Ryzen 3 1200 AF RX 570 sistem darboğaz yapar mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HAYDİ GEL İÇELİM
Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Ryzen 3 1200 AF, overclock yapılmıyor. A320 anakart, ASUS ROG RX 570 8 GB darboğaz yapar mı? Almalı mıyım ekran kartını?

Moderatörün son düzenlenenleri:
AKA Aligraf
Onaylı Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
youtubeden test bakabilirsin araştırarak dostum en azından testlere göre aklın biraz daha yatkın olur.

HAYDİ GEL İÇELİM
Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
youtubeden test bakabilirsin araştırarak dostum en azından testlere göre aklın biraz daha yatkın olur.
Ytdeki videoların çoğu 4gb modeli emin olamadığım için buraya da danışmak istedim

𝓜𝓮𝓶𝓮𝓷𝓽𝓸 𝓜𝓸𝓻𝓲
Donator
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
İşlemciyi yükseltmeni tavsiye ederim dostum, işlemciden beslenen oyunlarda darboğaz yaşarsın örneğin valorant,cs2,rainbow six siege gibi oyunlar daha çok işlemciye yük bindirdikleri için ekran kartından tam performans alman mümkün olmaz. Ryzen 5 3600 modeline bakabilirsin işini görür.

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Ryzen 3 1200 AF işlemci ve ASUS ROG RX 570 8GB ekran kartı kombinasyonuyla ilgili düşünmeniz gereken birkaç önemli faktör var. Bu iki ana bileşen, oyun performansını etkileyen önemli faktörlerdir. Ancak, bazı durumlar bu kombinasyonu optimize etmekte zorluklara neden olabilir.

1. **İşlemci Sınırlamaları:**
- Ryzen 3 1200 AF dört çekirdekli bir işlemcidir. Bu, günümüz oyunlarının ve uygulamalarının çoğunda yeterli olabilir, ancak bazı yeni ve talepkar oyunlarda sınırlamalara neden olabilir.
- A320 anakartlar genellikle overclock yeteneği sunmaz, bu da işlemcinin ve belleğin performansını artırmak için sınırlamalara yol açabilir.

2. **Ekran Kartı Performansı:**
- RX 570 orta seviye bir ekran kartıdır ve birçok oyunu iyi bir performansla oynayabilir. Ancak, işlemcinin sınırlamaları nedeniyle ekran kartının tam potansiyelini kullanamazsa, performansta bir darboğaz yaşanabilir.

3. **Tavsiye:**
- Eğer bütçeniz müsaitse, daha güçlü bir işlemci ve anakart kombinasyonu düşünmek iyi bir seçenek olabilir. Örneğin, Ryzen 5 serisi işlemciler ve B450 veya B550 chipset'ine sahip bir anakart, genel sistem performansını artırabilir.
- Daha güçlü bir işlemci ve anakart seçeneği şu anda mevcut değilse ve RX 570 ile devam etmek istiyorsanız, bu kombinasyon ile oyun oynamak mümkündür. Ancak, sistem performansınızı en üst düzeye çıkarmak için ileride işlemci ve anakart yükseltmesi düşünmeyi göz önünde bulundurabilirsiniz.

Sonuç olarak, şu anki sistemle oyun oynamak mümkün, ancak gelecekte daha yüksek performans hedefliyorsanız, bir yükseltme planı yapmak önemli olabilir.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
burdan bakabilirsin seninki af modeli düz olanı yapıyor darboğaz ama bence birşey olmaz al gitsin

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Çok rahat çalıştırması gerekir ama işlemciyi yükseltebilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
ASUS PRİME 550M-K ANAKART
AMD RYZEN 5600G İŞLEMCİ
GTX 1060 3GB EKRAN KARTI

Bunlar olduğu halde Pubg de kalabalık alanlarda oyun kasıyor sizce normal mi ? Ayrıca sistemim sizce nasıl bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse cok sevinirim

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
işlemci bi tik yukseltebılırsın fakat dıyorsan kı yukseltmem sorun olucagını sanmıyorum ya

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
çok fazla farklı mimariye sahip donanımlar değil yapmaz.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
test videolarına bakabilirsin ama yapmaz gibi

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
yapacağını düşünmüyorum ama yinede youtube daki testlere bir göz gezdirirsen iyi olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...