Ramlerimin uyuşup uyuşmadığını nasıl anlarım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Elimde HP Notebook var, eski pc'den çıkarttığım ram (laptop ramı) bu bilgisayarıma uyumlu olur mu?

Nereden öğrenebilirim?

Eski ramin üzerinde : Kingston 99U5428 - 040.A01G
000005521304
56LHO-H9KMKL-2W8V6 - KVR1333D3S9/4G Gibi şeyler yazıyor.
Ama laptopumun içindekini bilmiyorum, ayırca bilgisayarcı 50tl dedi ram takma ücretine çok mu bu fiyat?

Süper Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
bunu bi pcden anlayan bir tanıdığına sormanı tavsiye ederim burdan anlatsalarda anlayamayabilirsin

Puma
Banlı Üye
5 HİZMET YILI
Ramların uyuşmadığını şurdan anlayabilirsiniz, yanlış anlamayın sadece benim söylediğim yöntem ile değil.
Bilgisayarda sürekli mavi ekran, siyah ekran vb vb. hatalar alırsınız.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Anakart marka/model ile internette arama yaparsanız kaç mhz desteklediğini, söket tipini vs. görebilirsiniz. 2 slot var ise uyuşmazlık sorununu gidermek için ikisini de aynı marka/model olarak almalısınız veya tek slot ram kullanmalısınız.

*Eğer 2 farklı ram kullanıyor iseniz frekanslarının aynı olmasına dikkat etmeli, değil ise kullanmamalısınız. Yine de kullanmak isterseniz kumar oynarsınız; düzgün de çalışabilir, mavi ekran da verebilir. Fakat mhzler farklı olduğu için fpsler vs. siz fark etmeseniz de olumsuz olarak etkilenecektir.

Aldıktan sonra uyuşmazlık sorunu olup olmadığını anlamak için ise; üst tarafta arkadaşların bahsettiği gibi mavi ekran, olması gerekenden az fps, pc de droplanma vs. gibi problemler yaşarsanız kullandığınız ram(veya ramler) bilgisayarınız ile tam uyumlu çalışmamaktadır.

Son düzenleme:
je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Cl değeri mhz değeri aynı olması yeter ha birde ddr3 ddr4

Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Ram takmak pc deki en kolay işdir bence CL değerleri oyun oynarken fark hissettirmez ama render vb iş yaparken sıkıntıya girebilir DDR3 DDR4 ede dikkat et dostum

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
pcdeki ramin uyusma imkanı yok ki ben mi yanblıs biliyorum

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
uyuşmadığında Siyah ekran alıyorsun açılıp kapanıyor bir süre sonra ekran donuyor bende böyle olmuştu en azından yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Üye
10 HİZMET YILI
ram degilde 50 tl istemesi garip olmuş bilgisayarı bakıma yollasan 100 lira alıyorlar zaten bi ram takmak ne kadar zor olabilir

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
İnternette bir bilgisayar modeli bulun ve RAM modelini sizinkiyle karşılaştırın

⚡️❄️
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Uyumlu olup olmadığını ddr ve mhz değerlerine , mavi ekran alıp almadığına göre bakabilirsin. Ayrıca ben o bilgisayarcıya bir daha gitmemeni tavsiye ederim ram takmak o kadar zor bir iş değil.

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Uyumlu olup olmadığını ddr ve mhz değerlerine , mavi ekran alıp almadığına göre bakabilirsin. Ayrıca ben o bilgisayarcıya bir daha gitmemeni tavsiye ederim ram takmak o kadar zor bir iş değil.
Ram takmasını biliyorum kanki ama kapalı kasa tasarlanmış penam,alet edevatım yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...