Salata, iştah açmak amacıyla sebzelerin genellikle pişirilmeden, taze bir şekilde bir araya getirilmesi ile yapılan yardımcı bir yemek olma özelliği taşıyorbir tartışma başlatıyorum sizce salata yemekmidir![]()
Anlamadım Salata yemekmidir evet yemektir ağzımıza giriyo ve kayboluyu bu durumda yemekbir tartışma başlatıyorum sizce salata yemekmidir![]()
Yani yemektirSalataların olmazsa olmazı, şifa kaynağı salatalık veya hıyar özellikle bahar mevsimi ile mutfaklara misafir olmaktadır. Köklü bir geçmişe sahip olan salatalık, Eski Yunan dönemlerinden itibaren tüketilmeye başlanmış bir besindir. Dünyanın hemen her yerinde oldukça eski tarihlerde mutfakta yerini almış olan salatalık aynı zamanda en sevilen meyveler arasında sayılmaktadır.
Seracılığın gelişmesiyle beraber yaz kış fark etmeksizin tüketilebilen meyve özelliklede sıcak yaz günlerinin serin geçmesine yardımcı olabilir. Bununla beraber özellikle diyet listelerinin vazgeçilmezi arasında kabul edilen salatalık, tok tutma ya da mideyi şişirme özelliğine sahiptir. Kalorisinin oldukça düşük olması bolca tüketilmesini mümkün kılmaktadır.
Ayrıca vücudun su ihtiyacını karşıladığı için salatalığın düzenli olarak yenmesinde herhangi bir sakınca da bulunmamaktadır. Vücuda pek çok faydası bulunan salatalığın cilt güzelliğinden mide sağlığına kadar her alanda etkili olduğu bilinmektedir. Bu nedenle organik olduğundan emin olduğunuz her salatalık çeşidini rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Benim ekleyeceklerim bukadar.![]()