RTX 3060 ekran kartı ayarları nasıl yapılmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
Oyun ayarları, kart ayarları nasıl olmalı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Grazie dai forza ferrari!
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
kalite moduna al 3d ayarlardan maksimum performansı tercih et diyebilirsin. sistemin kötü olduğunu hiç sanmıyorum o yüzden kalite veya performans arası fps farkı max 5 veya 10 dur kaliteyi seçmen daha iyidir.

Uzman Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
tesekurler sıstemi yenı aldım ekran kartından tam faydalanmak gerek diye düşündüm verdıgımız paraya degsın :=)

Uzman Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
eyvalla 3080 li sıstem vardı 8 9 bın piyasadan ucuza ama yetişemedim 3060 lı sıstemi aldım bende herkeze nasıp olur ınşallah monitorde aldım yenı ama ıyı performans verırmı parasını hakedermi bilmiyorum :=)

МОЯ ЖИЗНЬ МОИ ПРАВИЛА
Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
3060 gayet yeterli bir kart herhangi bir ayarlama yapmanıza gerek yok nvdianın sitesinden game ready driver indirmeniz yeterlidir.
Link:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
1- Hiç bilmeyen arkadaşlar için bahsediyorum. Masaüstüne sağ tıklayarak “Nvidia Denetim Masasına” giriş yapıyoruz.

2- Karşımıza ilk çıkan ekranda yani “Görüntü ayarlarını önayarla yap” seçeneği altında Benim tercihlerimi
kullan ve şuna önem ver seçeneğine tıklayarak “Performans” seçeneğini ayarlayıp aşağıdan uygula diyoruz.

3- Sol taraftan “3D ayarlarının yönetilmesi” sekmesine giriş yapıyoruz. Üç farklı bölümden oluşmakta.
Sizde bazı ayarlar olmayabilir, bu çok normal yukarıda da bahsettiğim gibi bilgisayardan bilgisayara değişiklik göstermekte.
1024×720 çözünürlükte oyunları oynuyorsanız eğer “Gama düzeltmesi” seçeneğini açık kullanabilirsiniz.

4- Kullandığınız monitörün Hz değerini Aynı şekilde sol taraftan “Çözünürlük değiştirme” sekmesine giriş yaparak,
yenileme hızınızı monitörünüz maksimum ne kadar Hz veriyorsa onu seçerek uygula seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

5- Kullanıcıların çoğu oyun oynarken, doygun renkleri tercih ediyor. Yine sol taraftan “Masaüstü renk ayarlarını ayarla” seçeneğine giriş yapıyoruz.
“Digital vibrance” seçeneğini %100 yapıp uyguladıktan sonra oyuna giriş yapınız. Bu sayede renkleri daha doygun ve belirgin bir oyun keyfi sürmüş olursunuz.
oyun oynamayı bitirdikten sonra ise %50 ayarına geri çekerek hem göz sağlığınızı hem de gereksiz renk doygunluğunu ortadan kaldırınız.

Uzman Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
1- Hiç bilmeyen arkadaşlar için bahsediyorum. Masaüstüne sağ tıklayarak “Nvidia Denetim Masasına” giriş yapıyoruz.

2- Karşımıza ilk çıkan ekranda yani “Görüntü ayarlarını önayarla yap” seçeneği altında Benim tercihlerimi
kullan ve şuna önem ver seçeneğine tıklayarak “Performans” seçeneğini ayarlayıp aşağıdan uygula diyoruz.

3- Sol taraftan “3D ayarlarının yönetilmesi” sekmesine giriş yapıyoruz. Üç farklı bölümden oluşmakta.
Sizde bazı ayarlar olmayabilir, bu çok normal yukarıda da bahsettiğim gibi bilgisayardan bilgisayara değişiklik göstermekte.
1024×720 çözünürlükte oyunları oynuyorsanız eğer “Gama düzeltmesi” seçeneğini açık kullanabilirsiniz.

4- Kullandığınız monitörün Hz değerini Aynı şekilde sol taraftan “Çözünürlük değiştirme” sekmesine giriş yaparak,
yenileme hızınızı monitörünüz maksimum ne kadar Hz veriyorsa onu seçerek uygula seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

5- Kullanıcıların çoğu oyun oynarken, doygun renkleri tercih ediyor. Yine sol taraftan “Masaüstü renk ayarlarını ayarla” seçeneğine giriş yapıyoruz.
“Digital vibrance” seçeneğini %100 yapıp uyguladıktan sonra oyuna giriş yapınız. Bu sayede renkleri daha doygun ve belirgin bir oyun keyfi sürmüş olursunuz.
oyun oynamayı bitirdikten sonra ise %50 ayarına geri çekerek hem göz sağlığınızı hem de gereksiz renk doygunluğunu ortadan kaldırınız.

faydalı açıklama için sagol kardeşim

3060 gayet yeterli bir kart herhangi bir ayarlama yapmanıza gerek yok nvdianın sitesinden game ready driver indirmeniz yeterlidir.
Link:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

teşekürler

kalite moduna al 3d ayarlardan maksimum performansı tercih et diyebilirsin. sistemin kötü olduğunu hiç sanmıyorum o yüzden kalite veya performans arası fps farkı max 5 veya 10 dur kaliteyi seçmen daha iyidir.

teşekürler

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI

hocam bu bütün rtx serisinde geçerli mi

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
hayırlı olsun yani yapacağın ufak tefek ayarlarla 3-5 fps fark edecektir bence hiç elleme stok ayarlarla yıllarca tertemiz kullan derim çünkü zaten fazlasıyla yeterli bir kart

Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Bence digital vibrance dışında hiçbir ayarlara dokunma default olan ayarları tavsiye ederim.

Uzman Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
hayırlı olsun yani yapacağın ufak tefek ayarlarla 3-5 fps fark edecektir bence hiç elleme stok ayarlarla yıllarca tertemiz kullan derim çünkü zaten fazlasıyla yeterli bir kart
tesekurler
Post automatically merged:

arkadaşlar bişe daha danışıyım gameboster kulaklık aldım sıfır sıstemde kulanıyorum oyunda karsı tarafa hep cızırtı gıdıyor be benım gosterge hep konusuyomuşum gibi yanıp sönüyor sebebi ne olabilir

Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Herhangi bir ayar gerektirmemesi dışında hafif hız aşırtma yapabilirsiniz.

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
bence oynadığın oyuna göre değişir ama bende o kart olsa genellikle dlssyi kalite de kullanırdım
Post automatically merged:

bu arada sistem kaç liraya denk geldi ?

Elbet bir gün buluşacağız
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
kalite modu 3d, ayarlardan da maksimum performans al devam et kuzen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...