Onaylı Üye
Bu virüsten nasıl kurtulabilirim?
reis benim bildiğim kadarıyla bazı virüsler format atılsa bile kalıcı oluyor hiçbir şekilde silinmiyor ?Klasik bir cevap olacak ama temiz kurulum format
Bu virüsler fidye yazılı falan icerdiği için kurtuluşu çok zor oluyor dostum
Dostum fidye yazılımı ise pc yi en kral anti virüs olsa bile kurtaramaz combofix programını deneyebilir ama bu programda zararsız engel koyan virüsler için gecerli oluyorHocam malwarebyte ile tarayın muhtemelen silinecek gerçekten kendisi iyi bir program.
Denemekten zarar gelmez benim arkadaşta 1k yakın virüs çıkmıştı bu program 1 saatte ter temiz yaptı.Dostum fidye yazılımı ise pc yi en kral anti virüs olsa bile kurtaramaz combofix programını deneyebilir ama bu programda zararsız engel koyan virüsler için gecerli oluyor
Böyle bir virüs için kesinlikle format şart
Pc de format sonrası win .old dosyası olursa bazı çok zararlı trojanlar tekrardan bulaşabiliyor pc yereis benim bildiğim kadarıyla bazı virüsler format atılsa bile kalıcı oluyor hiçbir şekilde silinmiyor ?
win.old dosyası nerede bir bilgin var mi reis bak konuyu gördüm bende az şüphelenmedim değil haPc de format sonrası win .old dosyası olursa bazı çok zararlı trojanlar tekrardan bulaşabiliyor pc ye
O yüzden .old dosyasız tertermiz bir format şart
Win old dosyası format attıktan sonra yerel disk c de oluşan pc nin format öncesi olan programları barindıran dosyadır dostum eğer format atarken eski win dosyalarını sakla yada koru dersen pc senin için win old klasörü oluştur ve pc de var olan windowsun çalışması için gereken dosyalardan daha çok yer kaplarwin.old dosyası nerede bir bilgin var mi reis bak konuyu gördüm bende az şüphelenmedim değil ha![]()
teşekkür ederim reis açıklaman için eline koluna sağlıkWin old dosyası format attıktan sonra yerel disk c de oluşan pc nin format öncesi olan programları barindıran dosyadır dostum eğer format atarken eski win dosyalarını sakla yada koru dersen pc senin için win old klasörü oluştur ve pc de var olan windowsun çalışması için gereken dosyalardan daha çok yer kaplar
Bu yüzden her zaman için temiz kurulum şart
Açıklayıcı olmuştur umarım
Daha iyi bilgi edinmek istiyorsan merak ediyorsan youtube da daha açiklayıcı olarak bulabilirsinteşekkür ederim reis açıklaman için eline koluna sağlık<3
tamamdır reis en azından konuyu görmem ve beni bilgilendiren bilgili birinin olması açıkçası beni mutlu etmedi değil
Daha iyi bilgi edinmek istiyorsan merak ediyorsan youtube da daha açiklayıcı olarak bulabilirsin