Ruhsalı silah nasıl alınır ve hangi durumlarda kullanılabilir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Merhaba, kenar bir mahallede oturuyorum ve işimin gereği, günde 10-15 tane binaya giriyorum. Gezmem gerekiyor ancak kenar mahalle olduğu için çoğu Roman Suriyeli vb. ve bunlar sıkıntı çıkartıyor, geçen de para gasp etmeye iki adet bıçaklı uyuşturucu kullanmış insan geldi, bunlarla başa çıkmak için silah almayı düşünüyorum. Aldığım taşıma ruhsatlı silahı ne gibi durumlarda kullanabilirim, bilgisi olan varsa kesin bilgiyle kaynak belirterek cevaplayabilir mi?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
ruhsatlı silahı kafan estiği gibi çıkaramazsın en iyisi ruhsatsız dene

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
ruhsatlı silahı kafan estiği gibi çıkaramazsın en iyisi ruhsatsız dene

adam bıçakla geldi bana diyor para ver geldi dalaştı elinde bıçak tehtid ediyor Silahı Çıkartıp bana bıçakla saldırı girişiminde bulunması durumunda sıkabilirmiyim ?

adam bıçakla geldi bana diyor para ver geldi dalaştı elinde bıçak tehtid ediyor Silahı Çıkartıp bana bıçakla saldırı girişiminde bulunması durumunda sıkabilirmiyim ?

Kafasına Değil Topuğuna falan öldürme amaçlı değil etkisiz bırakma

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Kendini müdafaa durumunda kullanabilirsin; Birisi seni gasp, öldürmeye, silahla tehdit etmeye çalıştığında kullanabilirsin.

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
taşıma ruhsatı hiç bir şekilde sıkmana izin vermez. Oldu ki sıktın diyelim nasıl kanıtlayacaksın seni tehdit ettiğini?

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
işinin tehlikeli olduğunu kanıtlaman lazım (nasıl yapıcaksın bilmiyorum) yoksa silahı kullanamazsın

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
hiç araştırmadıgım birşey ama bir gün çocukken babamı yanımda gasp etmeye çalıştılar ve böyle durumlarda taşıma ruhsatın varsa silahı çekebiliyorsun sana saldırana kadar veya silahı elinden alma girişimine bulunmadıgı sürece havaya dahi ateş etmen yasak ruhsatın iptal olur en iyisi biraz daha araştır ve tekrar düşün silah almayı kavga silah bıçak iyi şeyler degildir

Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
Kardeşim silah ruhsatı alabilmen için aşağıdakilerden biri olman lazım.

Avcılar ve Atıcılık Sporuna İlgili Kişiler

İlgili federasyonlara üye olmalı ve belirli bir süre boyunca aktif olarak bu sporları yapmalısın.

Nakit Taşıma İşleriyle Uğraşan Kişiler

Bir işletme yada işyerine ait nakit paraları taşıma işi yapıyorsan getir götür işleri başvurup alabiliyorsun.

Tehlikeli veya Değerli Maddeleri Taşıyan Kişiler

Kuyumcu gibi altın yada patlayıcı-kimyasal madde taşıyor olman lazım. Yani böyle yerlerde çalışıyor olman gerekiyor.

Silahlı Koruma & Güvenlik Görevlileri

Adından da anlaşıldığı gibi silahlı güvenlik görevlisi sertifikasına sahip olman gerekiyor.

Çiftçiler
Tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçiler, tarımsal işlerini güvence altına almak ve zararlı hayvanlara karşı korunmak amacıyla silah ruhsatı alabilirler. Bu kapsamda, çiftçilerin belirli belgeleri ve izinleri sunmaları gerekebilir.

Son olarak işyeri sahibi isen ve yüksek cirolar dönüyorsa bu işyerinde ruhsat alabiliyorsun.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
baya uraştırıyorlar diye biliyorum 1200 tane soru felan bilmen gerekiyor diye duydum emin değilim ama öyle kolay değil kuyumcu vs değilseniz genede bir olisle danışın derim yada avukatla

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
ruhsat ını çıkarmak zor ve ruhsatım var diye her önüne geldiğinde çıkaramazsın

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
bıçağı yeyip sıkarsan ruhsatlı silahla problem olmaz ama baya tehlikeli bıçağı yedikden sonra zaten davada anlaşılır parmak izi falan

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
kolay kolay kullanamazsın ruhsatlı olsa bile etraflıca düşünsen iyi olabilir bi adımdan önce

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
saldırı olmadan sıkarsan olmaz fakat saldırı olmadan sıkmicaksan ne anlamı kaldı adam bizi öldürdüğünde sıksak ne fayda sıkmasak.

Üye
2 HİZMET YILI
ruhsat ını çıkarmak zor ve ruhsatım var diye her önüne geldiğinde çıkaramazsın

Üye
2 HİZMET YILI
Kankam sana tavsiyem bu düşünceni değiştirmediğin sürece ateşli , delici aletlerden uzak durman.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Ruhsatli silah eskisi gibi rahat cikmiyor dostum devlet adami olman lazim artik

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Ruhsatı alınca da sıkıntı nereye gidersen git emniyete haber vermen gerekiyor şuraya gidiyorum silahla diye

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
knk ciro olması lazım resmi olarak iyi bir şirket sahibi olman lazım diye biliyom

😀
Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bir dükkan sahibi olması durumunda ve sağlık raporunun olması durumunda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...