Çözüldü RDR2 oynarken güç kaynağından tıkırtı sesi geliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
PSU'dan geldiğine emin olduğum bir tıkırtı sesi var. Sadece yük altında RDR2 oynarken oluyor. Bazen kesiliyor ama sadece yük altında RDR2'de oluyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? PSU'yu açıp bakmalı mıyım? Fan mı takılıyor? Yardımcı olursanız sevinirim. FSP Hyper Pro 650W güç kaynağı.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
PSU'dan yük altında ses gelmesi çok doğal. PSU'lar devasa yüksek devirlerde çalışıyorlar ve bazen kasaya tam oturmuyorlar, bazen çok kirlendiği için fanlar ses çıkartıyor. Hatta zararsız olmasına rağmen "kafa atma" diye tabir edilen bir sorun da yaşanabiliyor. Sıcaklık değerlerini kontrol et, normal ise herhangi bir sıkıntı muhtemelen yoktur. Yine de için rahat etmezse bir servise baktır, en iyisini gözle görerek söylerler.
Kendin ol Zaten herkes alındı
Uzman Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
aynı durum bendede söz konusu çok büyük bir sorun aslında bütün sistemi maf edebilir yanarsa ben değiştirdim

Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Büyük ihtimalle tozdan kaynaklı. Benim eski pc de aynı sorun vardı. Fanını söküp içini iyice temizlersen sorun düzelecektir diye düşünüyorum.

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
PSU'dan yük altında ses gelmesi çok doğal. PSU'lar devasa yüksek devirlerde çalışıyorlar ve bazen kasaya tam oturmuyorlar, bazen çok kirlendiği için fanlar ses çıkartıyor. Hatta zararsız olmasına rağmen "kafa atma" diye tabir edilen bir sorun da yaşanabiliyor. Sıcaklık değerlerini kontrol et, normal ise herhangi bir sıkıntı muhtemelen yoktur. Yine de için rahat etmezse bir servise baktır, en iyisini gözle görerek söylerler.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...