!! Ram Az Ve Bilgisayarınız Kasıyor mu ? Buyrun İçeri !!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar bu yapacağım yöntemin adı
"Ready Boost"dur. Bilen vardır elbette?? konu bilmeyenler için

-En az 4 gb olan flash belleğimizi takıyoruz.
-Bilgisayarıma giriyoruz.
-Flash belleğin üstüne sağ tıklıyoruz ve özellikler diyoruz.
-Ready boost sekmesine geliyoruz.
-Bu aygıtı kullan diyoruz.
-100 mb kalacak şekilde mbmizi yazıyoruz eğer 4 gb flash varsa
3.600 mb yapalım 100 mb boşta kalsın.

Ramda yer kalmayınca açılan işlemleri flash bellekde açar. Ben kullanıyorum faydasını gördüm.
Önemli Not : Her flash bellekde olmuyor.

İYİ FORUMLAR

●▬๑۩ UqurGG ۩๑▬●
Seçkin Üye
9 HİZMET YILI
Benim Pc RAm 2 Taktım Hızlandı 6 aydan fazladır kullanıyorum

Banlı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Evet Bu Biraz Da Olsa Etkili Oluyor PC İçin

Bilinmiyor
Efsane Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
16 GB Flash bellek var onu kullanabilirmiyim kaç gb ram yaparım 2 GB var şuan pc ye ait ?

Bilinmiyor
Efsane Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
bide bu yöntemle oyunlarda fps artışı olurmu ?

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Az sigara , alkol tüketin gidin ram alın arkadaşlar zor bişi değil. Bende 8x2 16GB ram var her türlü şeye yetiyor :D

Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
1 Laptopa ekran kartı ve ıslemcı yerlestırmek mumkun mu?
Laptopuna göre değişir, eğer laptopunuz oyun laptopu değilse (Ki bu laptoplar 2.500 tl den başlar en ucuzu ve en dandiği), herhangi bir geliştirme yapmanız mümkün değil. Ondan dolayı Laptop Pişmanlıktır.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Seçkin Üye
9 HİZMET YILI
Laptopuna göre değişir, eğer laptopunuz oyun laptopu değilse (Ki bu laptoplar 2.500 tl den başlar en ucuzu ve en dandiği), herhangi bir geliştirme yapmanız mümkün değil. Ondan dolayı Laptop Pişmanlıktır.
Laptop tamamn free oldugu kendı tercıhım deıl ayrıca maddı sıkıntımız oldugu ıcın degısıklı yapamam

Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Laptop tamamn free oldugu kendı tercıhım deıl ayrıca maddı sıkıntımız oldugu ıcın degısıklı yapamam
Size sormadım değişiklik yapabilir misiniz yapamaz mısınız diye :) Paylaştığınız konuya yorum atma gereğinde durdum çünkü paylaştığınız şey sadece hayal ürünü. Eğer öyle olmasaydı herkes giderdi 16gb lik 8gb lik flashbellek alırdı ram olarak kullanırdı. Bu dediğiniz kısmen doğru kısmen yanlış, eğer araştırmanızı iyi yaparsanız anlattıklarınızın bir boka yaramadığını anlarsınız.

Bilinmiyor
Efsane Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
ulan bnde gaza gelip 128 GB Flash Bellek Alıp GTA 8 oynaycaktım :D

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Seçkin Üye
9 HİZMET YILI
Size sormadım değişiklik yapabilir misiniz yapamaz mısınız diye :) Paylaştığınız konuya yorum atma gereğinde durdum çünkü paylaştığınız şey sadece hayal ürünü. Eğer öyle olmasaydı herkes giderdi 16gb lik 8gb lik flashbellek alırdı ram olarak kullanırdı. Bu dediğiniz kısmen doğru kısmen yanlış, eğer araştırmanızı iyi yaparsanız anlattıklarınızın bir boka yaramadığını anlarsınız.
Merak Etme ben ıyı arastırdım flash bellegı sanal ram olarak kullanmak gereksız 1 sey oldugunu sanmıyoorum sayın yonetıcı.

Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Merak Etme ben ıyı arastırdım flash bellegı sanal ram olarak kullanmak gereksız 1 sey oldugunu sanmıyoorum sayın yonetıcı.
"Ramda yer kalmayınca açılan işlemleri flash bellekte açar " Diyen aptal insan evladı sensin, madem çok araştırdın şöyle bir bilgiyi ilk sayfada görmen gerekirdi:
Boost veya ready boost vb programlar sayesinde Flash bellekler RAM olarak kullanılmaz. hatta Flash bellekler hiçbir şekilde RAM olarak kullanılamazlar. Boost programlarının yaptıkları tek şey: Flash disklerin ek cache hafızaları olduğundan, bu tür hafızalar normal hafızalardan daha hızlı çalışırlar ve sabit diskinizdeki verilere daha hızlı erişim sağlarlar. BOOST yazılımı veya Readyboost özelliğini bir flash disk takarak aktif ettiğinizde. en çok kullandığınız programlar önbelleğe yani flash diske alınır. ve bu sayede Aynı programlardan birisini tekrar açmaya çalıştığınızda (örneğin World, Excell, Photoshop, Vb. OYun vs. yazılımlara disk üzerindeki erişim süresi flash disk sayesinde kısaldığından daha kısa sürede çalışabilir. Kaliteli bir USb bellek ilede işletim sisteminin açılış süresinde de ciddi farklar yaratılabilir. yani özetle söylemek istediğim. Readyboost özelliği flash diski Direk olarak RAM olarak kullanmak değilde. Sadece Diskteki verilere Erişim süresini kısaltan bir teknolojidir. Yani GTA 5 8GB ram istiyorsa ve senin 6 gb ram varsa bilgisayarında , senin mantığına göre 8 gb flash takdığın zaman gta 5 i sorunsuz çalıştırabilmen lazım, tabikide mantığın salakça olduğundan dolayı yukardaki yazımda da anlaşılacağı üzere böyle bir şey yok. Baya araştırmışsın cidden sayın gerizekalı, milletçe alkışlıyoruz :) :)

I'm the Boss
Ultra Üye
9 HİZMET YILI
Ya bi kere bilgisayarın yavaş çalışması
Tamamen İşlemci - RAM arasındaki alışverişin yetişmesine bağlıdır burda
zaten 4 gb ram herşeye yeter hadi gta oynamiycaksan 2 gb ram sana Csgoya yeter
( iy biekran kartı sağlanırsa tabi ) yani tamamen işlemcye ve anakarta bağlı bi durum bu rami 8 gb olup kasan bilgisayarlarda gördük
Bkz : Fatihin Akılsız tahtaları

I'm the Boss
Ultra Üye
9 HİZMET YILI
senin anakartın ve işlemcin çöp olduktan sonra istersen Çift slota 32 gb a tamamla ramini
İşlemci ona yetişemiyceği için bilgisayarın gene yavaş çalışcaktır

I'm the Boss
Ultra Üye
9 HİZMET YILI
Dünyanın en iyibilgisayarı şudur ( gta 5 ve diğer steam grafik oyunları oynamıycaksnız )
WİNDOWS XP veya 7 yi kurarsın abi gerekli drvilerarı yüklersin
Tercihlerim driverpack , işlemciniz analartınız neyse gidin sitesinden drvilerları indirin herneyse
driverboostu indirin bi güzel taraın erekli olan c++ ddriverarını kursun .net framework , directx vs herşeyi ayarldıktan sonra ve klasik programları başlangıçta açılmıycak şekilde kurduktan sonra antiviürs kullanmayıpp ccleaner krup crackleyin sonrada pek bişeyle uraşmıycaksanız bide üstüne depp freze çakın işte buyrun stabil çalışan ve oyunlarda kasmyan internet kafe bilgisayarı hazır efenim

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Seçkin Üye
9 HİZMET YILI
"Ramda yer kalmayınca açılan işlemleri flash bellekte açar " Diyen aptal insan evladı sensin, madem çok araştırdın şöyle bir bilgiyi ilk sayfada görmen gerekirdi:
Boost veya ready boost vb programlar sayesinde Flash bellekler RAM olarak kullanılmaz. hatta Flash bellekler hiçbir şekilde RAM olarak kullanılamazlar. Boost programlarının yaptıkları tek şey: Flash disklerin ek cache hafızaları olduğundan, bu tür hafızalar normal hafızalardan daha hızlı çalışırlar ve sabit diskinizdeki verilere daha hızlı erişim sağlarlar. BOOST yazılımı veya Readyboost özelliğini bir flash disk takarak aktif ettiğinizde. en çok kullandığınız programlar önbelleğe yani flash diske alınır. ve bu sayede Aynı programlardan birisini tekrar açmaya çalıştığınızda (örneğin World, Excell, Photoshop, Vb. OYun vs. yazılımlara disk üzerindeki erişim süresi flash disk sayesinde kısaldığından daha kısa sürede çalışabilir. Kaliteli bir USb bellek ilede işletim sisteminin açılış süresinde de ciddi farklar yaratılabilir. yani özetle söylemek istediğim. Readyboost özelliği flash diski Direk olarak RAM olarak kullanmak değilde. Sadece Diskteki verilere Erişim süresini kısaltan bir teknolojidir. Yani GTA 5 8GB ram istiyorsa ve senin 6 gb ram varsa bilgisayarında , senin mantığına göre 8 gb flash takdığın zaman gta 5 i sorunsuz çalıştırabilmen lazım, tabikide mantığın salakça olduğundan dolayı yukardaki yazımda da anlaşılacağı üzere böyle bir şey yok. Baya araştırmışsın cidden sayın gerizekalı, milletçe alkışlıyoruz :) :)
Merak etme o kadarda cahıl deılız her 2-3 gunde 1 prefetch-%temp%-temp klasoru ıcındekı dosyaları sılersen pc rahatlar ama ıslemden sonra uygulaamlar uzun surede acılırlar ayrıca pc nın ayrıca wındowsun kendıe oz sanal ram dosyası mevcuttur mesela sen bunun degerını arttırarak pc senın sabıt dıskını ram olarak kullanacak merak etme ben herseyı bılıyorum suphen olmasın. ayrıca haftalık duzenlı olarak dıskını en ıyı duruma getırırsen sabıt dısk omrunu dahada uzatmak ve hdd veya ssd performasını arttırılabılır

Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Cahilsin cahil ölüceksin, önce yazmayı öğren ondan sonra benim gibi biriyle tartışabilirsin. Yukarıdaki verdiğin bilgi kadar gerizekalı bir bilgi görmedim yani sen bunları varsayınca bilgili birisi mi oluyorsun ? Dediklerinin bazıları kısmen doğru fakat %90 ı dışardaki bok böceklerinin akıllarından bile geri. Lütfen cahil ötede öl, ve biraz büyüde gel sitede senin gibi kara cahillere yer yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...