Ram Hatası 16gb ram takılı 14gb gözüküyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Bilgisayarımın özellikleri
Anakart - İntel DH55TC
İşlemci - İntel Xenon x3430
Ram - Kingston HyperX 4x4 16GB
E.Kartı- GTX 1050 Tİ 4GB

Sorunum şu bilgisayarda 16 gb ram takılı ama özelliklere girdiğimde 14 gb yazıyor anakartın desteği var 16gb ama göremiyorum 2 gb eksik ne yapmam gerekli

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Anakart - İntel DH55TC
E.Kartı- GTX 1050 Tİ 4GB

Sorunum şu bilgisayarda 16 gb ram takılı ama özelliklere girdiğimde 14 gb yazıyor anakartın desteği var 16gb ama göremiyorum 2 gb eksik ne yapmam gerekli
dostum eyer APU sistem kulanıyorsan yada 32 bit is PC böyle sorunlar olabiliyor

şöyle bir çözüm biliyorum uygula .

arama kısmına gel

msconfig yaz

sistem yapılandırmasına gir

önyüklemeye bas

gelişmiş seçeneklere bas

işlemci sayısı var maxsumuma çek 4 se işlemcin 4 yap 8 varsa 8 yap uygula de ve PC yeniden başlat düzelmesi gerekiyor.

Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI

arama kısmına gel

msconfig yaz

önyüklemeye bas

gelişmiş seçeneklere bas

işlemci sayısı var maxsumuma çek 4 se işlemcin 4 yap 8 varsa 8 yap uygula de ve PC yeniden başlat düzelmesi gerekiyor.
sorunum işlemciyle alakalı değil ancak söylediğin şeyi uyguladım düzelmedi henüz konuda belittiğim gibi ekran kartı gtx 1050ti 4gb apu sistem değil teşekkürler

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI

arama kısmına gel

msconfig yaz

önyüklemeye bas

gelişmiş seçeneklere bas

Eğer varsa Anakartında A-XMP özelliğini de aktif et, Mhz konusunda da sorun yaşamazsın.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Bence çıkartıp tak birde formatla bende yaşamıştım böyle bir sorun bunları yapınca düzeldi

Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
format çıkar tak yaptım olmuyor kullanılabilr ram miktarı değil sorunum direk 16gb ram yazısı 14gb yazıyor

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Anakart - İntel DH55TC
E.Kartı- GTX 1050 Tİ 4GB

Bazı durumlarda bilgisayarınızda takılı olan RAM miktarını gösterirken, sistem tarafından kullanılan birkaç GB RAM'in dahil edilmemesi gerekebilir. Örneğin, bir bilgisayarın sistem RAM'si, sistem BIOS'u ve diğer sistem bileşenlerinin çalışması için gerekli olabilecek birkaç GB RAM'i kullanabilir. Bu nedenle, bilgisayarınızda takılı olan RAM miktarının tam olarak gösterilmemesi normaldir ve genellikle bir sorun değildir.

Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Bazı durumlarda bilgisayarınızda takılı olan RAM miktarını gösterirken, sistem tarafından kullanılan birkaç GB RAM'in dahil edilmemesi gerekebilir. Örneğin, bir bilgisayarın sistem RAM'si, sistem BIOS'u ve diğer sistem bileşenlerinin çalışması için gerekli olabilecek birkaç GB RAM'i kullanabilir. Bu nedenle, bilgisayarınızda takılı olan RAM miktarının tam olarak gösterilmemesi normaldir ve genellikle bir sorun değildir.
teşekkürler

Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bilgisayarın 64 bit olması lazım bide bazen ram sistem gereksinimleri için özel ayrılabiliyor
evet 64bit bilgisayarım
Post automatically merged:

bilgisayarda bu sorun yoktu windows 8.1 sürümünü kullanıyordum ben biliyorsunuz god of war çıktı yeni nesil oyunlar vs sadece windows 10 ile uyumlu olunca mecbır bende windows 10a geçiş yaptım durum bu mevcut ram sayısı düştü

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Görüntü çıkışını anakarta bağlayınca iGPU devreye girmiştir, normal bir durum. Sistemi kapatıp sadece VGA'yı sadece ekran kartına takarsanız sorun olmamalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...