Onaylı Üye
1) Total Maliyetimiz 20.000 TLHocam total maliyetiniz ne kadar ? Dil kursuna ne kadar ücret ödediniz ve oraya gitmeden bir işveren bulmak nasıl bu kadar kolay olucak ?
Denklik belgesini neye göre çıkartıyorlar fiziksel olarak mı yoksa mezun olduğun bölüm hakkında bir kaç sınava mı sokuyorlar. Hocam birde lise mezunu olan biri içinde durumlar aynı mı ? Üniversite okumanın bir avantajı oluyor mu ?
Dediğin şey biraz yanlış. Lise Elektrik-Elektronik Bölümü mezunuyum ve kısmi denklik aldım. Ve A2 TELC Sertifikam var ben bu şartlarda iş bulduysam emin ol çabalayan herkes bulur.Yeter ki pes etmeyinMal varligin olmadan evlilik olmadan yada yüksek lisans egitimin olmadan olmuyor knk benim yaşadığım yerde herkes evlenip gidiyor çokta memnunlar hayatında benimde isteğim ama evliliği oraya gitmek için kullanmak istemiyorum
Aklına en ufak bir şey takılsa bile eğer o konu hakkında bilgim varsa elimden gelen yardımı vereceğim.İyi forumlarbu aralar aklımda bu tarz bir düşünce vardı böyle tane tane yazmanız çok güzel olmuş teşekkürler
1) Total Maliyetimiz 20.000 TL
2) Dile YouTube'dan Almanca Kolay kanalından çalıştım. Benim tavsiyem sadece sınava hazırlayan kurslar var.Bu kurslar size Almanca öğretmiyor ama sınavda çıkacak her soruyu ezberletiyor bir nevi bilinçaltı yöntemi gibi.
3) İnanın teknik meslekler durumundan Almanya'da çok büyük açık var iş bulma sitelerini kullanabilirsiniz örnk: linkedin almanya sayfası (inşaat,elektrik,makine,bilgisayar,mekatronik,sıhhi tesisat,kuaför,aşçı vb.)
4) Denklik Belgesi ücreti 600€ Bu belgeyi alman için sizi sınava sokmuyorlar. Bu belgeyi alman için sizden Türkiyede o mesleği yaptığına dair kanıtlar isteniyor (SGK Dökümü, Çalışma Belgesi, Lise Diploması,Transkript, Mesleki kurs belgeleri)
5) Lise ile üniversiteyi ayıran bölümler 4 yıllık bölümler liseden makine bölümü mezunu birisi ile 2 yıllık makine bölümü mezunu birisi almanya'da eşit görülüyor. Ama makine mühendisi çok farklı alana giriyor.
Dediğin şey biraz yanlış. Lise Elektrik-Elektronik Bölümü mezunuyum ve kısmi denklik aldım. Ve A2 TELC Sertifikam var ben bu şartlarda iş bulduysam emin ol çabalayan herkes bulur.Yeter ki pes etmeyin
çok teşekkür ederim görüşünüz içinÇok gerekli bi form koyulmuş keşke hep sizin gibiler olsa
Ben yaklaşık 3 4 ayda A2 seviyesine geldim ama kesinlikle disiplinli olmak gerek.Bugün çalışmayayım dediğin an o işin sonu gelmiyor.Dil matematik gibi değil 2 3 gün saldığın an adını söylerken bile tereddüt etme aşamasına geliyorsun. Kurs yada Video izlerken ben duolingo uygulamasını kullandım.Bu uygulama kelimeleri ezberletene kadar sürekli önünne bunlarla alakalı cümleler çıkartıyor. Aylık 50 tllik bir ücreti var yıllık paketi daha ucuz tabii kikankam peki dili öğrenme süren ne kadar sürdü yani sınavı geçicek kadar almanca için ne kadar zaman harcamalıyız?
aylık ücreti çok cüzi bir miktarda ve bilgilendirdiğin için teşekkürler.çok teşekkür ederim görüşünüz için
Post automatically merged:
Dili ben youtubedan öğrendim.Ama tavsiyem ve maddi durumunuz varsa sadece Telc,Goethe,ÖSD sınavlarına hazırlayan kurumlar var bu kurumlar sizi sınavı geçirmeye çalıştırıyor.
Post automatically merged:
Ben yaklaşık 3 4 ayda A2 seviyesine geldim ama kesinlikle disiplinli olmak gerek.Bugün çalışmayayım dediğin an o işin sonu gelmiyor.Dil matematik gibi değil 2 3 gün saldığın an adını söylerken bile tereddüt etme aşamasına geliyorsun. Kurs yada Video izlerken ben duolingo uygulamasını kullandım.Bu uygulama kelimeleri ezberletene kadar sürekli önünne bunlarla alakalı cümleler çıkartıyor. Aylık 50 tllik bir ücreti var yıllık paketi daha ucuz tabii ki
rica ederim herhangi sorun olduğunda yardım ederimaylık ücreti çok cüzi bir miktarda ve bilgilendirdiğin için teşekkürler.
Öncelikle değerli vaktini ayırıp tek tek cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.Aklına en ufak bir şey takılsa bile eğer o konu hakkında bilgim varsa elimden gelen yardımı vereceğim. İyi forumlar
İnşallah istediğin olur kardeşim benim avrupada meslek bilgisine sahip olan kişiler değerlidir.hep benim hayalim knk kaşke bende çalışa bilsem orda mis gibi
Çok doğru dedin vallasuriyeli olmak isterdim hepsi istedği yere gidebiliyor
hayır şeflikle alakası yok liseden yada üniden gastronomi mezunu olduğun an aşçılık yani mutfak kısmına giriyorsun.bu teknik meslekler kısmına aşçılık giriyor mu acaba. bi yerde okumuştum ama emin değilim. illa şef denecek seviyede mi olmak gerek yurt dışı için.
yazılım mühendisleri için genellikle yazılım dillerine çok önem veriliyor. Ama özellikle ileri derecede almanca yada şirket eğer ingilizce konuşuyorsa ingilizce istiyorlar. Mühendis arkadaşlar için yazılım dilinin yanında normal yabancı dili geliştirmesini öneririm.Almanyada yazılımla ilgili sektörle ilgili ne söyleyebilirsin. Yazılımcı olarak gelsek iş bulabilir miyiz dil konusunda nasıl bir eğitim gerekiyor.
Eğer akrabaların Almanya'da yaşıyorsa sanki seni hiç tanımıyorlarmış gibi iş sözleşmesi yapıp bundesgatur für arbeit'a başvurup ön onay belgeni çıkartmalılar. Ama bunun öncesinde senin IHK FOSA'ya mail atıp denklik işlemlerini tamamlaman gerek.Denklik işlemi yapmadan da gidebilirsin ama emin ol biz hallederiz diyenlere inanma çünkü çok zor bir şey.Öncelikle değerli vaktini ayırıp tek tek cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.
Şimdi benim kafamda şöyle bir durum var. Eşimin kuzenleri almanyada yaşıyorlar ve bende senin gibi meslek lisesi mezunu biriyim ve maalesef Türkiye şartlarında iyi bir ücret ve çalışma şartları olmuyor. Kuzenlerin kendine ait bir iş yerleri var üretim robotu işi yapıyorlar fabrikalara bunların yanına gitmek istiyorum hem sektör olarak geleciği çok parlak Türkiyede böyle bir yerde çalışmak çok zor .
Bu durumda benim yapmam gereken yol ne olabilir. Her şeyi göze aldım çünkü..
Türkiye'de yaklaşık 2 yıl çalıştım en sonunda kafama tak edince bende bu yola baş koydum. Umarım seninde hakkında hayırlısı olur.hep benim hayalim knk kaşke bende çalışa bilsem orda mis gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?