RAM'in FPS arttırmaması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Şimdi olayı uzatmadan şöyle açıklıyım benim param düşük olduğu dönemlerde DDR4 16 GB 3200 MHz 20 CL RAM aldım ve bilgisayarıma taktım ve bu RAM'lar ile Forza Horizon 5 oynuyordum 60 FPS alıyordum bugunde daha önceden sipariş ettiğim RAM'larım geldi 16 GB GB 3600 MHz 16 CL birçok videoda iyi bir RAM'ın oyuna ve FPS aşırı katkısı var demesiyle aldandım aldım ve şu an dün 62 FPS aldıgım oyunda 59 FPS alıyorum bırak artmayı 3 FPS'de düştü RAM'ların arasındaki fiyat farkını aşagıda belirtiyorum.

Eski 62 FPS aldıgım RAM: 16 GB 3200 MHz 20 CL 400 TL'lik bir RAM milattan kalma.
Yeni aldıgım RAM 60 FPS veren: 16 GB 3600 MHz 16 CL 2400 TL'lik bir RAM neden FPS artmadı anlamıyorum.
Şimdi diyeceksinizki FPS atmasa bile PC'nin birçok kısmı hızlanmıştır PC'yide yaklaşık 4 saattir kullanıyorum dünden hiçbir farkı yok boşamı verdim o kadar para.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
5
Sosyal
5 HİZMET YILI
RAM'in FPS'e o kadar bir katkısı yok drop sorunlarını çözer.

Çağımızın Hastalığı
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Sistemin her şeyi Ram'ler değildir. Diğer donanım parçaları da bilgisayar hızını ve kalitesini belirler. Donanımın hakkında daha fazla bilgi verirsen yardımcı olmaya devam edebilirim.

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Sadece drop sorunlarını düzeltir diye biliyorum fps arttırman için ekran kartı vs alman gerekir

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
tabi sistemim şu şekilde
İşlemci: Amd R7 5800x
Ekran Kartı:1080 Ti Msi Armor Oc
Ramlar:3600 Mhz 16 cl corsair
Ana Kart:msi x570 gaming plus
Soğutucu:Çok Kaliteli Sıvı Sogutucu Markasını Unuttum @lolomylie09

Çağımızın Hastalığı
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
tabi sistemim şu şekilde
İşlemci: Amd R7 5800x
Ekran Kartı:1080 Ti Msi Armor Oc
Ramlar:3600 Mhz 16 cl corsair
Ana Kart:msi x570 gaming plus
Soğutucu:Çok Kaliteli Sıvı Sogutucu Markasını Unuttum @lolomylie09
RAM hızının artırılmasına yönelik ihtiyaçlarla birlikte MHZ ve CL değerleri de önemlidir. CL değeri ile RAM hız ve performans arasında ters orantı bulunmaktadır. Dolayısıyla CAS (CL) değerinin düşük olması RAM’in yüksek hızda çalışması anlamına gelir. Bu özelliğiyle CAS hızı RAM’ler için büyük önem taşır.

Yüksek performanslı bir RAM için 1600 MHz CL9 bellek yerine 1600 MHz CL7 bellek tercih edilmesi daha doğru olacaktır. Bunun yanı sıra belleğin gecikme süresinin çalışma hızı ile doğru orantılı olarak arttığını da bilmeniz gerekir. Yani 2133 MHZ frekansında çalışan bir RAM’in CAS değeri CL9 iken 1333 MHz hızında çalışan bellekler CL6 gecikme süresi ile karşınıza çıkar. Burada overclock yöntemi ile RAM hızını artırmak istediğinizde MHz değerini artırdıkça CL gecikme süresinin de arttığını görebilirsiniz.

Yani, yeni aldığınız RAM, eski RAM'inize göre daha düşük performanslı fakat kaliteli bir parça olduğu için performansınıza aşırı etki etmemiştir. FPS'inizin düşmesi de bu sebepten olmaktadır.

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Merhabalar

RAM'in FPS'ye sizin belirttiğiniz gibi "oyuna ve FPS aşırı katkısı var" şeklinde bir etkisi yoktur. RAM'leri arttırmanız oyun içindeki yediğiniz dropları düşürür. FPS bazında ise sadece birkaç FPS (kişisel deneyimlerime göre 1-5 FPS arası) etkisi olmaktadır. Sağladığı bu FPS etkisi oyundan oyuna göre kesinlikle değişecektir. Sisteminize baktığımda gerçekten çok güçlü bir sisteminiz var fakat yazdığınız kadarıyla RAM'iniz 1x16 GB şeklinde şu an yani tek kanal (Single channel) olarak kullanmaktasınız. Eğer 2x8 GB şeklinde çift kanal (Dual channel) kullanırsanız daha performanslı çalışacaklardır fakat galiba halihazırda 1x16 şeklinde satın almışsınız. Hangi YouTube kanalından dinlediyseniz bu RAM ile alakalı kısmı o kanalı izlemeyi kesinlikle bırakmalısınız. Ayrıca ekran kartınız gerçekten çok güçlü bir ekran kartı fakat günümüz ekran kartı teknolojilerden bir hayli geride kalmış bir ekran kartı. Muhtemelen RTX serisi bir kartınız olduğunda daha çok FPS alırsınız. İyi forumlar.

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
ram den çok ekran kartına önem vermelisin ram o kadar büyük katkılar sağlamaz dostum yada soğutması falan sonuçta yüksek derecelere geldiği zaman pc kapanmayacğaı için fps düşürecek drop yaşatacak bunun gibi şeyelr

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Merhabalar,

RAM'in FPS'ye sizin belirttiğiniz gibi "oyuna ve FPS aşırı katkısı var" şeklinde bir etkisi yoktur. RAM'leri arttırmanız oyun içindeki yediğiniz dropları düşürür. FPS bazında ise sadece birkaç FPS (kişisel deneyimlerime göre 1-5 FPS arası) etkisi olmaktadır. Sağladığı bu FPS etkisi oyundan oyuna göre kesinlikle değişecektir. Sisteminize baktığımda gerçekten çok güçlü bir sisteminiz var fakat yazdığınız kadarıyla RAM'iniz 1x16 GB şeklinde şu an yani tek kanal (Single channel) olarak kullanmaktasınız. Eğer 2x8 GB şeklinde çift kanal (Dual channel) kullanırsanız daha performanslı çalışacaklardır fakat galiba halihazırda 1x16 şeklinde satın almışsınız. Hangi YouTube kanalından dinlediyseniz bu RAM ile alakalı kısmı o kanalı izlemeyi kesinlikle bırakmalısınız. Ayrıca ekran kartınız gerçekten çok güçlü bir ekran kartı fakat günümüz ekran kartı teknolojilerden bir hayli geride kalmış bir ekran kartı. Muhtemelen RTX serisi bir kartınız olduğunda daha çok FPS alırsınız. İyi forumlar.
güzel ve mantıklı yorumunuz için çok teşekkür ederim <3

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Knk Ram Doğrudan fps arttırmaz ram aynı anda çalışan uygulamaların veya arka plandaki uygulamaların bilgisayarı yavaşlatmasını engeller yani aynı anda yapılan işlemler yer kaplar ram bu yeri arttırır bu sayede bilgisayar kasmaz ancak eğer bilgisayarının rami 8 ve sen 5gb ram kullanıyosan normal olarak 16gb ram hiçbi işine yaramaz fps e etki etmez fps i doğrudan arttırmak istiyosan işlemcinini değiştirmen lazım

Banlı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Ram'in cok etkisi oldugunu soyleyemeyiz cunku ram ne kadar yuksek olursa olsun bir mikar kullanilir her zaman yani cok olmasinin etkisi yok az olmasinin etkisi var performans icin ekran karti islemci ve ssd onemli

Gökyüzü sadece uçmaktan korkanların sınırıdır
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
1x16 aldıysan eğer pek fark ettirmez dostum. 2x8 alman lazımdı ve dual şekilde takman lazım. tek 16 pek fazla iş görmüyor.

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
RAM, FPS artışı sağlar fakat dual channel kullanırsan gözle görülür değişiklikler olur. sen araştırmadan direkt olarak almışsın RAM'in ne olduğuna bakmadan. Senin yapman gereken en azından CL20 RAM almaktı. Senin şuan single channel olarak çalışıyor. Dual channel olabilmesi için en azından RAM kapasitesi, CL değerleri MHz değerlerinin aynı olması lazım. Hadi MHz de sıkıntı yok o en yüksek neyse onu kullanır eşitler ama CL öyle değil.

Uzman Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
ben de yaklaşık 20-30 fps civarı katkısı oldu

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Ram'de fps artışını ancak felaket bi ramden iyi denebilecek bi rame yani arada dağlar kadar fark olacak bir geçişte anlarsın dostum onun dışında oyunlarda veya direkt windowsun çalışmasında oluşan drop problemlerinin sebebi olabilir. Yani ram artırıp da oyunda büyük bir performans artışı beklememek gerekiyor.

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Ram'de fps artışını ancak felaket bi ramden iyi denebilecek bi rame yani arada dağlar kadar fark olacak bir geçişte anlarsın dostum onun dışında oyunlarda veya direkt windowsun çalışmasında oluşan drop problemlerinin sebebi olabilir. Yani ram artırıp da oyunda büyük bir performans artışı beklememek gerekiyor.

Single channel RAM'den, dual channel RAM'e geçince çok fazla FPS farkı olur hatta PS3 emülatör dual channel RAM ister. Ben en az 5 oyunda denedim örnek Fifa. En az 25-30FPS oynadı single channel dan dual'e geçince. YouTube'dan performas karşılaştırmalarına da bakabilirsin ayrıca.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Daha iyi bir performans elde etmeniz için RAM belleğinizi Dual Channel'da kullanmanız, bir 16 gb daha bellek satın almanız ve anakart üzerindeki doğru yuvaya takmanız gerekecektir.

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
çalıştırma hızı ile alakalı bence

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
çift kanal ramlar fps daha çok arttırıyor örneğin : 16 gb tek kanal ram yerine
2 x 8 gb ram tercih edersen ram'in daha çok fps arttıracaktır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...