Çözüldü Random hareket

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
VirtualTrouble
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
arkadaşlar mobil uygulama yazıyorum slither.io nun 3D versiyonu daha gelişmişi diyebiliriz ama solucanlı degil karakterler falan farklı ve yemler insan ama botların rastgele random hareketini yapamadım belirli bir alan icinde veya duvara carptıgı zaman baska yöne dönecegi tarz bir kodu nasıl yapabilirim

Çözüm
O biraz yapay zeka'ya kaçıyor sanki. Uğraşman lazım onun için. YouTube'da ilgili video bulabilirsin. Ya da Udemy sitesinden unity kurslarına bakabilirsin.
Tutti mi chiedono perché ho imparato questa lingua
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
yazılım okumana gerek yok :) mantığını açıklayayım yapamazsan kodlardada yardım ederim şimdi bitane karakterimiz olsun
sağaGit adlı boolumuz olsun yukarıGit adlı boolumuz olsun sonra ilk açılışta sağaGit i true yaparsın
yapacağı hareketleri şöyle ayarlarsın void ontriggerenter2d ile yada collisionenter2d ile çarpacağı zemini ayarlarsın örnek zemine sağagit dersin tagına sağagit dersin o zemine çarpınca bool true ya döner başka zemine çarpınca bool false ye döner bu mantıkla yaptıktan sonra update kısmına gelirsin if(sağaGit) true olursa karakterinin rigidbodydeki velocity e vector3.right*hız olarak bi kod oluşturursun sağa gider else ise -vecto3.right dersin yukarıysa vector3.up dersin aşağıysa -vector3.up dersin bu şekilde mantıkla sağ sol üs aşağı yaparsın ama sen yok daireler çizsin dans etsin sağa sola fantezili kaçsın diyosan pathfinding var onu araştırıcaksın

Üye
5 HİZMET YILI
Botlara en yakındaki yemeği buldurup transform positionla oraya taşısabilirsin sürekli en yakındaki yemeğe hareket ederler en basit yöntem olarak bulmak içinde linq kullanırsan güzel olur

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Tercihine karışamam ama yemleri insan yerine başka birşey yaparsan iyi olur yaptığın oyunu payalşınca çocuklar oynayabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...