Sanal makine içerisinde gizlilik için kullanılması gerekenler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sormak istediğim şey virtual box kullanıyorum içerisinde kali ubuntu gibi (bunlara ne deniyor tam olarak bir bilgim yok o yüzden şey diceğim şimdiden kusura bakmayın) şeyler var sizler neler kullanıyorsunuz gizlilik açısından hangisi daha iyi hangisi kolay hangisini kullanmamızı önerirsiniz kısa bilgilere ihtiyacım var lütfen internetten araştır diyenler herhangi bir şey yazmasın isteğim bu şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sormak istediğim şey virtual box kullanıyorum içerisinde kali ubuntu gibi (bunlara ne deniyor tam olarak bir bilgim yok o yüzden şey diceğim şimdiden kusura bakmayın) şeyler var sizler neler kullanıyorsunuz gizlilik açısından hangisi daha iyi hangisi kolay hangisini kullanmamızı önerirsiniz kısa bilgilere ihtiyacım var lütfen internetten araştır diyenler herhangi bir şey yazmasın isteğim bu şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
sanal makinede o kurduğun şeylere işletim sistemi denir, tıpkı windows gibi. gizlilik açısından değil ama güvenlik açısından linux daha iyidir, çünkü virüslerin %99 u windows ciazlar için üretilir. kal ve ubuntu zaten ikiside debian tabanlı. ama ubuntu günlük kullanıma daha uygun, siber güvenlik için ise kali daha uygun

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Dual boot ile pop os kullanıyorum normal gündelik işler için işimi görüyor fakat dual bootdan mı bilmem fakat yavaşlamalar takılmalar meydana gelebiliyor. POPOS kullanabilirsin.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
sanal makinede o kurduğun şeylere işletim sistemi denir, tıpkı windows gibi. gizlilik açısından değil ama güvenlik açısından linux daha iyidir, çünkü virüslerin %99 u windows ciazlar için üretilir. kal ve ubuntu zaten ikiside debian tabanlı. ama ubuntu günlük kullanıma daha uygun, siber güvenlik için ise kali daha uygun
işletim sistemi linux diye geçiyor içine kurduklarımıza işletim sistemi denmiyor diye okumuştum ama bilgi için teşekkürler
Post automatically merged:

Dual boot ile pop os kullanıyorum normal gündelik işler için işimi görüyor fakat dual bootdan mı bilmem fakat yavaşlamalar takılmalar meydana gelebiliyor. POPOS kullanabilirsin.
biraz kısa bilgiler verirsen sevinirim

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
işletim sistemi linux diye geçiyor içine kurduklarımıza işletim sistemi denmiyor diye okumuştum ama bilgi için teşekkürler
Post automatically merged:

biraz kısa bilgiler verirsen sevinirim
Grub ile ön yükleyicim mevcut 10 saniye bekleyip otomatik windows açıyor o sırada seçebiliyorum istediğim gibi özelleştirebiliyorum. PopOS de driverleri otomatik kurdu ekstra bir şey kurmama gerek kalmadı fakat oyundan ziyade günlük işlerde kullanmanı öneririm.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
kali linux ağ güvenliği olsun her açıdan daha güvenli ve hızlı çalışıyor

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Merhaba! VirtualBox gibi sanallaştırma yazılımları, farklı işletim sistemleri üzerinde çalışan sanal makineler oluşturmanıza olanak tanır. Bu sayede, örneğin Windows üzerinde Linux işletim sistemlerini kullanabilirsiniz.

Gizlilik açısından, hangi sanallaştırma yazılımını kullanmanız gerektiğine bağlı olarak farklı özellikler olabilir. Ancak, genel olarak, sanal makineler kullanarak gizliliğinizi koruyabilirsiniz. Sanal makineler, ana işletim sisteminden tamamen ayrı bir ortam sağlar ve bu sayede bir sanal makinede yaptığınız işlemler, ana işletim sistemine zarar veremez veya iz bırakamaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...