Python'da tecrübeli olunduğu nasıl kanıtlanır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
6 HİZMET YILI
Pythonda iş başvurusu yaparken bu dilde tecrübeliyim demek için ne kadar süre çalışmak gerekir veya nasıl bir program yazabilmek gerekir?

Üye
5 HİZMET YILI
Fazla bişey bilmene gerek yok onlar sana talimat verecektir zaten

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
web veya masaüstü program yapabiliyorsan veya btk daki sınavı bitirip sertifika almışsan başvuru yapabilirisn

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
bu işler yılla ölçülmez kimi 2 yılda öğrenir kimi 5 ayda önemli olan kendini ne kadar geliştirdiğindir.

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
günde ayırdığın zamana bağlı ve zeka düzeyine günde 5 saat ayır ve yaptığın şeyi anlayarak yap 1 ayda halledersin çok zor değil yazılım dili öğrenmek

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Merhaba,
Yazılanları okudum. Sanırım pek programla dili bilen birileri yok aralarında :)
Sana ufak bazı konulardan bahsetmek istiyorum. Kimisi zeka demiş, kimisi şunu yapabiliyorsan olur demiş.
Bir yazılımcı kimliği ile konuşacağım. Herhangi birisinin verdiği tavsiye olarak değil.
Şimdi; öncelikle kesinlikle Github üzerinde kayıtlı en az 7-8 farklı kaliteli SC olmalı.
Bunun dışında projelerinde kullanmış olduğun toolları yeterli ve açıklayıcı şekilde kaynakça olarak belirtmen gerekli.
Bunun dışında eğer dengi bir üniversite üzerinden diplomaya sahip değilsen, dengi bir sertifikaya sahip olman gerekir.
NOT: Diplomanın yerini kapatacak sertifikaları almak için global/trep geçerliliği olan hükümet onaylı sertifikalar almalısın. Öyle BTK Ac.'den ya da Udemy'den aldığın eğitim sertifikalarından bahsetmiyorum. CTF HT gibi büyük ve önünü açacak sertifikalardan bahsediyorum.
Eğer bunları tamamlarsan ve gerekli özveri ile çalışmaya devam edersen şartları ve koşulları tamamlamış olursun.
Anlıyorum çoğunuzun yaşı çok genç ve fazlasıyla hevesle bu mecralara adım atıyorsunuz. Ancak ve ancak anlamanız gereken ilk şey; yazılım ya da hangi sektör olursa olsun. Uçsuz bucaksız bir orman gibidir. Sen bu ormanın girişini bulmuş olabilirsin, fakat içeride ne ile karşılaşacağını bilemezsin. Güçsüz ve yetilerinden uzaksın.
İlk önce rota oluşturmalı, kaliteli bir araca(yetiye) sahip olmalı, daha sonrasında emin ve doğru adımlarla hareket etmelisin. Yoksa karanlık olduğunda yapacağın tek şey yerinde durmak ve ağlamak olur :)
İyi forumlar dilerim güzel kardeşim, farklı bir sorun olursa iletebilirsin özelden.

Üye
5 HİZMET YILI
Bende python ogrenmek istiyorum bu yaz boşum umarım iyi gecer kaynak önerir misiniz

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Experience doesn't depend on how long you do it, it depends on what you did. a project for example

Seçkin Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
knk insanına göre değişior kimi 1 ay da ögrenir kimi 10 ay da

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...