Çözüldü ResizeBar Ekran Kartına Zarar Verir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
arkadaşlar merhaba internette şu sıralar resizebar performans arttırıyor vs gibi videolar görüyorum ama zararlarından değil hep faydalarından bahsediliyor peki resizebarın zararları nelerdir yardımcı olursanız sevinirim şuanki sistemim desteklemekte ekran kartının ömründen yemesine korkuyorum. ( eğerki hatalı konu seçimi yaptıysam özür dilerim ilk defa bu tür konu ve etiketlerle uğraşıyorum şimdiden kolay gelsin.)

Çözüm
Açık olması daha yararınıza olur. Nvidia'nın dediğine göre (Teknoloji AMD'nin) işlemci ile ekran kartının VRAM'lerine hükmetmesi/haberleşmesi. Araya ekstra donanımın sokulmaması o yüzden zarar vereceğini düşünmüyorum
Look what you have done
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
İşlemcinin ekran kartı belleğinin tamamına ulaşmasını sağlayan bir özellik. Zararını hiç duymadım ekran kartı ömrü vs. kısalmaz merak etme.

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
arkadaşlar merhaba internette şu sıralar resizebar performans arttırıyor vs gibi videolar görüyorum ama zararlarından değil hep faydalarından bahsediliyor peki resizebarın zararları nelerdir yardımcı olursanız sevinirim şuanki sistemim desteklemekte ekran kartının ömründen yemesine korkuyorum. ( eğerki hatalı konu seçimi yaptıysam özür dilerim ilk defa bu tür konu ve etiketlerle uğraşıyorum şimdiden kolay gelsin.)
ekran kartına dayanıcak butun yuk zarar gormesı muhtemel..

Look what you have done
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
tümüne erişmesi problem yaratmaz mı zaten kazım yapılırkende aynısı olmuyor mu?
Hocam şöyle söyleyeyim o kartı 8 yıl kullanıcaksan belki 7 buçuk veya 7 yıl kullanırsın ömrü kısalırsa bu kadar kısalır. Mining ile aynı şeyler değil. Miningde kart tam güç olarak kesintisiz çalışır.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Hocam şöyle söyleyeyim o kartı 8 yıl kullanıcaksan belki 7 buçuk veya 7 yıl kullanırsın ömrü kısalırsa bu kadar kısalır. Mining ile aynı şeyler değil. Miningde kart tam güç olarak kesintisiz çalışır.
performansın arttıkça güçte artıcak ısıda buda ekran kartını yormaz mı ?

Ultra Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Açık olması daha yararınıza olur. Nvidia'nın dediğine göre (Teknoloji AMD'nin) işlemci ile ekran kartının VRAM'lerine hükmetmesi/haberleşmesi. Araya ekstra donanımın sokulmaması o yüzden zarar vereceğini düşünmüyorum

Çözüm
𐱅 𐰇 𐰼 𐰰
Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
google ve youtubede araştırdım herkes performans arttırdığını söylüyor yorumları bile okudum kimse zararından bahsetmemiş

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
öyle çok zararı olcanı düşünmüyorum fazla

Üye
3 HİZMET YILI
ben öyle bişey görmedim kendim kullanmasamda memnun olan arkadaşlarım var şikayetçi olan yok

Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
ryzen 7 5800x rtx 3050 gaming x
Yapmanda pek bir sorun çıkmaz o zaman. 3050 bir tık giriş seviye rtx ekran kartı ama işlemcin güçlü baya Resize bar açarak minimum 10 fps artışı görürsün, üstelik bu minimum 10 fps çok ağır oyunlarda geçerli. Hafif oyunlarda gözle görülür bir fark olacaktır.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Yapmanda pek bir sorun çıkmaz o zaman. 3050 bir tık giriş seviye rtx ekran kartı ama işlemcin güçlü baya Resize bar açarak minimum 10 fps artışı görürsün, üstelik bu minimum 10 fps çok ağır oyunlarda geçerli. Hafif oyunlarda gözle görülür bir fark olacaktır.
teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için yorumlarınız benim için çok değerliydi cümleleriniz çok yardımcı oldu ilerdeki konularda görüşmek üzere

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...