- Yasaklandı
-
İnsanların senin sesiyle dalga geçmesini umursama
Banlı Üye
#pushButton { color: rgb(0,0,0) } şu tarz bahsediyorsun anladım eğer obje ismini değiştirirsem atıyorum #pushButton yerine #username# in yanına object ismini yazıp { Kodları bu alana yazarsan düzelebilir. }
Örn:
#frame{ color: rgb(0,0,0) } gibi
O şekilde yazarsanız kodunuz çalışmayacaktır. Aşağıdaki gibi yazarsanız kodunuz çalışacaktır.
#pushButton{
background-color: red;
}
Not: Obje ismi önemli değil objenin style kısmına eklediğinizden dolayı pushButton yazmanız yeterli olacaktır.
obje isminden kastım orda pushbuttona kod kısmında kullandığı isim . pushButtondan başka bişeyle isimlendirdiyse çalışmaz.O şekilde yazarsanız kodunuz çalışmayacaktır. Aşağıdaki gibi yazarsanız kodunuz çalışacaktır.
#pushButton{
background-color: red;
}
Not: Obje ismi önemli değil objenin style kısmına eklediğinizden dolayı pushButton yazmanız yeterli olacaktır.
hayır başka bir obje ismi olarak değiştirmedimobje isminden kastım orda pushbuttona kod kısmında kullandığı isim . pushButtondan başka bişeyle isimlendirdiyse çalışmaz.
Herkes farklı bir şey öneriyor ilk başlarda CLR kütüphanesi ile yapıcaktım ardından CLR syntaxı biraz daha VB.NET yakın olduğundan console'da yaptığım şeyleri yapamadımqt gcc tabanlı bir tavsiye etmem.
en iyisi clang++ llvm kullanmak
Ne kadar etki eder bilmiyorum ama red yazan yere #E21C47 bu renk kodunu yazıp dener misiniz?
Post automatically merged:
Yine olmazsa büyük ihtimal olmayacak Qt5.11.1 sürümünü kullanabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 53400
Dediğin olayı yaptım 5.11 sürümüne kadar indirdim bundan sonra açtığın tüm projelerde sadece pro dosyasını oluşturuyor header dosyalarını oluşturmuyoru
Sol tarafta kit seçme kısmından ismini unuttum projeyi tamamen screenshot alıp atar mısın?
ui->pushButton->setStyleSheet("background-color: rgb(98, 247, 255);");
Ekli dosyayı görüntüle 53406
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ekli dosyayı görüntüle 53407
2 yeride attım
Yanıtlar çok garip, doğru anladığımı düşünüyorum background rengini değiştirmek istiyorsun. Style Sheet'ten background-coloru istediğin renk olarak değiştirmen yeterli.
Eğer bu şekilde değiştiremiyorsan mainwindow.cpp içerisine şunu ekle
C++:ui->pushButton->setStyleSheet("background-color: rgb(98, 247, 255);");
Bunun sürümle bir alakası yok
ben llvm msvc gcc diyorum sen bana .net tabanlı c++ anlatıyorsunhayır başka bir obje ismi olarak değiştirmedim
Herkes farklı bir şey öneriyor ilk başlarda CLR kütüphanesi ile yapıcaktım ardından CLR syntaxı biraz daha VB.NET yakın olduğundan console'da yaptığım şeyleri yapamadım
Oraya style sheet değiştirebilmesi için gereken kodu yazdım designerden yapamıyorsa runtimedan yapar.Onu bizde biliyoruz zaten kardeşim adam değişmiyor diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?