RAM'lerin DDR değerine göre sıralaması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
If u wanna
Seçkin Üye
Ödüller
10
Sosyal
10 HİZMET YILI
:yazı:

RAM'ler (Random Access Memory), genellikle DDR (Double Data Rate) olarak adlandırılan bir teknolojiyi kullanırlar ve bilgisayarın hızlı ve geçici veri depolama işlevlerini yerine getirirler. DDR teknolojisi, RAM modüllerinin veri transfer hızını artıran çift veri oranı ile çalışır. DDR RAM'lerin çeşitleri, hızları ve DDR değerleri farklıdır. DDR değeri, RAM'in veri transfer hızını belirleyen bir faktördür. DDR değerleri ne kadar yüksekse, RAM'in hızı da o kadar yüksek olur.

DDR RAM'lerin sıralanması, DDR değerlerine göre yapılır. DDR RAM'lerin DDR değerleri genellikle DDR, DDR2, DDR3, DDR4 ve DDR5 şeklinde adlandırılır. Bu nesiller, önceki nesillere göre daha yüksek hızlar ve daha iyi performans sunarlar.

DDR RAM'lerin sıralanması için öncelikle DDR RAM nesillerinin özelliklerini anlamak gerekir:

DDR RAM: İlk DDR nesil RAM'dir ve 266 MHz'ye kadar veri aktarım hızı sunar. DDR RAM, 2.1 GB/sn (Gigabayt/sn) veri transfer hızına sahiptir.
DDR2 RAM: DDR RAM'den daha hızlıdır ve 533 MHz'ye kadar veri aktarım hızı sunar. DDR2 RAM, 8.5 GB/sn veri transfer hızına sahiptir.
DDR3 RAM: DDR2 RAM'den daha hızlıdır ve 1066 MHz'ye kadar veri aktarım hızı sunar. DDR3 RAM, 17 GB/sn veri transfer hızına sahiptir.
DDR4 RAM: DDR3 RAM'den daha hızlıdır ve 2133 MHz'ye kadar veri aktarım hızı sunar. DDR4 RAM, 34 GB/sn veri transfer hızına sahiptir.
DDR5 RAM: DDR4 RAM'den daha hızlıdır ve 6400 MHz'ye kadar veri aktarım hızı sunar. DDR5 RAM, 128 GB/sn veri transfer hızına sahiptir.

DDR RAM'lerin sıralaması, DDR değerine göre yapılır. Örneğin, DDR3 RAM'ler DDR2 RAM'lerden daha hızlıdır, ancak DDR4 RAM'ler DDR3 RAM'lerden daha hızlıdır. Bu nedenle, daha yüksek bir DDR değerine sahip RAM, daha yüksek hız ve daha iyi performans sunar.

Özetle, DDR RAM'lerin sıralaması, DDR değerlerine göre yapılır ve her yeni DDR nesli önceki nesillere göre daha yüksek hızlar ve daha iyi performans sunar.

:resim:

ddr5-vs-ddr4.jpg

ddr1-ddr2-ddr3-ddr4-ddr5.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:
hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
bilgilendirme için teşekkürler reis biz şuan ddr4 ram kullanıyoruz dimi? 3200mhz

Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
4 HİZMET YILI
güzel bilgilendirme olmuş elinize sağlık
yeni pcyi toplarken göz önünde tutcam
iyi forumlar

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Ellerine sağlık gayet güzel bir konu olmuş ben şahsen bu konularda içli dışlı olduğum için biliyorum bilmeyen arkadaşlarımız için detaylı ve kapsamlı bir konu olduğunu düşünüyorum

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bılgı ıcın tesekkurler ddr5 gormedım daha?

Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
çok güzel ve sade bir anlatım olmuş, elinize emeğinize sağlık

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Eline sağlık, gayet bilgilendirici bir konu olmuş. Devamını bekleriz...

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
bılgı ıcın tesekkurler hocam dd4 candır 5 butce dısı kalıyor bıraz :)

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Toplama pc alacaklar için ise yarar eline sağlık brom

Üye
3 HİZMET YILI
araştırıcı ve bilgiye dayalı olmuş

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
elinize sağlık bilgilendirme için çok teşekkürler

Üye
2 HİZMET YILI
bilgi için teşekkürler.yararlı konu.bu arada ddr5 ler pahalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...