RAM Seçimi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
6
10 HİZMET YILI
Beyler konu yerim yanlışsa öncelikle hepinizden özür diliyorum, konuyu nereye açacağımı bilemedim. Başlıktanda anlıyacağınız gibi 2gb ram ekliyecem laptopa, fakat hangi model ram alacağımı anlayamadım, şöyle resimin linkini bırakıyorum. bana hangi model ram alacağımı söyleyebilecek varmıdır :D veya hazır linkte olabilir
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Dans edecekler,şarkı söyleyecekler,can verecekler.
Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
İçinde bulunan rami laptop üreticisinden isteyebilirsin belli bir fiyat karşılığı ya da komple değiştirip uygun MHz değerlerinde İşlemcinin desteklediği kadar ram ekleyebilirsin. Marka istiyorsan corsair ya da gskill al.

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Benim leptopumu garantiye gœnderdim ücret karşılığında taktılar Rami

Üye
Ödüller
6
10 HİZMET YILI
Benim leptopumu garantiye gœnderdim ücret karşılığında taktılar Rami
Garantisi bitti reis emektar bir pc var elimde 7-8 yıllık falan :D
Post automatically merged:

İçinde bulunan rami laptop üreticisinden isteyebilirsin belli bir fiyat karşılığı ya da komple değiştirip uygun MHz değerlerinde İşlemcinin desteklediği kadar ram ekleyebilirsin. Marka istiyorsan corsair ya da gskill al.
Tamamdır reis teşekkür ederim yorumun için. Başka fikri olan varsa dinliyorum beylerr

Üye
Ödüller
6
10 HİZMET YILI
Üye
8 HİZMET YILI
tahnimce ram slotlarınız dolu yani 2+2 ise 4 gb aldığınızda 2+4 olarak kullanabileceksiniz. Diğer 2 gb boşta kalacak takamayacaksınız. cpu z programında slot 1 yazıyo oraya basıp kaç slot olduğunu ve hangilerinin dolu olduğunu anlayabilirsiniz.

Üye
Ödüller
6
10 HİZMET YILI
tahnimce ram slotlarınız dolu yani 2+2 ise 4 gb aldığınızda 2+4 olarak kullanabileceksiniz. Diğer 2 gb boşta kalacak takamayacaksınız. cpu z programında slot 1 yazıyo oraya basıp kaç slot olduğunu ve hangilerinin dolu olduğunu anlayabilirsiniz.
evet 2+2 reis, 4gb'lık bir ram eklediğimde toplam 6gb ram olucak bir faydası olurmu dersiniz?

Üye
8 HİZMET YILI
aynı marka olmaları daha iyi olur ama farklı olursa bir şey değişmez hangisinin max hızı daha düşük ise o hızda çalışırlar. uyumsuzluk sorunu genelde yaşanmaz ama bu uyumsuzluk yaşamayacağın anlamına gelmez.

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Resimleri iş yerinde açamadım ama Ramler anı tepki süreleri aynı mhz ve aynı CL değerinde olursa çalışır bazen chip sayıları bile mavi ekrana düşürebiliyor. Bu sebepten düzgün kontroller sonrası alınız. Anakartınızda ram slotu olsa bile işlemci ve anakart tek dım desteğine bakmak lazım. Böyle direk alınmamalı. Fiziksel kontrol en sağlıklısı.

Üye
Ödüller
6
10 HİZMET YILI
aynı marka olmaları daha iyi olur ama farklı olursa bir şey değişmez hangisinin max hızı daha düşük ise o hızda çalışırlar. uyumsuzluk sorunu genelde yaşanmaz ama bu uyumsuzluk yaşamayacağın anlamına gelmez.
çok sağolasın hocam

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Şimdi sen programdan bakıyorsun sanırım DIMM deki rami tam çıkartamıyor gibi 667 MHz DDR2 ram teknolojisidir 1333 MHz ile DDR3 teknolojisi başladı ara tırnakları farklı. Birbirleri ile uyumlu değil yani dikkat et laptopun alt bölmesinin resmini atarsan kontrol edelim. Açılan bölmemi var yoksa bütün kasa mı görelim. Fiziksel bak yanlış yönlendirme olacak.

Üye
Ödüller
6
10 HİZMET YILI
Şimdi sen programdan bakıyorsun sanırım DIMM deki rami tam çıkartamıyor gibi 667 MHz DDR2 ram teknolojisidir 1333 MHz ile DDR3 teknolojisi başladı ara tırnakları farklı. Birbirleri ile uyumlu değil yani dikkat et laptopun alt bölmesinin resmini atarsan kontrol edelim. Açılan bölmemi var yoksa bütün kasa mı görelim. Fiziksel bak yanlış yönlendirme olacak.
Size mesaj atıcam hocam müsait olunca. teşekkür ederim yorumunuz için

Üye
8 HİZMET YILI
programda yazan hız saat hızı veri yolu hızı ddr ramlerde saat hızının 2 katıdır. yani orada yazan değerin 2 katı ram hızı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...