RTX 3060 ekran kartı ayarları nasıl yapılmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
Oyun ayarları, kart ayarları nasıl olmalı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Grazie dai forza ferrari!
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
kalite moduna al 3d ayarlardan maksimum performansı tercih et diyebilirsin. sistemin kötü olduğunu hiç sanmıyorum o yüzden kalite veya performans arası fps farkı max 5 veya 10 dur kaliteyi seçmen daha iyidir.

Uzman Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
tesekurler sıstemi yenı aldım ekran kartından tam faydalanmak gerek diye düşündüm verdıgımız paraya degsın :=)

Uzman Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
eyvalla 3080 li sıstem vardı 8 9 bın piyasadan ucuza ama yetişemedim 3060 lı sıstemi aldım bende herkeze nasıp olur ınşallah monitorde aldım yenı ama ıyı performans verırmı parasını hakedermi bilmiyorum :=)

МОЯ ЖИЗНЬ МОИ ПРАВИЛА
Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
3060 gayet yeterli bir kart herhangi bir ayarlama yapmanıza gerek yok nvdianın sitesinden game ready driver indirmeniz yeterlidir.
Link:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
1- Hiç bilmeyen arkadaşlar için bahsediyorum. Masaüstüne sağ tıklayarak “Nvidia Denetim Masasına” giriş yapıyoruz.

2- Karşımıza ilk çıkan ekranda yani “Görüntü ayarlarını önayarla yap” seçeneği altında Benim tercihlerimi
kullan ve şuna önem ver seçeneğine tıklayarak “Performans” seçeneğini ayarlayıp aşağıdan uygula diyoruz.

3- Sol taraftan “3D ayarlarının yönetilmesi” sekmesine giriş yapıyoruz. Üç farklı bölümden oluşmakta.
Sizde bazı ayarlar olmayabilir, bu çok normal yukarıda da bahsettiğim gibi bilgisayardan bilgisayara değişiklik göstermekte.
1024×720 çözünürlükte oyunları oynuyorsanız eğer “Gama düzeltmesi” seçeneğini açık kullanabilirsiniz.

4- Kullandığınız monitörün Hz değerini Aynı şekilde sol taraftan “Çözünürlük değiştirme” sekmesine giriş yaparak,
yenileme hızınızı monitörünüz maksimum ne kadar Hz veriyorsa onu seçerek uygula seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

5- Kullanıcıların çoğu oyun oynarken, doygun renkleri tercih ediyor. Yine sol taraftan “Masaüstü renk ayarlarını ayarla” seçeneğine giriş yapıyoruz.
“Digital vibrance” seçeneğini %100 yapıp uyguladıktan sonra oyuna giriş yapınız. Bu sayede renkleri daha doygun ve belirgin bir oyun keyfi sürmüş olursunuz.
oyun oynamayı bitirdikten sonra ise %50 ayarına geri çekerek hem göz sağlığınızı hem de gereksiz renk doygunluğunu ortadan kaldırınız.

Uzman Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI

faydalı açıklama için sagol kardeşim

3060 gayet yeterli bir kart herhangi bir ayarlama yapmanıza gerek yok nvdianın sitesinden game ready driver indirmeniz yeterlidir.
Link:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

teşekürler

kalite moduna al 3d ayarlardan maksimum performansı tercih et diyebilirsin. sistemin kötü olduğunu hiç sanmıyorum o yüzden kalite veya performans arası fps farkı max 5 veya 10 dur kaliteyi seçmen daha iyidir.

teşekürler

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
hocam bu bütün rtx serisinde geçerli mi

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
hayırlı olsun yani yapacağın ufak tefek ayarlarla 3-5 fps fark edecektir bence hiç elleme stok ayarlarla yıllarca tertemiz kullan derim çünkü zaten fazlasıyla yeterli bir kart

KRAL
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
kanka ekran kartın cok guzel ıyı gunlerde kullan herşeyi maximum yap devamke

Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Bence digital vibrance dışında hiçbir ayarlara dokunma default olan ayarları tavsiye ederim.

Uzman Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
hayırlı olsun yani yapacağın ufak tefek ayarlarla 3-5 fps fark edecektir bence hiç elleme stok ayarlarla yıllarca tertemiz kullan derim çünkü zaten fazlasıyla yeterli bir kart
tesekurler
Post automatically merged:

arkadaşlar bişe daha danışıyım gameboster kulaklık aldım sıfır sıstemde kulanıyorum oyunda karsı tarafa hep cızırtı gıdıyor be benım gosterge hep konusuyomuşum gibi yanıp sönüyor sebebi ne olabilir

Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Herhangi bir ayar gerektirmemesi dışında hafif hız aşırtma yapabilirsiniz.

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
bence oynadığın oyuna göre değişir ama bende o kart olsa genellikle dlssyi kalite de kullanırdım
Post automatically merged:

bu arada sistem kaç liraya denk geldi ?

Elbet bir gün buluşacağız
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
kalite modu 3d, ayarlardan da maksimum performans al devam et kuzen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...