iyi günlerde kullan dostum çok güzel bir ekran kartıtesekurler sıstemi yenı aldım ekran kartından tam faydalanmak gerek diye düşündüm verdıgımız paraya degsın :=)
olsun yinede fazla üzme bence yazık elinde kalmasıntesekurler sıstemi yenı aldım ekran kartından tam faydalanmak gerek diye düşündüm verdıgımız paraya degsın :=)
1- Hiç bilmeyen arkadaşlar için bahsediyorum. Masaüstüne sağ tıklayarak “Nvidia Denetim Masasına” giriş yapıyoruz.
2- Karşımıza ilk çıkan ekranda yani “Görüntü ayarlarını önayarla yap” seçeneği altında Benim tercihlerimi
kullan ve şuna önem ver seçeneğine tıklayarak “Performans” seçeneğini ayarlayıp aşağıdan uygula diyoruz.
3- Sol taraftan “3D ayarlarının yönetilmesi” sekmesine giriş yapıyoruz. Üç farklı bölümden oluşmakta.
Sizde bazı ayarlar olmayabilir, bu çok normal yukarıda da bahsettiğim gibi bilgisayardan bilgisayara değişiklik göstermekte.
1024×720 çözünürlükte oyunları oynuyorsanız eğer “Gama düzeltmesi” seçeneğini açık kullanabilirsiniz.
4- Kullandığınız monitörün Hz değerini Aynı şekilde sol taraftan “Çözünürlük değiştirme” sekmesine giriş yaparak,
yenileme hızınızı monitörünüz maksimum ne kadar Hz veriyorsa onu seçerek uygula seçeneğine tıklamanız gerekiyor.
5- Kullanıcıların çoğu oyun oynarken, doygun renkleri tercih ediyor. Yine sol taraftan “Masaüstü renk ayarlarını ayarla” seçeneğine giriş yapıyoruz.
“Digital vibrance” seçeneğini %100 yapıp uyguladıktan sonra oyuna giriş yapınız. Bu sayede renkleri daha doygun ve belirgin bir oyun keyfi sürmüş olursunuz.
oyun oynamayı bitirdikten sonra ise %50 ayarına geri çekerek hem göz sağlığınızı hem de gereksiz renk doygunluğunu ortadan kaldırınız.
3060 gayet yeterli bir kart herhangi bir ayarlama yapmanıza gerek yok nvdianın sitesinden game ready driver indirmeniz yeterlidir.
Link:Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
kalite moduna al 3d ayarlardan maksimum performansı tercih et diyebilirsin. sistemin kötü olduğunu hiç sanmıyorum o yüzden kalite veya performans arası fps farkı max 5 veya 10 dur kaliteyi seçmen daha iyidir.
hocam bu bütün rtx serisinde geçerli mi1- Hiç bilmeyen arkadaşlar için bahsediyorum. Masaüstüne sağ tıklayarak “Nvidia Denetim Masasına” giriş yapıyoruz.
2- Karşımıza ilk çıkan ekranda yani “Görüntü ayarlarını önayarla yap” seçeneği altında Benim tercihlerimi
kullan ve şuna önem ver seçeneğine tıklayarak “Performans” seçeneğini ayarlayıp aşağıdan uygula diyoruz.
3- Sol taraftan “3D ayarlarının yönetilmesi” sekmesine giriş yapıyoruz. Üç farklı bölümden oluşmakta.
Sizde bazı ayarlar olmayabilir, bu çok normal yukarıda da bahsettiğim gibi bilgisayardan bilgisayara değişiklik göstermekte.
1024×720 çözünürlükte oyunları oynuyorsanız eğer “Gama düzeltmesi” seçeneğini açık kullanabilirsiniz.
4- Kullandığınız monitörün Hz değerini Aynı şekilde sol taraftan “Çözünürlük değiştirme” sekmesine giriş yaparak,
yenileme hızınızı monitörünüz maksimum ne kadar Hz veriyorsa onu seçerek uygula seçeneğine tıklamanız gerekiyor.
5- Kullanıcıların çoğu oyun oynarken, doygun renkleri tercih ediyor. Yine sol taraftan “Masaüstü renk ayarlarını ayarla” seçeneğine giriş yapıyoruz.
“Digital vibrance” seçeneğini %100 yapıp uyguladıktan sonra oyuna giriş yapınız. Bu sayede renkleri daha doygun ve belirgin bir oyun keyfi sürmüş olursunuz.
oyun oynamayı bitirdikten sonra ise %50 ayarına geri çekerek hem göz sağlığınızı hem de gereksiz renk doygunluğunu ortadan kaldırınız.
FPS açısından evet, sistem özelliklerine göre değiişilik olabilirhocam bu bütün rtx serisinde geçerli mi
tesekurlerhayırlı olsun yani yapacağın ufak tefek ayarlarla 3-5 fps fark edecektir bence hiç elleme stok ayarlarla yıllarca tertemiz kullan derim çünkü zaten fazlasıyla yeterli bir kart
3060 lı sıstem 13000bence oynadığın oyuna göre değişir ama bende o kart olsa genellikle dlssyi kalite de kullanırdım
Post automatically merged:
bu arada sistem kaç liraya denk geldi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?