Çözüldü Rtx 2060 drop sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
2 hafta önce Rtx 2060 aldım bazı oyunlara giriş yapıyorum bir süre oynuyorum burda bir sorun yok sonra alt+tab atıp discord a girince ya da başka birşey yapınca oyuna geri döndüğümde 2-3 dakikada bir kaç FPS alırsam alayım 4-5 FPS e düşüp yükseliyor oyunu kapat aç yapana kadar bu şekilde devam ediyor Not: Ekran kartım 65-75 derecelerde oluyor ısınması söz konusu degil.

Özellikler:
İşlemci: i5 8600k
Ekran kartı:Evga Rtx 2060 sc oc
Ram: Gskill ripjaws 8x2 16GB 3200 MHz
Anakart :H310m pro vdh plus

Son düzenleme:
Çözüm
Öncelikle şunu belirtmeliyim: sistemin darboğaza yatkın.

Araştırmama göre bu sistemde ortalama %15 kadar bir darboğaz sorunu ortaya çıkıyor. Ekran kartın 1080p için tam performans sergileyemiyor, yani maksimum değerde kullanamıyorsun. Anlayacağın, işlemcin zayıf kalıyor. İşlemcin %100 güçte çalışacağından, arkaplanda çalışan programların droplara (ani FPS düşüşlerine, senin örneğin; bir anda ortalama FPS'in çok altına inip (120FPS'ten 4-5FPS'e) bir süre orada kalmasına) neden oluyor.

Bütçen mevcutsa, işlemcini yükseltmeni öneririm.

Ayrıca bakınız (kaynaklar):
TECHNOPAT:...
Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
kanka ya işlemcin veya diğer pc bileşenlerinle alakalıdır ya virüs vardır ya sürücülerin güncel değildir ya da 2. el aldıysan mining ile ekran kartı öldürülmüş olabilir alırken dikkat etmen lazım böyle şeylere

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
oyunu alt tab yaptığında arka plandaki discort vb uygulamalar ram kullanımını arttırdığı icin olalabilir
bir arkadaşımdada böyle bir sorun vardı ramı otomatik boşaltan bir programla halletti

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
kanka ya işlemcin veya diğer pc bileşenlerinle alakalıdır ya virüs vardır ya sürücülerin güncel değildir ya da 2. el aldıysan mining ile ekran kartı öldürülmüş olabilir alırken dikkat etmen lazım böyle şeylere
Ekran kartını arkadaşımdan aldım miningle uğraşan birisi değil.İslemciyle ilgili sorun olduğunu zannetmiyorum ve PC ye yeni format attım sayılır virüs girmesi imkansız.

UwU :3
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
ekran kartınızı ve sürücüsünü aygıt yöneticisinden kaldırınız, ve nvidia'nın sitesinden en güncel sürücüyü indirip geri döner misiniz?

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Bilgisayardaki ayrı bir parça (ram,işlemci vs.) darboğaz yapıyor olabilir ramin kaç gb idi acaba?

Arda
Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
kanka belki işlemcinle alakali olabilir işlemcini kontrlol et yada driverlerini kontrlol et guncelmi die

Çağımızın Hastalığı
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI

Araştırmama göre bu sistemde ortalama %15 kadar bir darboğaz sorunu ortaya çıkıyor. Ekran kartın 1080p için tam performans sergileyemiyor, yani maksimum değerde kullanamıyorsun. Anlayacağın, işlemcin zayıf kalıyor. İşlemcin %100 güçte çalışacağından, arkaplanda çalışan programların droplara (ani FPS düşüşlerine, senin örneğin; bir anda ortalama FPS'in çok altına inip (120FPS'ten 4-5FPS'e) bir süre orada kalmasına) neden oluyor.

TECHNOPAT:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
.

DARBOĞAZ HESAP MAKİNESİ:

Çözüm
lol oynuom feedliom
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Ekran kartınızın güncellemesi son sürüm mü ?
İşlemcinizde güncelleme var mı ? (BIOS Updateleri halledildi mi ?)
Alt+Tab yapmadan önce ve yaptıktan sonraki ekran modu (Çerçevesiz ve tam ekran modu) değişmekte mi ?
Arka planda gereksiz ram/işlemci/ekran kartı yiyen uygulamalar açık mı ?
Bilgisayarınızı güvenilir bir virüs programıyla (Malwarebytes/Kaspersky) tarattınız mı ? (Mining Şüphesi)

Bunların hepsi tam ise ekran kartınızı bilen bir tamirciye götürüp kontrol ettirin.

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI

TECHNOPAT:
.

DARBOĞAZ HESAP MAKİNESİ:
Sen var ya adamsın saol bu darboğaz hesaplamadan haberim yoktu. Ama yine de 8600k nın 2060 ta dar boğaz yapması enteresan dediğin gibi işlemciyi yükseltmem gerekiyor bir araştırayım önerin varmıdır ?

Üye
3 HİZMET YILI
2 hafta önce Rtx 2060 aldım bazı oyunlara giriş yapıyorum bir süre oynuyorum burda bir sorun yok sonra alt+tab atıp discord a girince ya da başka birşey yapınca oyuna geri döndüğümde 2-3 dakikada bir kaç FPS alırsam alayım 4-5 FPS e düşüp yükseliyor oyunu kapat aç yapana kadar bu şekilde devam ediyor Not: Ekran kartım 65-75 derecelerde oluyor ısınması söz konusu degil.

Özellikler:
İşlemci: i5 8600k
Ekran kartı:Evga Rtx 2060 sc oc
Ram: Gskill ripjaws 8x2 16GB 3200 MHz
Anakart :H310m pro vdh plus
you may download drive booster and analyzer your components pc

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...