Root Nedir ? Yararları ve Zararları ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Ödüller
8
Sosyal
5 HİZMET YILI

Root atmak telefonun bilinmeyen , normal kullanıcıların erişemeyeceği şeylere erişmek ve telefon üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmaktır .

Ulaşamadığınız Çok İnce Dosyalar,Sistem Dosyaları,Telefonunuza Rootsuz Eklenmeyen Bazı Özellikler. Bu Gibi İşlemleri Yapmak İçin Telefonunuzun Rootlamaya İhtiyacı Vardır.

Bu açıdan bakınca root yapmanın herhangi bir kötü yanı dezavantajı yok gibi duruyor.
Root Yapmanın Zararları;

Başka bir zararı ise titreşim, kamera gibi donanım parçalarının çalışmamasına sebep olabilir.
Çalışsa bile bazen duraksayabilir ve bazı sorunlar çıkarabilir.

Root yapmanın zararlarından biri de bazı uygulamalarınızın hata vermesini sağlayabilir.
Bu duruma örnek olaak Whatsapp resim yükleme ve profil değiştirme hatası sunabilir.

Aynı zamanda kimliği belirsiz bir şekilde root yaptığınız zaman, kişisel bilgileriniz başkaları tarafından çalınabilir.
Hatta banka bilgilerinizin çalınmasına, kredi kart bilgilerinizin ele geçirilmesine sebebiyet verebilir.
Cihazınızda yer alan uygulamarın şifreleri başkalarının eline geçebilir.
Root yapmadan önce zararlarını göz önüne alıp yapmanızı tavsiye ederiz.

1-Telefonun veya tabletin yazılımına direk müdahale yapıldığı için bir çok üretici bu işlem sonuncunda cihazı garanti dışı bırakır..

2-Root işlemi genelde basit ve sorunsuz bir işlem olsa da, deneyimsiz ve dikkatsizseniz telefona kalıcı zarar (brick) verebilirsiniz.

3-Root yapılmış bir telefona yazılımlar üreticiler tarafından otomatik gönderilmeyebilir. Bu durumda internetten yeni yazılımı indirip kendiniz kurmanız gerekir.

4-Gelişigüzel uygulama yükleyen biriyseniz virüslü veya ajan tipi uygulamalar yüklemişseniz telefona normalden çok daha fazla zarar verebilirler.

5-Güvenlik açığı oluşturmuş olursunuz

Root Yapmanın Yararları;

1-Telefonunuza ya da tabletinize, özelleştirilmiş ROM kurabilirsiniz.

2-Play Storedaki root gerektiren uygulamaları kullanabilirsiniz.

3-Telefona yüklü gelen gereksiz uygulamaları silme şansı elde edersiniz.

4-Telefonunuzda SD bellek yuvası varsa uygulamaları SD belleğe taşıyarak telefonun ana belleğini rahatlatabilirsiniz.

5-Bir çok yasaklı siteye veya ülkemizden ulaşılamayan sitelere DNS değiştirme yöntemi ile kolayca ulaşabilrisiniz.

Son düzenleme:
Uzman Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
deedweb merak ettigim icin telimi rootlatmıştım sonradan satacağım zaman satamadım :)

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
eyw reis ben telefona root atmıştım ben sattım ama telefonu sıkıntı olmadı

Ultra Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
kalıcı hasarlar derken? daha önce kullanmadığım tabletime yapmıstım. root fakat ne gibi zararları var acıklarmısın? ve çözümleri nedir.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI

Root atmak telefonun bilinmeyen , normal kullanıcıların erişemeyeceği şeylere erişmek ve telefon üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmaktır .

Ulaşamadığınız Çok İnce Dosyalar,Sistem Dosyaları,Telefonunuza Rootsuz Eklenmeyen Bazı Özellikler.Bu Gibi İşlemleri Yapmak İçin Telefonunuzun Rootlamaya İhtiyacı Vardır.

Bu açıdan bakınca root yapmanın herhangi bir kötü yanı dezavantajı yok gibi duruyor.
Root Yapmanın Zararları;

1-Telefonun veya tabletin yazılımına direk müdahale yapıldığı için bir çok üretici bu işlem sonuncunda cihazı garanti dışı bırakır..

2-Root işlemi genelde basit ve sorunsuz bir işlem olsa da, deneyimsiz ve dikkatsizseniz telefona kalıcı zarar (brick) verebilirsiniz.

3-Root yapılmış bir telefona yazılımlar üreticiler tarafından otomatik gönderilmeyebilir. Bu durumda internetten yeni yazılımı indirip kendiniz kurmanız gerekir.

4-Gelişigüzel uygulama yükleyen biriyseniz virüslü veya ajan tipi uygulamalar yüklemişseniz telefona normalden çok daha fazla zarar verebilirler.

Root Yapmanın Yararları;

4-Telefonunuzda SD bellek yuvası varsa uygulamaları SD belleğe taşıyarak telefonun ana belleğini rahatlatabilirsiniz.

5-Bir çok yasaklı siteye veya ülkemizden ulaşılamayan sitelere DNS değiştirme yöntemi ile kolayca ulaşabilrisiniz.
çok yararlı bir bilgi teşekkür ederiz bende root atcaktım zaten

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
hiç bi yararını görmedim çok zararı var bence yapma

Onaylı Üye
Ödüller
6
10 HİZMET YILI
kalıcı hasarlar derken? daha önce kullanmadığım tabletime yapmıstım. root fakat ne gibi zararları var acıklarmısın? ve çözümleri nedir.
Eğer yanlış bir işlem yaparsan yükleme esnasında veya sonrasında cihazın hard brick olma durumu var. Böyle bir şeyin olması durumunda cihaz tüm işlevlerini yitirir ve bir daha kullanılamaz hale gelir. Hard brick durumunda cihazı kurtarmak mümkün değildir. Bir de soft brick olma ihtimali var. Lenovo K6 Note cihazıma lineage os rom yüklüyordum ve rom dosyalarındaki bir hata sebebi ile soft brick olmuştu. Soft brick olduğu zaman cihaz yazılımını tekrardan yükleyerek sorunu çözebiliyorsun. Ama dediğim hard brick olursa cihaz tamamen ölür. Bu nedenle ekstra dikkat göstermekte fayda var.

Ultra Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Eğer yanlış bir işlem yaparsan yükleme esnasında veya sonrasında cihazın hard brick olma durumu var. Böyle bir şeyin olması durumunda cihaz tüm işlevlerini yitirir ve bir daha kullanılamaz hale gelir. Hard brick durumunda cihazı kurtarmak mümkün değildir. Bir de soft brick olma ihtimali var. Lenovo K6 Note cihazıma lineage os rom yüklüyordum ve rom dosyalarındaki bir hata sebebi ile soft brick olmuştu. Soft brick olduğu zaman cihaz yazılımını tekrardan yükleyerek sorunu çözebiliyorsun. Ama dediğim hard brick olursa cihaz tamamen ölür. Bu nedenle ekstra dikkat göstermekte fayda var.
ben tableti kullanabiliyorum. yani basarılı root oldu dimi?

Üye
3 HİZMET YILI
benim bildiğim kadarıyla root atılan telefon çöp oluyo arkadaşlar

Onaylı Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Root işlemi genelde basit ve sorunsuz bir işlem olsa da, deneyimsiz ve dikkatsizseniz telefona kalıcı zarar verebilirsiniz. Root işlemi Türkiye'de kanuni bir engel yok ama bazı ülkelerde bu işlem yasak olabilir. sıkıntısız istediğin gibi kullan

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Kanka direk şöyle diyeyim. Yararından çok zararı var. Hiç önermem
Post automatically merged:

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Ben en son root yaptıgımda elimdeki bir telefonu feda etmiş oldum he kulladım ama telefon gg oldu onun haricinde başka bişey olmadı yani

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI

Ulaşamadığınız Çok İnce Dosyalar,Sistem Dosyaları,Telefonunuza Rootsuz Eklenmeyen Bazı Özellikler. Bu Gibi İşlemleri Yapmak İçin Telefonunuzun Rootlamaya İhtiyacı Vardır.

Root Yapmanın Zararları;

Başka bir zararı ise titreşim, kamera gibi donanım parçalarının çalışmamasına sebep olabilir.
Çalışsa bile bazen duraksayabilir ve bazı sorunlar çıkarabilir.

Root yapmanın zararlarından biri de bazı uygulamalarınızın hata vermesini sağlayabilir.
Bu duruma örnek olaak Whatsapp resim yükleme ve profil değiştirme hatası sunabilir.

Aynı zamanda kimliği belirsiz bir şekilde root yaptığınız zaman, kişisel bilgileriniz başkaları tarafından çalınabilir.
Hatta banka bilgilerinizin çalınmasına, kredi kart bilgilerinizin ele geçirilmesine sebebiyet verebilir.
Cihazınızda yer alan uygulamarın şifreleri başkalarının eline geçebilir.
Root yapmadan önce zararlarını göz önüne alıp yapmanızı tavsiye ederiz.

Root Yapmanın Yararları;

Androidin yeni sürümünü yükleyemediğimizde rootla yüklemek Eski telefonlara iyi özellik katıyor.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
benim bildiğim kadarıyla root atılan telefon çöp oluyo arkadaşlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...