Aslında dediğin mantıklı gelmedi değil bana da çünkü daha yeni açtım direkt oyuna girdim 80 derece gösteriyordu fakat voltajı düşürdükten sonra 60 göstermeye başladıBende aynı işlemciyi kullanıyorum 20 derece fazla gösteriyor diyorlar.
yani 80'se 60 gibi.
kasanın yanları açsan sogur bence
Aynı işlemci bendede mevcut stock fan ile dediğiniz değerlerde, msi command center ile 0.9000 değerine çekip kullanıyordum değerleri 50 max 60 oluyordu yük altında. Kule tipi veyahut sıvı soğutucuya geçmediğiniz sürece msi command center ile dediğim işlemi yaparak ısısını düşürebilirsiniz.
Gayet güzel değerler ve bir sorun yaşatmayacaktır. Ekonomik koşullar eğer imkan verirse sıvı soğutmaya geçip undervoltu kaldırmanı öneririm, o zaman gerçekten işlemciyi tam performansı ile kullanabiliyorsun ne kadar farkında olmaksan da AMD bu işlemcisi ile çok sağlam bir iş çıkartmış kendi değerleri ile.Hocam anlayan birine benziyorsun Şu değerlere de bakar mısın undervolt yaptım Sonuç bu ve dediğim gibi 10 derece gibi bir düşüş yaşadım gayet serin ve performans kaybı yaşamadan oynuyorum. Uzun vadede sıkıntı yaratır mı ?
Bu işlem kısaltmaz aksine daha az volt ve güç tüketerek serin çalışmasını ve ömrünün uzamasını sağlar canım kardeşim yorum kasmak için yazma.knk yapma boşver kısaltma ömrünü
sıvı sogutucu kullanman lazımArkadaşlar, ben Ryzen 5 5600 X işlemcime undervolt yapmak istiyorum sıcaklığı düşürmek için. YouTube'da hep farklı işlemcilerin videosu var, bulamadım kendi işlemcimi. Değerler nasıl olmalı acaba? Bileniniz var mı ve işlemcim oyunlarda maksimum 85 derece gördü şu ana kadar. Düşürmeme gerek var mı veya düşürsem de bir zararı olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?