Sabahları nasıl dinç kalkabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Hocam öncelikle yeme içme alışkanlıklarına dikkat edeceksin. Çoğu arkadaş yatmadan şu kadar zaman önce yemek yeme tarzında tavsiyelerde bulunmuş bu çok önemli ama asıl mesele ne yediğin. Yediğin şeyler senin yaşam kaliteni belirliyor. Sağlıklı beslenmeye dikkat edeceksin meyve sebzeyle aranı sıcak tutacaksın. Bunlar senin uyku kaliteni artırır. Hani bazı insanlar vardır bıraksan 24 saat uyur veya ne kadar uyusamda doyamıyorum hala uykum var diyen insanlar var. Bunlar aslında kalitesiz bir uyku süreci içerisindeler. Sağlıklı bir bünyeye sahip olsalar eğer 6-7 saatlik bir gece uykusu kesinlikle işlerini görür. Yeme içme alışkanlığını düzeltip bunu belli bir düzen içerisine soktuktan sonra uyuduğun saate dikkat edeceksin. Gece 2 de uyumaya çalışırsan veya uyursan 4 saat falan gece uykusu almış olursun ve bu uyku saatini artırır. O yüzden uyku saatini belli bi zamana sabitlemeye çalış ve yatağını sadece uyku için kullan. Sabah hem erken kalkabilirsin ayrıca çokta enerjik olacağının garantisini veririm.

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Yatmadan 2 saat önce bir şey tüketme ve sabahları portakal suyu içebilirsin. Omega 3 veya Ginseng vitamini takviyesi alabilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
arkadaşlar sabah kalkınca hep bi uykulu oluyorum beslenmemle alakalı olduğunu düşünüyorum sabahları dinç kalkanınız varsa ama erken ve dinç nasıl beslendiğini anlatabilir mi
lütfen
hareketsiz yaşam ve susuz bir gün geçiriyorsan olur öyle hareketlen ve 3 lt su iç

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Beslenme dediğin gibi en büyük etkenlerden biri. Alarm çaldığı anda gözlerini fal taşı gibi açıp bir de kendine vurursan direk kalkarsın. Ben artık vurmuyorum ama gözleri açtığım anda uyanıyorum alışkanlık oldu.

Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
duyuları biraz uyarırsan daha dinç başlıyorsun nasıl olur dersen de mesela sabah kalktıgında bir çay kaşıgı kadar limon suyu tat, gittigin yere okula yada kulaklıkla müzik felan dinleyerek git sabah kalkınca yapılan yüz yıkama bile baya etkilidir hele de birde soğğuk suyla yapılıyorsa :D

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
kendini şartlandırmayı dene bazı bilgilere göre beynimizde kurabileceğimiz alarm tarzı bir şey var diyelim ki yarın 7 de kalkman gerek bunu kendine şartlandır mecbursun kaçırmayacağın bir şey diyelim ben böyle yaptığımda işe yarıyordu diyelim ki 7 de kalkacam bu şekilde yapınca 6.55 gibi fln ayakta oluyodum ve hiç alarm kuran birisi değilim bu yüzden

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...