R25' ten 600 CC ye geçiş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
Şu an aktif olarak 2020 Model r25 kullanmaktayım 20 binde. Elime yüklü bir miktar para geçti, motorumu satıp 600 cc bir motor almak istiyorum fakat riskli olur mu ve hangi motor tercihini yapmalıyım. Aklımdaki motorlar şöyle : GSXR-600 Zxr-6, bunların dışında R6 var fakat yeni kasadan yana değilim, kırlangıç kasa çok hoşuma gidiyor fakat piyasada sağlam kırlangıç kasa var mı pek bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca 19 yaşıma yeni bastım 3 yıllık motor tecrübemi de göz önünde bulundurursak riskli olur mu benim için ?

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Aktif olarak GSX-R 600 L6 Kullanmaktayım, Kırlangıç R6 konusunda, Türkiyede sağlam kırlangıç, bulamazsın, hepsi kazalı belalı, çok sıkıntıları olan motorlar ve hepsi yüksek kilometrelerde, ki ayriyetten inanılmaz mevlalar istiyorlar. O yüzden fazla önermem. ZX6-R konusunda, ise Gidişat olarak yeni kasaları çok güzel motor, bayada torklu makine fakat eski kasa için onları söyleyemiyeceğim, oda aynı şekilde inanılmaz derece sorun çıkartan bir motorsiklet olduğunu düşünüyorum. GSXR'ın eski kasaları inanılmaz güçlü ve gidişat olarak çok iyi gidiyor fakat kullanması diğer motorlara göre biraz daha zor. Alınabilecek en iyi 600'lük motor bence yeni kasa R6'nın üretimine son verilmesiyle birlikte yeni kasa (2015) Gsxr olduğunu düşünüyorum. Ayriyetten R25'den 600'lük çok sorun çıkartmaz düzgün sürersen fakat GSXR düşünüyorsan bunu göz önünde bulundurmanda fayda var özellikle eski kasa düşünüyorsan. Kendine hakim olduğun sürece pek problem olacağını düşünmüyorum.

Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
4 HİZMET YILI
Şu an aktif olarak 2020 Model r25 kullanmaktayım 20 binde. Elime yüklü bir miktar para geçti, motorumu satıp 600 cc bir motor almak istiyorum fakat riskli olur mu ve hangi motor tercihini yapmalıyım. Aklımdaki motorlar şöyle : GSXR-600 Zxr-6, bunların dışında R6 var fakat yeni kasadan yana değilim, kırlangıç kasa çok hoşuma gidiyor fakat piyasada sağlam kırlangıç kasa var mı pek bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca 19 yaşıma yeni bastım 3 yıllık motor tecrübemi de göz önünde bulundurursak riskli olur mu benim için ?
Knkm bence artık geç r6 eski kasa temizini bulman zor ama vakit kaybetmeden yükselt ülkede motor fiyatları fırlıyor her geçen gün zaten 3 yıllık bir deneyimin varmış 600ccye alışırsın eminim sadece hızlı kullanma alışana kadar motorun affı yok bende mt25den mt 07 geçiş yaptığımda çok sıkıntı yaşamıştım alışarak ilerledim tekerine taş değmesin dikkatli sür kardeşim :)

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Knkm bence artık geç r6 eski kasa temizini bulman zor ama vakit kaybetmeden yükselt ülkede motor fiyatları fırlıyor her geçen gün zaten 3 yıllık bir deneyimin varmış 600ccye alışırsın eminim sadece hızlı kullanma alışana kadar motorun affı yok bende mt25den mt 07 geçiş yaptığımda çok sıkıntı yaşamıştım alışarak ilerledim tekerine taş değmesin dikkatli sür kardeşim :)
Piyasada temiz R6 yok dostum, ki varsa inanılmaz mevlalar istiyolar. Yeni kasalarda üretimi kalktığı için 1000 liklerden daha pahalı eğer patlak birşey alırsa r6 sanayiden çıkamaz arkadaş :D

Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
4 HİZMET YILI
Piyasada temiz R6 yok dostum, ki varsa inanılmaz mevlalar istiyolar. Yeni kasalarda üretimi kalktığı için 1000 liklerden daha pahalı eğer patlak birşey alırsa r6 sanayiden çıkamaz arkadaş :D
Naked sürebiliyorsa naked alsın r6 zaten bulsun demiyorum sadece 600lük motora alışması zor olabilir dikkatli sürsün

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Naked sürebiliyorsa naked alsın r6 zaten bulsun demiyorum sadece 600lük motora alışması zor olabilir dikkatli sürsün
Zor olacağını düşünmüyorum aktif olarak R25 kullanıyormuş zaten 3 yıllık tecrübeside var eğer eski kasa GSXR falan alırsa evet biraz zor olabilir gaz tepkimelerine alışması abs vs. ve traction olmadığından ötürü onun haricinde sorun yaşamaz aktif olarak r25 kullanan adamın bir anda naked'a geçeceğini düşünmüyorum fakat bana kalırsa ucuz yollu en iyi motorlardan biri mt07 naked'a alışırsa hem cc yükseltmek hemde güç konusunda mt çok daha iyi gelir arkadaşa bütçesinide çok yormamış olur böylelikle fakat ilerde yine racing geçmek isterse bu sefer sorun çıkartabilir. bana göre başlamışken mt25 ile başlayıp sonrasında mt07 vs. den racing'e geçmek daha mantıklı geliyor.

Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
4 HİZMET YILI
Zor olacağını düşünmüyorum aktif olarak R25 kullanıyormuş zaten 3 yıllık tecrübeside var eğer eski kasa GSXR falan alırsa evet biraz zor olabilir gaz tepkimelerine alışması abs vs. ve traction olmadığından ötürü onun haricinde sorun yaşamaz aktif olarak r25 kullanan adamın bir anda naked'a geçeceğini düşünmüyorum fakat bana kalırsa ucuz yollu en iyi motorlardan biri mt07 naked'a alışırsa hem cc yükseltmek hemde güç konusunda mt çok daha iyi gelir arkadaşa bütçesinide çok yormamış olur böylelikle fakat ilerde yine racing geçmek isterse bu sefer sorun çıkartabilir. bana göre başlamışken mt25 ile başlayıp sonrasında mt07 vs. den racing'e geçmek daha mantıklı geliyor.
Haklısın bu konuda mt alıp racing sürmek böyle garip geliyor duruşun bi kere değişiyor dengede bozulmalar oluyor ben racing olarak ktm rc 390 kullandım bir dönem sonra mt 07 aldım ciddi anlamda farkını gördüm şuanda mt 09 kullanıyorum çağ üstünr çağ atladım şuanda bu aslanla devam ediyorum
IMG_20230119_025012_924.jpg

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Haklısın bu konuda mt alıp racing sürmek böyle garip geliyor duruşun bi kere değişiyor dengede bozulmalar oluyor ben racing olarak ktm rc 390 kullandım bir dönem sonra mt 07 aldım ciddi anlamda farkını gördüm şuanda mt 09 kullanıyorum çağ üstünr çağ atladım şuanda bu aslanla devam ediyorum Ekli dosyayı görüntüle 84031
Mt09 yeni kasası benim çok hoşuma gitmiyor kadranı vs. inanılmaz derecede küçük ki önden görünüşüdüne değinmiyorum bile 2017 kasası çok daha iyi geliyor gözüme :D buda benden olsun

Ekli dosyalar

• unknown_323697900_1333159897459369_2829865756316892292_n.jpg
    unknown_323697900_1333159897459369_2829865756316892292_n.jpg
    197.6 KB · Görüntüleme: 58
HAYATA BAKIŞ AÇISI FARKLI OLANLARDAN BİRİ
Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
al hacı o motoru süper bende severim hız tutkumdur

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Haklısın bu konuda mt alıp racing sürmek böyle garip geliyor duruşun bi kere değişiyor dengede bozulmalar oluyor ben racing olarak ktm rc 390 kullandım bir dönem sonra mt 07 aldım ciddi anlamda farkını gördüm şuanda mt 09 kullanıyorum çağ üstünr çağ atladım şuanda bu aslanla devam ediyorum Ekli dosyayı görüntüle 84031
Bende de mt-07 vardı motoru geçen sene sattığıma pişma oldum racing serisi bana da gelmiyor 2. Viteste lastik kabak gibi olduğu için denge meselem oluyor bir dönem cbr çok kullandım o ve bel ağrısını çok motorun üzerinde yatmaktan 2 kere istanbul yaptim geldim harika bir motordu
racing serisinden naked serisine bir geçiş yaptım artık bir tane daha motor alacak olursam otomatik daha rahatima gelmeye başladığı için n-max yada pcx almayı düşünüyorum
Tabi mt-07 de ön kaldırma anılarımı unutmuyorum motoru sattığıma şimdi çok pişmanım 😔 alt modelini bile şimdi alamıyorum alacaksan gezmek için olacak,kenarda duracak,tertemiz kullanacaksın

Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
4 HİZMET YILI
Şuan alıcamın en üstünü aldım belki ilerde 30lu yaşlara dayanırsam çok yaşlı konuşuyorum gibi olcak cc düşürüm racinge geçerim naked bel ağrısı diz ağrısı bolca yapıyo ama güç olarak resmen bir canavar herkesin naked modeli denemesi lazım bir kerede olsa
Post automatically merged:

Mt09 yeni kasası benim çok hoşuma gitmiyor kadranı vs. inanılmaz derecede küçük ki önden görünüşüdüne değinmiyorum bile 2017 kasası çok daha iyi geliyor gözüme :D buda benden olsun
Hocam sizinkinin mavisi gerçekten harika suzikinin en güzel renklerinden bence

Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
Evet saatlerdir bakıyorum ama kırlangıçta sağlam yok, galiba yeni kasa alacağım da içimden bir ses naked denememi istiyor.

Bende de mt-07 vardı motoru geçen sene sattığıma pişma oldum racing serisi bana da gelmiyor 2. Viteste lastik kabak gibi olduğu için denge meselem oluyor bir dönem cbr çok kullandım o ve bel ağrısını çok motorun üzerinde yatmaktan 2 kere istanbul yaptim geldim harika bir motordu
racing serisinden naked serisine bir geçiş yaptım artık bir tane daha motor alacak olursam otomatik daha rahatima gelmeye başladığı için n-max yada pcx almayı düşünüyorum
Tabi mt-07 de ön kaldırma anılarımı unutmuyorum motoru sattığıma şimdi çok pişmanım 😔 alt modelini bile şimdi alamıyorum alacaksan gezmek için olacak,kenarda duracak,tertemiz kullanacaksın
Ömrü hayatım boyunca hiç naked kullanmadım hep r25 ve cbr 250 arasında gidip geldim fakat içimde bir naked isteği de var, sürüş hissiyatı mükemmel fiziksel olarak da pek bir sıkıntı çıkarıyor gibi söylemler çok duydum. Pek bir kararsızım şu an, en azından alacaksam 1 kere temiz alıp kullanayım diyorum.

Maşallah terminatör gibi duruyor, fiziksel olarak sıkıntı çıkardığını duydum bel ağrısı vs, sizde durumlar nedir ve elinizdeki motor ekonominizi çok etkiliyor mu ?

Naked alma gibi bir düşüncem de var fakat bunun geçici bir heves olduğundan yana karamsarlığım da var, motora başladığımdan beri hep racing hayranı olmuşumdur ve dediğin gibi sonradan racinge geçerken sıkıntı yaşanabilir.

Son düzenleme:
Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
4 HİZMET YILI
Evet saatlerdir bakıyorum ama kırlangıçta sağlam yok, galiba yeni kasa alacağım da içimden bir ses naked denememi istiyor.

Ömrü hayatım boyunca hiç naked kullanmadım hep r25 ve cbr 250 arasında gidip geldim fakat içimde bir naked isteği de var, sürüş hissiyatı mükemmel fiziksel olarak da pek bir sıkıntı çıkarıyor gibi söylemler çok duydum. Pek bir kararsızım şu an, en azından alacaksam 1 kere temiz alıp kullanayım diyorum.

Maşallah terminatör gibi duruyor, fiziksel olarak sıkıntı çıkardığını duydum bel ağrısı vs, sizde durumlar nedir ve elinizdeki motor ekonominizi çok etkiliyor mu ?
Şimdi 1000cc olduğu için ayda 5-6k benzin yediği oluyo naked alcaksan eğer racing model gibi kapalılık beklemicen normalden daha yakın ve daha çok rüzgar yiyosun racing gibi yatma özelliğinde yok genelde gidona dik oturuyorsun tabi şimdi almak istiyosan vazgeçirmek istemem en avantajlı yanları nakedler cidden güçlü modeller tam bir hız canavarı viraj alırken racinge göre daha farklı eğimle giriyor viraja onada alışırsın zamanla zaten bi kere iyi bir naked alırsan temizinden sonra bir üst modeli aramaya başlıyorsun umarım istediğin motoru en kısa zamanda bulursun

Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
bence gerek yok o motorla devam et 600cc aldıgın an yerinde duracağını sanmam yinede almak istiyorsan hayırlı olsun kardeşim :D

Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
600 değil de cbr500r gibi 500 lük ile ara geçiş yapmanı öneririm. R25 600lüklerin yanında bisiklet gibi kalıyor. O yüzden en azından 6 ay 500 lük ile alıştır kendini

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...