Raid

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Merhabalar val 5 hatasını geçmek için ssd ve hdd me raid attım format sonrası ikisi tek bir yerde toplandı ve 1 tb bölge oluştu d diskine 922 c diskine de 118 gb ayırdım ( ssd 120 gb hdd 1 tb )
şimdi ise hız sorunu yaşıyorum galiba hala hdd olarak görünüyor araştırma yapmaya çalıştımda pek bir şey bulamadım belki bilen vardır diye konu açtım

galiba ssd yi çöp etmiş olabilirim emin değilim

EKLEME arkadaşlar yavaş olma sorunu hdd ye kurulmuş olmasıymış hdd yi çıkarıp ssd ye kurdum pc hızlandı ama hdd de bu sefer gb kaybı var 1 tb olan harddiskin 110 gb sini kullanabiliyorum disk yönetiminde de ayrılmamış alan yok çözemedim tekrar

Son düzenleme:
Kendin ol Zaten herkes alındı
Uzman Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
ya yaptığın herşeyi geri alıcaksın formatlıcaksın.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
format senin işini çözer kanka

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Raid en dusuk depolama birimine göre alır. Misal 500 ve 240 gb raid yaparsan 240*2 olur. Ancak volume secenegi var ise ikisi birleşir ama hız kaybı olur.

Onaylı Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
Anlık durum nedir kanki aradan zaman geçmiş çözebildin mi?

Seçkin Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
şimdi durum şu ikisi aynı hızda çalışmayacağı için yüksek ihtimal en düşük hızdakinin hızına göre hız veriyor yani hardisk ortalama 250 yazma hızı var ssd nin ise ortalama 480 bu durumda 250 de çalıştırıyor diğer şekilde uyumsuzluk olacağı için

Süper Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Anlık durum nedir kanki aradan zaman geçmiş çözebildin mi?
evet çözebildim gece 3 saat uğraştım en son hdd yi çıkarıp ssd yi takıp biosa yönlendirdiğinde windowsu hdd ye kurduğunu anladım bu yüzden ssd ye kurdum tekrar
sonrasında pc hızlandı ssd den pc yi açıp hdd yi sıfırladım ama pc bu sefer eksik alan veriyordu 800 gb kadar iki saat biosu kurcaladıktan sonra onuda buldum ve çözdüm canım çıktı halledenedek
şimdi durum şu ikisi aynı hızda çalışmayacağı için yüksek ihtimal en düşük hızdakinin hızına göre hız veriyor yani hardisk ortalama 250 yazma hızı var ssd nin ise ortalama 480 bu durumda 250 de çalıştırıyor diğer şekilde uyumsuzluk olacağı için
evet hocam dediğiniz gibi bir durum olmuş neyseki çözdüm çözenedek illalah ettim
Raid en dusuk depolama birimine göre alır. Misal 500 ve 240 gb raid yaparsan 240*2 olur. Ancak volume secenegi var ise ikisi birleşir ama hız kaybı olur.
hdd nin hızını almıştı ikiside çözdüm neyseki hocam saolun
SSD hala çalışıyor mu
çalışıyor hocam ( çözdüm )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...