Şeker ve yağ vücuttan ne kadar sürede çıkar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
2 HİZMET YILI
Arkadaşlar 1.5 senedir fitness ile uğraşıyorum bu süreç boyunca yağ ve şekerimi sürekli kıstım hiç bir şekilde sofra şekeri tüketmedim ama doğum günümden dolayı 2 dilim pasta yiyerek diyetimi bozdum elbette bu 2 dilim pasta benim için sıkıntı yaratmayacak ama ne kadar sürede vücudumdan çıkar merak ediyorum. 1 hafta içinde tamamen çıkacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
su diyeti uygularsan 3 günde tamamen çıkıyor diye bi makale okumuştum

Seçkin Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Dostum 1.5 senedir yapıyorsan bunu bilirsin zaten yazdığın doğru 2 dilim pasta sana etki etmez. Kardiyo falan yapıyorsan zaten pastadan aldığın karbonhidratı, yağı, şekeri yakarsın. Kardiyo yapmıyorsan bile ağırlık antrenmanları da bunları yakacak biliyorsun. 1 Haftadan kısa sürer.

Süper Üye
2 HİZMET YILI
Dostum 1.5 senedir yapıyorsan bunu bilirsin zaten yazdığın doğru 2 dilim pasta sana etki etmez. Kardiyo falan yapıyorsan zaten pastadan aldığın karbonhidratı, yağı, şekeri yakarsın. Kardiyo yapmıyorsan bile ağırlık antrenmanları da bunları yakacak biliyorsun. 1 Haftadan kısa sürer.
Yağ kutlem az olduğu için deneyimleme sansım olmadı bu yuzden sordum

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Tam bir süre vermek zor olsa da genel olarak söylemek gerekirse, şekerler vücuttan birkaç saat içinde kullanılır veya depolanır. Örneğin, hızlı emilen şekerler hemen enerji olarak kullanılırken, daha karmaşık şekerler daha uzun süreli enerji kaynağı olabilir.

Yağların vücuttan atılma süresi daha uzun olabilir ve birkaç gün ile haftalar arasında değişebilir. Yağlar, metabolizmaya bağlı olarak vücutta depolanır ve kullanılmayan kısmı zamanla atılır.

Ancak, vücutta şeker ve yağ metabolizması kişisel faktörlere, yaşam tarzına, beslenme alışkanlıklarına ve fiziksel aktivite düzeyine bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Bu nedenle kesin süreler yerine sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmek ve dengeli beslenmeye özen göstermek daha önemlidir
İyi forumlar

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
sporcuysan az bi sürede çıkar değilsen uzun sürer ve vücut yağı emer öyle şeyler işte

Uzman Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Doğum gününüz için iki dilim pasta yiyerek diyetinizi bir kez bozmanız, uzun süreli fitness çabalarınızı etkilemeyecektir. Vücudunuzun bunu metabolize etmesi ve etkisini azaltması zaman alabilir, ancak tek bir özel gün için yapılan bu kaçamak, genel olarak sağlıklı bir yaşam tarzınız varsa büyük bir sorun teşkil etmez.

Ne kadar sürede vücudunuzdan çıkacağı konusu, kişisel metabolizma hızınıza, fiziksel aktivite düzeyinize, yaşınıza ve genetik faktörlere bağlı olarak değişebilir. Ancak genellikle, iki dilim pastadan kaynaklanan ekstra kaloriler, vücutta depolanır ve birkaç gün içinde yakılır.

Tek bir özel gün için yapılan bir kaçamak, düzenli ve dengeli beslenme alışkanlığınızın yanında düzenli egzersiz yapmanız durumunda sağlık ve fitness hedefleriniz üzerinde büyük bir etki yapmaz. Unutmayın ki fitness ve sağlıklı yaşam, tek bir gününüzle veya öğünle belirlenmez. Düzenli olarak dengeli beslenme ve egzersiz yapmaya devam ettiğiniz sürece, tek bir kaçamak sizi hedeflerinizden uzaklaştırmaz.

Sağlıklı bir yaşam sürdürmeye devam edin ve kendinize ufak kaçamaklar yapmanızı engellemeyin. Önemli olan genel olarak doğru yolda ilerlemek ve dengeli bir şekilde yaşamınızı sürdürmektir. İyi şanslar ve doğum gününüz kutlu olsun!

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Vücudun yağı emerse işin zor aktif olarak spor yapıyorsan hızlı bir sürede çıkar

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
aga öncelikle sakin olmanı tavsiye ederim kilolumusun bilmiyorum ama 1.5 senedir yapıyosan forma girmişsindir biraz ve düşüncem parçalı olcam diye gidip hayatın tadını kaçırmayın canın snickers mı çekti ye yani yarışmıyosun etmiyosun git canın ne çekiyosa ye abartmadan gereği yok çok parçalı durmanın bide naturalsen nereye kadar parçalı durcaksın anladınmı bi biceps damarın çıkar max bide karın kası git ye sürekli ye

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Hocam bu kadar takılma. Hayatın zevkini çıkar elbette sağlıklı beslenmek önemli ama arada bir yemekten bir şey olmaz. Soruna gelince 24 saat içinde çıkar ikisi de

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Dostum vücuttan çıkma diye bir şey söz konusu değil vücudun o besinlerin yararlı kısımlarını süzerek absorblayacak senin burada düşünmen gereken şey onları yediğinde aldığın kaloriyi ne kadar sürede geri verirsin fakat aktif olarak fitness yapan bir insanı etkilemez dostum öteki güne yememiş gibi olursun inan bana sürekli pasif birisi olsaydın 2-3 gününü alırdı fakat aktifmişsin ayrıca havalar sıcak olduğu için zaten istemesende çıkacak 1 gün kadar etkiler maksimum 2 dilimlede bir şey olmaz ben komple pastayı gömüyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
her makalede farklı şeyler yazıyor, şeker atıcı ilaçlar var imiş. Onlara bak istersen

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
antermanını arttırırsan, su içme oranını yükseltip arada bir kuruyemiş ve garnitür çeşitlerini tüketirsen çok kolay şekilde bu problemden kurtulabilirsin.

Üye
2 HİZMET YILI
Tips for using beneficial fats
There are some tips through which you can increase the daily consumption of useful fats, and among these tips we mention:

Replace butter or ghee with olive oil or canola oil.
The use of avocados in making sandwiches and salads.
Put a pinch of nuts on salad dishes, yogurt or breakfast cereals.

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
yağ asidi içeren omega3 vs kullanırsan daha hızlanır tam süre veremem çünkü senin disiplinine bağlı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...