- Ekran Kartı
- RTX 4070.
- Anakart
- B450 MK.
- Anakart: ASUS B450 MK.
- Ekran kartı: ASUS TUF RTX 4070.
- 16 GB tek slot RAM mevcut.
Moderatörün son düzenlenenleri:
5600 Kullanan çok kişi var evet ama ben emin olamıyorum acaba üst model mi baksam diye. Userbenchmark'ta ve Versus.com'da benim 3500x ile 5600 kafa kafaya gidiyor kimi yerde benimki daha işlevli görünüyor o yüzden 5600den emin olamıyorum brombenim sistem şu şekilde ve hiç darboğaz yapmıyor
B550 MK ANAKART
RYZEN 5 5600
16 GB RAM
2K EKRAN
RTX 4070 Tİ OC
650W 80+
hocam ben bidaha işlemci alacak olsam ryzen7 X3D alırım çok mükemmel bi işlemci hatta benimkini satıp ona mı geçsem diye düşünüyorum ama israf olacağı için geçmiyorum5600 Kullanan çok kişi var evet ama ben emin olamıyorum acaba üst model mi baksam diye. Userbenchmark'ta ve Versus.com'da benim 3500x ile 5600 kafa kafaya gidiyor kimi yerde benimki daha işlevli görünüyor o yüzden 5600den emin olamıyorum brom
Dostum anakartım kurtarıyor mu onu bilmiyorum işte emin değilim o yüzdenhocam ben bidaha işlemci alacak olsam ryzen7 X3D alırım çok mükemmel bi işlemci hatta benimkini satıp ona mı geçsem diye düşünüyorum ama israf olacağı için geçmiyorum
eğer bütçesi varsa ryzen 7 X3D çok daha güzel oluramd 5 5600 güzel bir tercih
biraz zayıf bi anakart onu söyleyebilirim benimkisi bile ucu ucuna yetiyor ve 130w güç tüketiyor ama performansı deli gibi oluyor , he bana yetsin dersen sana direk olarak söyliyim 5600 yetiyor rahatlıklaDostum anakartım kurtarıyor mu onu bilmiyorum işte emin değilim o yüzden
Doğrudur fakat Versuscom da bakarsan eğer kıyasına bendeki daha öönde gösteriyor o yüzden emin olamıyorumeğer bütçesi varsa ryzen 7 X3D çok daha güzel olur
biraz zayıf bi anakart onu söyleyebilirim benimkisi bile ucu ucuna yetiyor ve 130w güç tüketiyor ama performansı deli gibi oluyor , he bana yetsin dersen sana direk olarak söyliyim 5600 yetiyor rahatlıkla
boş bilgi o ben sana söyliyim ciddi fark var 3 ile 5 arasında bana 500 tane de kıyaslama getirsen hepsi boş ben canlıya bakarım 3 de denedim 5 te dağlar kadar fark varDoğrudur fakat Versuscom da bakarsan eğer kıyasına bendeki daha öönde gösteriyor o yüzden emin olamıyorum![]()
birde 16 ram daha al çift slot yap kesinliklekanka 650watt 80+ psu varsa maks 5700x al 5800x oldugu zaman guc tuketimi artıyor psuyu da yukseltirim dersen daha yuksege bakabilirsin
aga x3d ryzen 7 130w kullanıyor 183w ekran kartı kullanıyor rahat rahat yeterkanka 650watt 80+ psu varsa maks 5700x al 5800x oldugu zaman guc tuketimi artıyor psuyu da yukseltirim dersen daha yuksege bakabilirsin
birde 16 ram daha al çift slot yap kesinlikle
Kullandığın anakartın biraz Vrmleri kötü ama uygun bios guncellemesi ile kurtarır kullanabilirsin dostum.Dostum anakartım kurtarıyor mu onu bilmiyorum işte emin değilim o yüzden
Kanka bende tek slot 16 gb var fakat ikincisini aynı türden almamış olursam sorun yaşatıyor mu ramler ? aynı kutudan dual cıkmayan vskanka 650watt 80+ psu varsa maks 5700x al 5800x oldugu zaman guc tuketimi artıyor psuyu da yukseltirim dersen daha yuksege bakabilirsin
birde 16 ram daha al çift slot yap kesinlikle
hz önemli bu noktada düşük olan hz e göre eşitleniyor ama aynı hz alKanka bende tek slot 16 gb var fakat ikincisini aynı türden almamış olursam sorun yaşatıyor mu ramler ? aynı kutudan dual cıkmayan vs
Aynısı marka aynı gecikme değerli bulsan bile sorun yaşayabilirsin direk model çıkış dual kit olmasi gerekli raminin ona göre aynı değerlerde olursa kullanırsın yoksa crashler mavi ekran hataları gibi şeyler ile uğraşır durursun.Kanka bende tek slot 16 gb var fakat ikincisini aynı türden almamış olursam sorun yaşatıyor mu ramler ? aynı kutudan dual cıkmayan vs
işlemcide amd daha iyifiyat aralığın orta derece ise i7 12 nesil tavsiye ederim