Sanal makine nedir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
uzunluk metre ile aşk terk edilme sayısı ölçülür
Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
sunucuların genelikle sanal ortamda olması

Everybody loves Müslüm Gürses
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Sanal makine, bilgisayar biliminde programları gerçek bir bilgisayar sistemindeki gibi çalıştıran mekanizmaların yazılım uyarlamasıdır. Sanal Makine, işletim sistemi ile bilgisayar platformu arasında bir sanal ortam yaratır ve bu sanal ortam üzerinde yazılımların çalıştırabilmesine imkân verir.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Sanal makine, bilgisayar biliminde programları gerçek bir bilgisayar sistemindeki gibi çalıştıran mekanizmaların yazılım uyarlamasıdır. Sanal Makine, işletim sistemi ile bilgisayar platformu arasında bir sanal ortam yaratır ve bu sanal ortam üzerinde yazılımların çalıştırabilmesine imkân verir.
Arkadas açıklamayı yapmış dostum❤✅

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Aynen öyle açıklayıcı olmuş.

Gücüne Güç Katmaya Geldik
Uzman Üye
7 HİZMET YILI
ingilizcesi virtual machine olan mı :D bir işletim sistemi simülasyonudur.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
bilgisayar içinde bilgisayar demektir pcsection yani :)

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Sanal makine, sanal bir bilgisayar gibi davranan bir programdır. Mevcut olan işletim sisteminizde çalışır ve misafir işletim sistemlerine sanal donanım sağlar. Konuk işletim sistemi, ana bilgisayar işletim sisteminizdeki bir pencerede çalışır, tıpkı bilgisayarınızdaki diğer herhangi bir program gibi. Konuk işletim sisteminin bakış açısından, sanal makine gerçek ve fiziksel bir bilgisayardır.

Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
Bilgisayarınız içerisinde mevcut olan işletim sistemi haricinde faklı deneyimler elde edebilmeniz için kurulu bulunan sistemin silinerek yenisinin kurulmasına gerek kalmadan, mevcut sistem üzerinde kurulabilmesini sağlayan yazılımlar bulunmaktadır. Bu yazılımların kullanımı ile mevcut kurulu olan işletim sistemi içerisinde farklı sistemler kurularak kullanılması mümkündür. Bu yazılımlar ile kurulan işletim sistemlerine sanal pc ya da sanal bilgisayar denilmektedir. kardeş

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
başka işlem sistemini bilgisayarda açmanı sağlayan alet

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Gerçek bir bilgisayarla tamamen aynıdır, ancak bazı yazılımlar sanal bir makinede çalışıp çalışmadığını algılar

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
bilgi ve paylaşım faydalı emeğinize sağlık

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
aslında uyarlama veya simülasyon değil tamamen bağımsız çalışan bir yığın farklı işletim sistemidir. Ne kadar ram o kadar çok sistem demektir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...