rx 580 ekran kartı için işlemci önerisi

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
sistemimde asus prime h310 mk r2.0 var ve i5 8400 kullanıyorum,gerek yaptığım benchmark testleri olsun gerek benim kendi oynadığım oyunlar olsun verim alamıyorum çok fazla fps drop ve kasma yaşıyorum. Benchmark testinde darboğaz olduğu söyleniyor bunun içinde işlemcimi yükseltmemi söylüyor sizin tavsiyeniz nedir hangi işlemciyi alırsam oyunları rahat oynarım yardımcı olursanız sevinirim.(işlemci önerisi intel üzerinden olsun)

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
hocam eğer bütçeniz var ise i5 12450h öneririm kendimde kullanıyorum gayet memnunum sorun yaşatmaz

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
hocam eğer bütçeniz var ise i5 12450h öneririm kendimde kullanıyorum gayet memnunum sorun yaşatmaz

Adam Bisiklet önerisi istemiş
bsklt.png

Sen adama JETSKİ önerisinde bulunmuşsun
jet.png

Benzetmemi biraz değişik algılayabilirsin , nedeni ise Masaüstü bilgisayarı için İşlemci önerisi isteyen birine laptop işlemcisi önerisinde bulunmuşsun. Artniyetli olduğunu düşünmüyorum ama komik bir öneri olmuş. :)

O işlemciye dar boğaz yapar i5 7.nesil uygun olur

O işlemciyi o anakarta zaten takmamaz, takamayacağı işlemci nasıl darboğaz yapacak anlatırmısın sayın hocam ? :brainfree:

Banlı Üye
İşlemcin i5-8400 ve anakartın H310 olduğu için yükseltme seçeneğin sadece 8. ve 9. nesil Intel işlemcilerle sınırlı.

En iyi yükseltme:​

Intel i7-9700 veya i7-9700K
– 8 çekirdek, yüksek frekans
– Oyun performansı ciddi artar
– i7-8700K da alternatif olabilir
Not: “K” serisi işlemciler OC içindir ama H310 anakart OC desteklemez. Bu yüzden i7-9700 non-K modeli senin sistemin için daha uygundur
FPS drop sorunlarını azaltır ve daha stabil performans alırsın.

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
İşlemcin i5-8400 ve anakartın H310 olduğu için yükseltme seçeneğin sadece 8. ve 9. nesil Intel işlemcilerle sınırlı.

En iyi yükseltme:​

Intel i7-9700 veya i7-9700K
– 8 çekirdek, yüksek frekans
– Oyun performansı ciddi artar
– i7-8700K da alternatif olabilir
Not: “K” serisi işlemciler OC içindir ama H310 anakart OC desteklemez. Bu yüzden i7-9700 non-K modeli senin sistemin için daha uygundur
FPS drop sorunlarını azaltır ve daha stabil performans alırsın.
hocam peki hem anakartı değişitirip hemde rx580 e uygun bi işlemci almak ortalama ne kadara mal olur bana?

Banlı Üye
RX580’e darboğaz yapmayacak bir sistem kurmak istiyorsan, hem anakartı hem işlemciyi değiştirmen ortalama 3500 ile 6000 TL arasında bir maliyete patlar. Bu tamamen alacağın parçaların seviyesi ve sıfır mı ikinci el mi olduğuna bağlı.
Mesela:
Ucuz yollu çözeyim dersen:
Ryzen 5 3600 + B450 anakart (ikisi 2. el) → ortalama 3500 TL’ye toparlanır.Orta karar, sıfır ürün olsun dersen:
Ryzen 5 5500 + B550 anakart5000 TL civarı.İleride ekran kartını da yükseltirim diyorsan:
Ryzen 5 5600 + B5505500-6000 TL arası.

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
RX580’e darboğaz yapmayacak bir sistem kurmak istiyorsan, hem anakartı hem işlemciyi değiştirmen ortalama 3500 ile 6000 TL arasında bir maliyete patlar. Bu tamamen alacağın parçaların seviyesi ve sıfır mı ikinci el mi olduğuna bağlı.
Mesela:
Ucuz yollu çözeyim dersen:
Ryzen 5 3600 + B450 anakart (ikisi 2. el) → ortalama 3500 TL’ye toparlanır.Orta karar, sıfır ürün olsun dersen:
Ryzen 5 5500 + B550 anakart5000 TL civarı.İleride ekran kartını da yükseltirim diyorsan:
Ryzen 5 5600 + B5505500-6000 TL arası.
ryzen işlemciler çok ısınıyor deniyor bu konuda ki düşüncen nedir hocam eğer bu sorun ciddi ise ne gibi çözüm yapabiliriz?

Banlı Üye

Ryzen işlemciler “çok ısınıyor” değil, yük altında agresif çalışabiliyorlar. Bu da doğru soğutma ile kolayca yönetilebilecek bir durum. Kullandığın işlemci modeli, kasa, soğutma tipi ve kullanım senaryosuna göre çözüm değişebilir.
İstersen sistem bileşenlerini söylersen sana özel öneri yapabilirim.

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI

Ryzen işlemciler “çok ısınıyor” değil, yük altında agresif çalışabiliyorlar. Bu da doğru soğutma ile kolayca yönetilebilecek bir durum. Kullandığın işlemci modeli, kasa, soğutma tipi ve kullanım senaryosuna göre çözüm değişebilir.
İstersen sistem bileşenlerini söylersen sana özel öneri yapabilirim.
h310mk r 2.0 anakart
rx580 ekran kartı
8 gb ram
1 TB HDD 240 gb SSD
kasa powerboost vk 1630
600w PSU

Banlı Üye
Şimdi baktığımda sistem kötü değil, ama artık biraz yaşlanmış bir sistem diyebilirim. RX580 hâlâ iş görür, Valorant, LoL, CS2 gibi oyunları rahat oynarsın, biraz ayar kısıp Warzone falan da döner ama günümüz AAA oyunlarında yüksek ayarlar bekleme. Özellikle 8 GB RAM biraz can sıkar artık, çoğu oyun en az 16 GB istiyor — RAM’i yükseltirsen sistem bayağı rahatlar.
Anakart (H310MK R2.0) işini görür, ama çok yükseltme yapabileceğin bir kart değil. i5 9400F gibi işlemcilerle uyumlu ama ileriye dönük fazla esnekliği yok. SSD var demişsin, o iyi, en azından Windows hızlı açılır kapanır.
PowerBoost kasaya gelirsek, iç tasarımı çok mükemmel değildir ama hava akışı fena değilse idare eder. PSU 600W yazıyor ama markası çok önemli — markasız ya da dandik bir PSU ise sistemi riske atar. Gerçek watt'ı veriyor mu emin olmak lazım.
Kısaca:
Günlük kullanım ve e-spor oyunları için hâlâ iş yapar.
RAM’i 16 GB yaparsan farkı ciddi hissedersin.
PSU markasına dikkat et, ucuza patlamasın.
Yeni nesil oyunları yüksek ayarda oynayayım diyorsan, bu sistem seni çok tatmin etmeyebilir ama “idare etsin” diyorsan iş görür.
Biraz bütçe varsa, RAM + işlemci + anakart tarafına küçük bir upgrade ileride güzel olur. Ama bu haliyle de tamamen çöp değil, özellikle eğer elindeyse ya da uygun fiyata bulduysan değerlendirilebilir.

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Şimdi baktığımda sistem kötü değil, ama artık biraz yaşlanmış bir sistem diyebilirim. RX580 hâlâ iş görür, Valorant, LoL, CS2 gibi oyunları rahat oynarsın, biraz ayar kısıp Warzone falan da döner ama günümüz AAA oyunlarında yüksek ayarlar bekleme. Özellikle 8 GB RAM biraz can sıkar artık, çoğu oyun en az 16 GB istiyor — RAM’i yükseltirsen sistem bayağı rahatlar.
Anakart (H310MK R2.0) işini görür, ama çok yükseltme yapabileceğin bir kart değil. i5 9400F gibi işlemcilerle uyumlu ama ileriye dönük fazla esnekliği yok. SSD var demişsin, o iyi, en azından Windows hızlı açılır kapanır.
PowerBoost kasaya gelirsek, iç tasarımı çok mükemmel değildir ama hava akışı fena değilse idare eder. PSU 600W yazıyor ama markası çok önemli — markasız ya da dandik bir PSU ise sistemi riske atar. Gerçek watt'ı veriyor mu emin olmak lazım.
Kısaca:
Günlük kullanım ve e-spor oyunları için hâlâ iş yapar.
RAM’i 16 GB yaparsan farkı ciddi hissedersin.
PSU markasına dikkat et, ucuza patlamasın.
Yeni nesil oyunları yüksek ayarda oynayayım diyorsan, bu sistem seni çok tatmin etmeyebilir ama “idare etsin” diyorsan iş görür.
Biraz bütçe varsa, RAM + işlemci + anakart tarafına küçük bir upgrade ileride güzel olur. Ama bu haliyle de tamamen çöp değil, özellikle eğer elindeyse ya da uygun fiyata bulduysan değerlendirilebilir.
hocam psu mun markası hadron onun dışında ortalama bütçeyle bana ram anakart ve işlemci önerebilirsen çok iyi olur
benim aklımdaki yükseltme şu şekilde:

Asuıs Prime B550M-K anakart
Ryzen 5 5600 işlemci
Lexar thor 2x8(16 gb) DDR4 3200 mhz

anakart tarafında diğer forumlarda aldğım tavsiyeye göre AM5 e yükselte bilirsen daha iyi olur dendi senin görüşünü de almak isterim bu konuda