Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tabii ki başlar neden başlamasın, her zorlandığımız şeyi bırakıp pes mi edeceğiz?
Üstüne gitmeye, öğrenmeye ve çalışmaya devam et, zamanla gelişecektir.
kanka python kolay dil aslında mantığını kullanarak bişeyler yazabilirsin internetten bak bir kaç kod örneğine sonra dene bunu silersem ne olur şu satırı silersem şöylemi olur falan diye mantığını kullanarak yap bişeyler eninde sonunda öğrenirsin
hocam üniversite ilk sınavım python sabaha kadar çalışıp 10 almıstım sınavdan daha sonra dersi bırakıp lanet etmiştim.Daha sonra çalışma sistemimi değiştirdim.Eğlenceli projeler mesela hesap makinesi veya web scrapping ile döviz kuru verisini çekme gibi projelerle sevdirdim
Önce Python en kolay dil hemen öğrenirim demek ileride hayal kırıklığına uğratır. Bu dilin sytnaxı basit olabilir kitap okur gibi de kod okursun ileride ama çok işlevli bir dil ve ilerledikçe kafanın yanması çok normal. Daha neleeer neler var bu seni yıldırmasın uzmanlaşsan bile zorlanacağın takılacağın yerler olacaktır bu sorun değil.
Öncelikle selam! Yazılım sektörüne girmek gerçekten uzmanlık gerektiren bir süreçtir ve sana forumdaki arkadaşlarımın tavsiyeler için teşekkür ederim. Evet, yazılımcı olmanın uzun bir öğrenme süreci olduğunu ve sabır gerektirdiğini biliyorum. Ayrıca, kaliteli bir yazılımcı CV'si hazırlamak alternatif mesleklere göre daha zordur, ve bu süreçte gerçek projeler üzerinde çalışmak ve GitHub gibi platformları aktif bir şekilde kullanmak büyük bir avantaj sağlar.
Python'u öğrenirken algoritma kurmayı öğrenmek gerçekten önemlidir. Algoritmalar, herhangi bir programlama dilinde temel bir beceridir ve bu beceriyi geliştirmek, yazılım geliştirmeye büyük katkı sağlar. Python, algoritmaları anlamak ve uygulamak için oldukça uygun bir dil olarak kabul edilir. İyi bir temel oluşturduktan sonra, diğer dillere geçiş yapmak daha kolay olacaktır.
Türkçe kaynakların bol olması da büyük bir avantajdır ve bu kaynakları kullanarak öğrenme sürecini daha etkili bir şekilde yönetebilirsin. Unutma, sabırlı olmak, sürekli öğrenmeye devam etmek ve pratik yapmak başarıya giden yolda önemli faktörlerdir. İnanıyorum ki, azimli ve kararlı bir şekilde çalışarak başarıya ulaşabilirsin. Başarılar dilerim!
o beyninin yanması zaten bir şeyleri almaya başladığının göstergesi (bence) kaynak kodlarının içlerini açıp kod okur-yazarlık yaparak da öğrenebilirsin sadece benim değil çoğu yazılımcının fikri bu yönde