RAM oyunlarda FPS'ye etki eder mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
8 HİZMET YILI
Fazla fazla değil de anakartının kaldırdığı en yüksek mhz değerindeki ramlerden dual olarak kullanırsan gayet fps i arttırır. örnek 2x8 gb ram 3000 mhz

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
3-5 belki yükselir fazla bir etkisi olmaz

Seçkin Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Tabikide etkili,32 gb gibi yüksek bir değer serverlarda kullanılıyor yani biraz abartı fakat 16 gb olması gerektiği gibi diye düşünüyorum ben.

Süper Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
ramin o kadar etkisi olmasada bir miktar arttıracaktır

⭐Can Bovver⭐
Ultra Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Bellek yetmeyen oyunlar diskten ayırdığı bellek kullandığından bazı performans değerlerini kısacaktır ortalama olarak oyunlarda 5-10 FPS kadar çıkabilir

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Kanka şöyle diyim her oyun belli ram'e ihtiyaç duyar mesela en basitinden pubg mobile diyelim oyunun minimum 4 gb a ihtiyacı var ama 8 takarsan fps in artar 16 takarsan daha çok artar ama 16 dan üstü yine aynı performansı verir kullanacagın ram oyundan oyuna değişiklik gösterir yüksek ram iyi performans diye birşey yok tamamen çalıştıracagın şeye bağlı

Uzman Üye
5 HİZMET YILI
fps için öneemli olan ekran kartı diye biliyorum ama ram inde etkisi olur

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
kanka etki etmez çok bi tık yükselir

CauSXOXO Kralım Hayatım Bol tereyağlı İskenderim
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Oyunlarda ana fpsini ekran kartı belirler. Ram ise yeterli olduğu kadar kullanılır fazlası fpsini etkilemez. Örneğin minecrafta sen 8gb ramde versen aynı fpsi alırsın 16 versende aynı fpsyi alırsın. Oyun zorlanmadığı sürece ramin fazlasını kullanmaz.

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Selam öncelik ile oynadığın oyunu ve şuan ki mevcut sistem özelliklerini yazarsan sana daha net bilgi verebiliriz.
Ram FPS'yi etkiler fakat, ram'in yeterli olduğu durumda ekran kartı düşükse burada ki temel sorun Ekran kartın olacaktır.

Sistem özelliklerini, kullandığın işletim sistemini ve oynadığın oyunu yazarsan sana fikir verebiliriz.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
eğer oyunun droplanıyorsa yada takılıyorsa bu genellikle ram yetersizliğinden oluyor şuan için benim tavsiyem minimum pc lerde 16 gb ram olmasıdır

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Eğer ram'de bir yetmezlik varsa FPS'in azalmayacaktır, aksine sıfırlanacak bir süre sonra geri normale çıkacak gibi inişli çıkışlı bir grafik çizecektir. Önemli olan orada daha fazla ekran kartı ve işlemcin olacaktır.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
yes, it's still going to affect it.

Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
RAM takviyesi genelde FPS arttırmak için değilde bilgisayarı hızlandırmak için yapılır. Tabii FPS'e de etkisi vardır ama taş çatlasa 10 bilemedin 15 FPS arttırır. Fakat dediğim gibi RAM takviyesi alt tab hızını vs. gerçekten kayda değer etkisi vardır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...