- Yasaklandı
-
Banlı Üye
sanal makinede o kurduğun şeylere işletim sistemi denir, tıpkı windows gibi. gizlilik açısından değil ama güvenlik açısından linux daha iyidir, çünkü virüslerin %99 u windows ciazlar için üretilir. kal ve ubuntu zaten ikiside debian tabanlı. ama ubuntu günlük kullanıma daha uygun, siber güvenlik için ise kali daha uygunMerhaba arkadaşlar bugün sizlere sormak istediğim şey virtual box kullanıyorum içerisinde kali ubuntu gibi (bunlara ne deniyor tam olarak bir bilgim yok o yüzden şey diceğim şimdiden kusura bakmayın) şeyler var sizler neler kullanıyorsunuz gizlilik açısından hangisi daha iyi hangisi kolay hangisini kullanmamızı önerirsiniz kısa bilgilere ihtiyacım var lütfen internetten araştır diyenler herhangi bir şey yazmasın isteğim bu şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
işletim sistemi linux diye geçiyor içine kurduklarımıza işletim sistemi denmiyor diye okumuştum ama bilgi için teşekkürlersanal makinede o kurduğun şeylere işletim sistemi denir, tıpkı windows gibi. gizlilik açısından değil ama güvenlik açısından linux daha iyidir, çünkü virüslerin %99 u windows ciazlar için üretilir. kal ve ubuntu zaten ikiside debian tabanlı. ama ubuntu günlük kullanıma daha uygun, siber güvenlik için ise kali daha uygun
biraz kısa bilgiler verirsen sevinirimDual boot ile pop os kullanıyorum normal gündelik işler için işimi görüyor fakat dual bootdan mı bilmem fakat yavaşlamalar takılmalar meydana gelebiliyor. POPOS kullanabilirsin.
Grub ile ön yükleyicim mevcut 10 saniye bekleyip otomatik windows açıyor o sırada seçebiliyorum istediğim gibi özelleştirebiliyorum. PopOS de driverleri otomatik kurdu ekstra bir şey kurmama gerek kalmadı fakat oyundan ziyade günlük işlerde kullanmanı öneririm.işletim sistemi linux diye geçiyor içine kurduklarımıza işletim sistemi denmiyor diye okumuştum ama bilgi için teşekkürler
Post automatically merged:
biraz kısa bilgiler verirsen sevinirim
Merhaba! VirtualBox gibi sanallaştırma yazılımları, farklı işletim sistemleri üzerinde çalışan sanal makineler oluşturmanıza olanak tanır. Bu sayede, örneğin Windows üzerinde Linux işletim sistemlerini kullanabilirsiniz.Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sormak istediğim şey virtual box kullanıyorum içerisinde kali ubuntu gibi (bunlara ne deniyor tam olarak bir bilgim yok o yüzden şey diceğim şimdiden kusura bakmayın) şeyler var sizler neler kullanıyorsunuz gizlilik açısından hangisi daha iyi hangisi kolay hangisini kullanmamızı önerirsiniz kısa bilgilere ihtiyacım var lütfen internetten araştır diyenler herhangi bir şey yazmasın isteğim bu şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?