Çözüldü RX590 sistemde PUBG Mobile akıcı oynanmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar, bundan 1 yıl önce PUBG Mobile oynarken oyun acayip derecede akıcıydı. Şimdi oyuna tekrardan başladım. Bir ay olacak, nette yazanların %90'ını uyguladım ama oyunum bir türlü akıcı olmadı. Kaç defa format attım. Config'ler, emulator ayarlarını 100'den fazla kez denedim, sanallaştırma vb. şeyler yaptım. Donanımlarda bir sıkıntı mı var acaba dedim. Onlarda da hiçbir sıkıntı yok. Peki bu oyun neden akıcı değil? Yardım edebilirseniz sevinirim.

PC özelliklerım:
  • RX590.
  • Ryzen 5 2600.
  • 3000 MHz 2x16 GB RAM.
  • 144 Hz ASUS monitor.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
işlemciniz düşük kalıyor bu oyun mobil bir oyun olmasına rağmen gameloop kaynaklı optimizasyon sorunları nedeniyle yeteri kadar verimli performans alamıyorsunuz oyun tamamen işlemciniz de ki önbelleği baz alarak performans sağladığı için önbelleği yüksek olan işlemcilerde max performans sağlıyor önerğin 5800x3D gibi 100 mb önbelleğe sahip işlemciler normal işlemcilere göre kat kat performans sağlıyor ne yazık ki aylardır gameloop yetkililerine optimizasyon konusunda bilgiler versekte adamlar robot gibi standart cevap verip başından savuyorlar oyun konusundan kasma donma ile ilgili bir problem malesef yok tamamen emulatör le cihazınız arasında darboğaz oluyor verileri verimli bir şekilde işleyemiyor ve kasma donmalar meydana geliyor
Ads Expert 👨‍💻
Donator
Ödüller
3
Sosyal
2 HİZMET YILI
Ekran kartı ayarlarınızı yüksek performansa verin. Bilgisayarın Güç Seçeneklerinden Yüksek Performansa Çekin. Bilgisayarınıza aşırı derece çeşit çeşit hile açtıysanız hileler işlemci yükünü arttırır. Ve piyasadaki çoğu hile bilgisayar kapanıp açılsa bile sistemde kod parçası olarak çalışmaya devam eder. Son çözüm olarak format atabilirsin :)

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Ekran kartı ayarlarınızı yüksek performansa verin. Bilgisayarın Güç Seçeneklerinden Yüksek Performansa Çekin. Bilgisayarınıza aşırı derece çeşit çeşit hile açtıysanız hileler işlemci yükünü arttırır. Ve piyasadaki çoğu hile bilgisayar kapanıp açılsa bile sistemde kod parçası olarak çalışmaya devam eder. Son çözüm olarak format atabilirsin :)
hocam bılgısıyarı bugun formatladım su an hıc bı hıle falan yok tum drıverler guncel

Banlı Üye
2 HİZMET YILI
dostum pc buyuk ıhtımal ramın yuzde 2 sını kullanıyor ona bı bakarsan ıyı olur bıosdan yukseltebılırsın onu yt de videoları var

Seçkin Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
işlemciniz düşük kalıyor bu oyun mobil bir oyun olmasına rağmen gameloop kaynaklı optimizasyon sorunları nedeniyle yeteri kadar verimli performans alamıyorsunuz oyun tamamen işlemciniz de ki önbelleği baz alarak performans sağladığı için önbelleği yüksek olan işlemcilerde max performans sağlıyor önerğin 5800x3D gibi 100 mb önbelleğe sahip işlemciler normal işlemcilere göre kat kat performans sağlıyor ne yazık ki aylardır gameloop yetkililerine optimizasyon konusunda bilgiler versekte adamlar robot gibi standart cevap verip başından savuyorlar oyun konusundan kasma donma ile ilgili bir problem malesef yok tamamen emulatör le cihazınız arasında darboğaz oluyor verileri verimli bir şekilde işleyemiyor ve kasma donmalar meydana geliyor

Çözüm
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
gameloop genellikle işlemci kullanan bi platform işlemcin düşük kalıyor olabilir

Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
4 HİZMET YILI
GameLoop'un kendi ayarından fps'i ve oyun içerisinden oyunun fps'ini 90a, grafikleri de en düşük olan akıcıya aldınız mı?
Ve Pubg Mobile muhtemelen işlemci ağırlıklı çalışan bir oyun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...