Seçkin Üye
Merhaba, MSI Afterburner programını kullanarak ekran kartınızın hızını artırabilirsiniz. Ancak, overclock işlemi, ekran kartının ömrünü kısaltır, bu nedenle bu işlemi yapmadan önce dikkatli olmalısınız. Yanlış ayarlar ciddi hasarlara neden olabilir, bu işlemi yapmak için yeterli bilgiye sahip değilseniz veya birinden yardım alamıyorsanız, overclock işlemi yapmaktan kaçınmanızı öneririm. Ekran kartınızın ömrünü riske atmak, birkaç FPS kazanmak için mantıklı değil. Oyun testi yapan kanallar genellikle işlemcilerini ekran kartından daha yüksek tutarlar. Ayrıca, Valorant oyununda işlemci ekran kartından daha önemlidir. Parçalarınızın maksimum değerini zaten aldığınızı düşünüyorum. Başarılar.Merhaba, yeni bir monitör almayı düşündüğümden bu konuyu açma gereksinimi duydum. Ekran kartım normalde benchmark testlerine vs. bakınca da "Valorant" oyununda 200 - 250 FPS arasında seyretmekte ancak mevcut bilgisayarımda denediğimde ve kullanım değerlerine baktığımda şu şekilde: Ekran kartı 500 MHz kullanıyor, 120 FPS veriyor, işlemci %40 kullanıyor, RAM 6-7 GB arası kullanıyor. Ben ise ekran kartının tam gücünü yani 1050 MHz'ini kullanmasını istiyorum nasıl yaparım?
Ekran kartı: R7 370 2G.
İşlemci: i5 4590 4 çekirdek.
RAM: 8 GB DDR 1600 MHz.