veya bir otomatik e-posta gönderme uygulaması gibi.
  6. Kodlarınızı düzenli olarak kontrol edin ve yeniden düzenleyin. Kodlama pratiği yaparken, kodlarınızı düzenli bir şekilde kontrol edip yeniden düzenlemek, daha iyi bir yazılım kalitesi elde etmenize yardımcı olacaktır.
  7. Başkalarıyla kod paylaşın ve geri bildirim alın. Başkalarıyla kodlarınızı paylaşarak geri bildirim alabilirsiniz. Ayrıca, başkalarının kodlarını inceleyerek de farklı bakış açıları kazanabilirsiniz.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur. İyi şanslar ve başarılar dilerim!

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Pratik önemli burda pratik yaptı bazı şeyleri öğrenmek en güzelidir

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
ilerleme durumun nasıl gidiyor, eğer ilerlediysen sen bana ne önerirsin :D

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Bolca pratik yapman gerekiyor, gün aşırı tekrarlarını aksatma. Kitap edinmeni öneriririm, elle tutulur bir kitapla birlikte internet üzerinden yabancı kaynaklardan destek alabilirsin. İnternet üzerinde videolar ve yazılı kayıtlar var, buraları inceleyerek her gün kendini geliştirebilirsin. Devamı takip etmen gerekiyor, güncel durumlardan haberdar olmayı aksatmazsan zaman içerisinde kendini geliştirebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...