RTX 4060 i3-13100F sistemde SSD ve işlemciyi yükseltme tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
je veux mourir
Uzman Üye
Ödüller
3
Sosyal
5 HİZMET YILI
Merhaba Memory Hackers ailesi,

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
Bu sistemi almayı düşünüyorum fakat her şeyi iyi hoş fakat SSD ve işlemcide nasıl bir upgrade yapmam gerekiyor?
Bu işin ehli olanlar, beni biraz aydınlatırsanız sevinirim ve ekstra olarak şu döneme göre yeterli midir yoksa 2x16 GB yapmam şart mı?

Herkese hayırlı ramazanlar ❤️❤️

Moderatörün son düzenlenenleri:
ssssssssss
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Hayırlı ramazanlar, Mevcut sistemde 16GB DDR4 bellek var, ancak bazı uygulamalar veya oyunlar için daha fazla bellek gerekebilir. Özellikle daha yoğun görevler için 32GB veya daha fazla RAM düşünelebilir, 480GB NVME M.2 SSD iyi eğer daha fazla depolama ve hız istiyorsan ek bir SATA SSD veya daha büyük bir NVME SSD öneririm, Sistemindeki işlemci iyi olsada, daha yüksek bir performans istiyorsanız Intel Core i5 veya i7 gibi daha güçlü bir işlemci tavsiye ederim. Son olarak bu parçaları alırken veya eklerken güç kaynağının yeterli olup olmadığını kontrol etmeni öneririm.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
bence pc gayet iyi ama yer konusunda sıkıntı çekebilirsin bide ramin bi tık düşük kalabilir bazı uygulamalar için benim önerim 1 veya 1.5 tb m.2 ssd alman ve rami 24 yapman dır

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Kasayı değiştirmeni öneririm çok şikayet vardı o kasada bende yeni topladım pc o kasa da hava sirkülasyonu hiç iyi olmuyor hariçi olarak şuan aldın aldın Ram eğer maddiyatın varsa kesinlikle yükseltmeni öneririm ben 16 gb olarak aldım fakat tekrar bir sipariş geçeceğim önümüzdeki ay 32 gb tek slot alıp hem 8 gb hem de 32 gb aktif olarak kullanacağım totalde 40 gb ram olucak hiç olmazsa ram biraz yükseltme yap + 512 gb ssd vardı bende bu tarz bir konu açmıştım çoğu kişi ssd değiştirmemi söylediği için 1 tb ssd aldım inan şuan aldın aldın 1k ya alacaksan 2 ay sonra 2 2.5 k alamayacağız bile
4060 ti 8 gb ekran kartı var bende eğer çok gerçekci oyun The last of us vs gibi oyunlar oynayacaksan ekran kartının vram yetersiz kalıyor (ultra Modlarında! )

Son olarak bu parçaları alırken veya eklerken güç kaynağının yeterli olup olmadığını kontrol etmeni öneririm.

Sanırım hazır sistem ito da yeterli olmadığı zaman sistemi ekleme yapamıyor veya önerilerde gösteriyor diye biliyorum

Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Anakartını değiştir SSD yetersiz kalır benim görüşüm ve anakartı değiştirdikten sonra uyumlu olan parçalara göre ayarlama yap

je veux mourir
Uzman Üye
Ödüller
3
Sosyal
5 HİZMET YILI
Hayırlı ramazanlar, Mevcut sistemde 16GB DDR4 bellek var, ancak bazı uygulamalar veya oyunlar için daha fazla bellek gerekebilir. Özellikle daha yoğun görevler için 32GB veya daha fazla RAM düşünelebilir, 480GB NVME M.2 SSD iyi eğer daha fazla depolama ve hız istiyorsan ek bir SATA SSD veya daha büyük bir NVME SSD öneririm, Sistemindeki işlemci iyi olsada, daha yüksek bir performans istiyorsanız Intel Core i5 veya i7 gibi daha güçlü bir işlemci tavsiye ederim. Son olarak bu parçaları alırken veya eklerken güç kaynağının yeterli olup olmadığını kontrol etmeni öneririm.

ssdyi m2 1tb kingston olarak değiştireceğim
işlemciyi i5 14f olarak değiştiricegım darboğaz sorunu olurmu ?
onun dışında anakart h610 artık milli anakartımız olarak geçiyor :) onun yerıne bir tavsiyen varmı
dış kasayı neyle değiştreiblirim varmı bir fıkrın

Kasayı değiştirmeni öneririm çok şikayet vardı o kasada bende yeni topladım pc o kasa da hava sirkülasyonu hiç iyi olmuyor hariçi olarak şuan aldın aldın Ram eğer maddiyatın varsa kesinlikle yükseltmeni öneririm ben 16 gb olarak aldım fakat tekrar bir sipariş geçeceğim önümüzdeki ay 32 gb tek slot alıp hem 8 gb hem de 32 gb aktif olarak kullanacağım totalde 40 gb ram olucak hiç olmazsa ram biraz yükseltme yap + 512 gb ssd vardı bende bu tarz bir konu açmıştım çoğu kişi ssd değiştirmemi söylediği için 1 tb ssd aldım inan şuan aldın aldın 1k ya alacaksan 2 ay sonra 2 2.5 k alamayacağız bile
4060 ti 8 gb ekran kartı var bende eğer çok gerçekci oyun The last of us vs gibi oyunlar oynayacaksan ekran kartının vram yetersiz kalıyor (ultra Modlarında! )

önerebilecegın varmı kasa o link uzerınden ekle cıkardan onerebılcegın varsa SS olarak atarsan cok sevnırım

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
İşlemci ekran kartına göre düşük kalıyor işlemcini i5 alabilirsin ama yine de önermem bunun yerine i7 alıp ekran kartını 3060 12gb gibi birşeyler yapabilirsin artık 8 gb ekran kartları pek bir işe yaramayacak çünkü onun dışında ram normal 32 almana gerek yok çünkü herhangi bir fps değeri arttırmıyor 16 dan sonra

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
İşlemci ekran kartına göre düşük kalıyor işlemcini i5 alabilirsin ama yine de önermem bunun yerine i7 alıp ekran kartını 3060 12gb gibi birşeyler yapabilirsin artık 8 gb ekran kartları pek bir işe yaramayacak çünkü onun dışında ram normal 32 almana gerek yok çünkü herhangi bir fps değeri arttırmıyor 16 dan sonra

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...