12 v luk araba aküsünü kucultmeyi basarabilirsek olabilir hic bitmetecek diye bisey yok yani dusunsenize telefonun bataryasi 6 ay gidiyor teknoloji her gecen gun onuda birak her gecen saat gelisiyor gelecekte boyle akilli telefonlar nokia 3310 gibi kalcak
Aslında yapılır discovery de yayınlanan bi belgeselde isviçrede geliştirilen bir teknoloji dışarı yayılmış wif telefon radyo vs dalgalarını elektrik enerjisine çevire biliyor ve 1 protatip olarak ev tasarlamışlardı evdeki bütün aletler bu şekilde çalıştırılıyordu telefon bataryasıda buna benzer yapılırsa olabilir ?
Aslında yapılır discovery de yayınlanan bi belgeselde isviçrede geliştirilen bir teknoloji dışarı yayılmış wif telefon radyo vs dalgalarını elektrik enerjisine çevire biliyor ve 1 protatip olarak ev tasarlamışlardı evdeki bütün aletler bu şekilde çalıştırılıyordu telefon bataryasıda buna benzer yapılırsa olabilir ?
Bitmeyen enerji diye bisey yoktur enerji uretmek icin bile enerji gerekir dedigin sey tesla bobini ile olabiliyor fakat senin dedigin teknoloji aslinda gunumuzde suan icin kullandigimiz wifi ve mobil veri kullanimi teslanin icatlarindan ornek alinmistir aslinda tesla bedava elektrik enerjisini dev bir tesa bobini ile yapmak istemis ama bunu o zamanin yoklugunda edison ampulun icadini bile tesladan calmistir...
aga elbette teknoloji gelişiyor ama pek mümkün değil gibi geliyor bana ya yapılsaydı çoktan yapılırdı diye düşünüyorum çünkü şarjın hızlı bitmeside bir mesele çoktan çözümünü bulurlardı diye düşünüyorum
Sınırsız bir enerji kaynağı imkansiz elbet. Enerji dönüşür falan filan. Ama bi sarzi 10 yıl giden batarya neden olmasin zaten 10 yil bi telefon kullanmıyoruz.