Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba,
Yazılanları okudum. Sanırım pek programla dili bilen birileri yok aralarında
Sana ufak bazı konulardan bahsetmek istiyorum. Kimisi zeka demiş, kimisi şunu yapabiliyorsan olur demiş.
Bir yazılımcı kimliği ile konuşacağım. Herhangi birisinin verdiği tavsiye olarak değil.
Şimdi; öncelikle kesinlikle Github üzerinde kayıtlı en az 7-8 farklı kaliteli SC olmalı.
Bunun dışında projelerinde kullanmış olduğun toolları yeterli ve açıklayıcı şekilde kaynakça olarak belirtmen gerekli.
Bunun dışında eğer dengi bir üniversite üzerinden diplomaya sahip değilsen, dengi bir sertifikaya sahip olman gerekir.
NOT: Diplomanın yerini kapatacak sertifikaları almak için global/trep geçerliliği olan hükümet onaylı sertifikalar almalısın. Öyle BTK Ac.'den ya da Udemy'den aldığın eğitim sertifikalarından bahsetmiyorum. CTF HT gibi büyük ve önünü açacak sertifikalardan bahsediyorum.
Eğer bunları tamamlarsan ve gerekli özveri ile çalışmaya devam edersen şartları ve koşulları tamamlamış olursun.
Anlıyorum çoğunuzun yaşı çok genç ve fazlasıyla hevesle bu mecralara adım atıyorsunuz. Ancak ve ancak anlamanız gereken ilk şey; yazılım ya da hangi sektör olursa olsun. Uçsuz bucaksız bir orman gibidir. Sen bu ormanın girişini bulmuş olabilirsin, fakat içeride ne ile karşılaşacağını bilemezsin. Güçsüz ve yetilerinden uzaksın.
İlk önce rota oluşturmalı, kaliteli bir araca(yetiye) sahip olmalı, daha sonrasında emin ve doğru adımlarla hareket etmelisin. Yoksa karanlık olduğunda yapacağın tek şey yerinde durmak ve ağlamak olur
İyi forumlar dilerim güzel kardeşim, farklı bir sorun olursa iletebilirsin özelden.