Çözüldü Red Dead Redemption 2 oynarken ekran kartımın tamamen gücünü alamıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
change my mind
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Laptop kullanıyorum
1920x1080 ve 2k oynarkende aynı şekilde ekran kartı düşük yüzdelikle çalışıyor ve 37 fps civarı alıyorum sebebi ne olabilir?
Bu ekran kartını kullanma mevzusunu nasıl çözerim fpsin artmasını istiyorum

CPU: i5-12450H (mobile)
GPU: RTX 4060 8GB (mobile)
RAM: 16GB

Çözüm
havalar sicak oldugundan parcalarin da yuksek sicakliklara cikip undervolt yapiyor olabilir. sistemini temizleyip - termal macunlarini yenileyip tekrar gozlemleyebilirsin. afterburner osd ile degerlerini atarsan daha fazla yardimci olabilirim.
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
fps artsın diye ayarlar düşükte mi peki yoksa normalde olması gerektiği gibi high civarlarında mı eğer düşükteyse high al belki kullanır kartı öyle

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
msi After börnır nası yazılıyor bilmiyorum ona bak normal ayarlarda dağilse normale getir

20
Süper Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
1-) Oyunun sana sunmuş olduğu en yüksek ayarlarda oynadığından emin ol.
2-) Laptoplarda genel olarak yaşanan bir durum dolayısıyla oyunu dahili ekran kartı ile çalıştırıyor olabilirsin. Oyunu RTX 4060 ile çalıştırdığından emin ol.

change my mind
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
1-) Oyunun sana sunmuş olduğu en yüksek ayarlarda oynadığından emin ol.
2-) Laptoplarda genel olarak yaşanan bir durum dolayısıyla oyunu dahili ekran kartı ile çalıştırıyor olabilirsin. Oyunu RTX 4060 ile çalıştırdığından emin ol.
RTX 4060 ile çalışıyor ondan eminim.
Post automatically merged:

fps artsın diye ayarlar düşükte mi peki yoksa normalde olması gerektiği gibi high civarlarında mı eğer düşükteyse high al belki kullanır kartı öyle
düşük ayarlarda da oynadım bütün ayarlar en düşükte o şekilde iste %80 - %70 kullanıyor ekran kartını ve 50 fps falan alıyorum
yüksek ayarlarda da oynadım hocam bütün ayarları en yükseğe alıp 2k ile denedim 15 fps falan alıyorum ve ekran kartı %70 falan kullanılıyor
normal şartlarda yüksek ayarlarda oynarken en az 50 fps almam gerekirken ben en düşükte onu zor alıyorum çok garip gerçekten.
artı olarak Doom Eternal oynarken ekran kartım sabit %99 kullanılıyor ama dediğim gibi Red Dead Redemption oynarken öyle değil

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Hocam 4060 olduguna bakmayın laptop modelini yazarmısınız bazı laptop firmaları ekran kartına watt değerini gereken kadar vermiyor mesela rtx 4060 laptoplarda 100watt tüketiyorsa (fabrikada öyle yapiliyorsa) 4060 saf gücünü alabilirsiniz laptop özelliklerine bakarak ögrenebilirsiniz 100 watt ise dar bogaz oluyor olabilir.

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
havalar sicak oldugundan parcalarin da yuksek sicakliklara cikip undervolt yapiyor olabilir. sistemini temizleyip - termal macunlarini yenileyip tekrar gozlemleyebilirsin. afterburner osd ile degerlerini atarsan daha fazla yardimci olabilirim.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...