- Konuyu başlatan
-
Onaylı Üye
hacı öylerse benim işlemciyi satıyım rayzen 5 1600 x alıyım ama soketleri anakart a uyacak mı ?AMD Ryzen 5 1600X = Intel Core i7-7700K
gibi düşünebilirsin. intel bir tık daha performanslı fakat %1.16 kadar performans farkları var yani standart kullanıcıların anlayamayacağı kadar az. fiyat konusuna gelirsek bu %1.16'lık farkı Ryzen şu şekilde kapatmakta;
AMD Ryzen 5 1600X = 1800 TL
Intel Core i7-7700K = 3500 TL
hocam doğru diyonda askeri ücret çalışan biri o kadar parayı bir anda çıkartamaz zaten az az biriktirip öyle alıyorumaz uçtum ama tekrar tekrar pc toplamaktansa bi kere çok para vermek daha mantıklı
hacı öylerse benim işlemciyi satıyım rayzen 5 1600 x alıyım ama soketleri anakart a uyacak mı ?
haklısın benımde durum aynııydı fazladan1 sene bekledım toplamak içinhacı öylerse benim işlemciyi satıyım rayzen 5 1600 x alıyım ama soketleri anakart a uyacak mı ?
Post automatically merged:
hocam doğru diyonda askeri ücret çalışan biri o kadar parayı bir anda çıkartamaz zaten az az biriktirip öyle alıyorum
ya benim içimde yayın yapma hevesi var oyun oynarken yayın açınca oyun gidiyor donmaya başlıyorHarddisk ve SSD'nin değişmesinin gerekmediğini düşünüyorum. En azından SDD kalsın.. Ekran kartından hemen önce işlemcini değiştirmen gerekiyor. Eğer çok fazla imkanım yok diyorsan, yalnızca işlemcini değiştir derim. Hem işlemci hem anakartı değiştirme şansın varsa msi z 370 ya da Asus-Gigabyte'ın z370-z390'larına bakabilirsin. Anlayacağın işlemcinin değişmesi şart.. Sen yeterliliğini söyle, ben sana ne alabilirsin onu söyleyeyim..
İyi forumlar..
Ne için öneri yapalım render mi oyun mu oyunsa hangi oyunu oynayacaksın abimin render için bilgisayarı vardı render içinse sorup söyliyebilirim hangileri olduğunumehrhaba arkadaşlar bilgisayarımda hedeflediğim parçaları aldım ama eskidi biraz şimdi yeni hedefler koymam lazım beni fazla zorlamadan neyi değiştirmemi önerirsiniz
anakart : msı z 270 pc mate
ekran kartı : msı gtx 1050ti
işlemci i3 7350k
ram : 16 gb
ssd: 250 gb
hdd: 500 gb
neyi değiştiryim ve ne alıyım ?
Pardon yeni gördüm yayın için dediğini şöyle yap rx 590 y ada 580 al r5 1600x al asus b450m al 2 tane 8gb ram al en az 3000mhz sıkıntısız yayınlarını yapabilirsin max sana 3k ya filan patlar 2.el toplarsan daha ucuzya benim içimde yayın yapma hevesi var oyun oynarken yayın açınca oyun gidiyor donmaya başlıyor
dostum steam pub g pubg mobile cod warzone işteNe için öneri yapalım render mi oyun mu oyunsa hangi oyunu oynayacaksın abimin render için bilgisayarı vardı render içinse sorup söyliyebilirim hangileri olduğunu
Post automatically merged:
Pardon yeni gördüm yayın için dediğini şöyle yap
kanka ne alıyım ne önerirsin önerilerin hepsini alıyorum en son karşılaştırcamKnk islemcini deyisddir bence i3 cok dusuk i7,i8 yapabilirsin daha iyi olur rami falan iyi bilgisarayin.
onlara gücüm yetmezişlemciyi yükselt 8.nesil intel i7 al derim
kanka i7 i8 ler ateş pahası ya :SKnk islemcini deyisddir bence i3 cok dusuk i7,i8 yapabilirsin daha iyi olur rami falan iyi bilgisarayin.
ben işlemcide amd tarafıyım fakat sizin anakarta sanırım olmayacak o yüzden bütçe belirtmemişsin ama i5 7600k iyi olur tahminimce bütce varsa elbet 7. nesile yönelmen daha doğru olacaktırpeki hangisi uyumlu olur sence ?
ssd alcam hacı 500 gbssd almalısın
Yayın açtığında fazla veri harcamaya başlıyor sistem. Bu genel anlamda gerçekleşiyor. Şöyle ki; hem internetin bir yandan yoğun bir upload yapıyor anlıksal olarak, bu da çok fazla paket kaybı ping demek(bunun çözümü çok iyi bir internet bağlantısı olmasıdır) oluyor. Öte yandan kullandığın ekran kayıt programları sistemini fazla yorduğundan iyi bir işlemci, özellikle iyi bir ekran kartı ve en önemlisi de hepsi destekleyecek iyi bir oyuncu anakartı lazım. Bunların yanında raminin işlem yükünü kaldıracak frekanslara sahip olması ve de yeterli boyutlarda olması gerekiyor. Yeni nesil m.2 portlu ssd kullanmak gerekiyor artık. Teknoloji geliştikçe, gereksinimlerimiz de artıyor. Paran varsa hepsi hallolur dostum..ya benim içimde yayın yapma hevesi var oyun oynarken yayın açınca oyun gidiyor donmaya başlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?