Çözüldü Selamlar, 2. monitör sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Selamlar. Dün kendime bilgisayarcidan 19 inc kare 2. bir monitor aldim. İlk gun sorun olmadi VGA'dan HDMI'a cevirici de aldim onunla kullanıyorum bugün reset atar gibi kapandi ekranlar 6 7 defa. Aşırı isinma yok oxellikle takip ettim ve klavye isiklari da sonuyor kasa calisiyor 1 kerede reset atti ekranlar geldi ama bu arada tek ekran test ettim sorun yo. K 2. monitorü de test ettim tek basina onda da sorun olmadi ikisi ayni anda kullaninca sorun oluyor. 20 dk test etmistim tekrar test edeceğim. Tek tek ayni sorunu yasayan olup da cozebilen var mı? Teşekkürler.
(2. monitöründe tek başına test ettim 2. defa 40 dakkika oldu bu da tek başına hiçbir sorun çıkarmıyor 1. monitörde 2 defa test edildi oda sorun çıkarmadı monitörleri çiftleyince sorunun çıktığı kesinleşti) çözümleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Arkadaşlar konu ile alakalı 2. gelişme var ana monitörde her 2 hdmi portunda test ediyorum kapanmadı ama 2. monitör dönüştürücülü kullandıqım 2 kere kapandı oyunda kulaklıkta Drrrrrrrrr diye bir ses sonra gidiyor acaba problem monitörün koblolarındamı dönüştürücüde felan ?

Son Güncelleme
(Arkadaşlar şimdi daha detaylı testler yaptım Benim birinci monitörde hiç birşey olmuyor 2. aldıgım monitörü ekran kartının 2 portundada denedim kapanıyor bilgisayarda hiç birşey yok bugun vga kablosunu değiştirdi bilgisayarcı dönüştürücüyü sıfır verdiğini söyledi sorun sizce dönüştürücüdemi yoksa monitörün kendisindemi monitör etki eder mi pcye reset attırıcak kadar reset atıyor ve görüntü gelmiyor 2. reseti kendim atmam lazım öyle )

Sorun çözüldü
Sorunu çözdüm beyler yardımcı olmaya çalışan türm arkadaşlara teşekkür ederim. Sorun uyumsuzluktan ibaretti Ets2 de test ediyorum düşük kalitede kapanmıyor orta ve ultraya alınca 5 10 dk sonra gidiyordu Gta5 ultrada ve düşükte bile kapanıyordu 2. monitör bant a yetişemiyor dedi farklı forumdan birisi görünen oki oyle kökten monitörü değiştirdim diğerini geri verip 2. el hdmi girişli aldım eğer böyle bir sorununuz varsa tanıdık birisinden beslemeli vga hdmi çevirici ödünç alıp deneyin yine olmuyorsa hdmi çıkış lı monitör alın uğraşmayın uyumsuzluk varsa düzelmiyor

Bilgisayar donanım bilgileri
Ekran Kartı : Sapphire RX570 GDDR5 8gb 256 bit radeon dx12
Anakart: B450 Gaming plus (ms-7b86)
İşlemci AMD Ryzen 5 2600 3.4Ghz-3.9Ghz,65W, 6/12 Çekirdek sanal çekirdeklerle beraber AM4 Wraith Stealth
Ram: 8 + 8 Kingston HyperX Fury DDR4- 3200Mhz c16
hardisk: m2 SSD carsair mp510 500gb

Kasa: Zalman S2-600 Hyperk 600W 80+ EU mid-Towel Pencereli (kasa fanı BITFENIX 120mm)
Ana monitör:Vievsonic 23.6 inc 144hz 1ms 2xhdmi
2. monitör: samsung 19 inc 60hz vga

Aşşağıdaki resimdede Hdmi vga döüştürücünün

Ekli dosyalar

• foruma.jpg
    foruma.jpg
    143.7 KB · Görüntüleme: 207
Son düzenleme:
Çözüm
Sorun çözüldü
Sorunu çözdüm beyler yardımcı olmaya çalışan türm arkadaşlara teşekkür ederim. Sorun uyumsuzluktan ibaretti Ets2 de test ediyorum düşük kalitede kapanmıyor orta ve ultraya alınca 5 10 dk sonra gidiyordu Gta5 ultrada ve düşükte bile kapanıyordu 2. monitör bant a yetişemiyor dedi farklı forumdan birisi görünen oki oyle kökten monitörü değiştirdim diğerini geri verip 2. el hdmi girişli aldım eğer böyle bir sorununuz varsa tanıdık birisinden beslemeli vga hdmi çevirici ödünç alıp deneyin yine olmuyorsa hdmi çıkış lı monitör alın uğraşmayın uyumsuzluk varsa düzelmiyor
Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Ekran kartı girişlerinde bir problem olabilir sürücü kaynaklı olabilir ekran kablosunda olabilir vs. Ek olarak ekran kartı modelin neydi ?

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Ekran kartı girişlerinde bir problem olabilir sürücü kaynaklı olabilir ekran kablosunda olabilir vs. Ek olarak ekran kartı modelin neydi ?
Sapphire RX570 pulse gddr5 256bit amd redeon dx12 şimdi test ediyorum pcyi kapatım 2. monitörü tek başına test edicem bunlar 2. testler iyice emin olmak için 2si birden kullanınca oluyor problem :S

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Sapphire RX570 pulse gddr5 256bit amd redeon dx12 şimdi test ediyorum pcyi kapatım 2. monitörü tek başına test edicem bunlar 2. testler iyice emin olmak için 2si birden kullanınca oluyor problem :S
Rx400/500 serisi kartlarda ekran kartı girişlerinde problem olduğu durumlar yaşanıyor. Farklı bir sokete takarak deneyebilirsin.

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
ekran kartnda olan girişlere baktınmı kanka ? orada bir sorun varmı*?

Şimdi görseldeki ekran kartıma mavi ile işaretli olan şuan onu test ediyorum sıkıntı yok kapanmıyor ana ekranıda 1 saate yakın test ettim sıkıntı yok Şimdi Mavi renkle işaretlediğim 2. monitör Kırmızı ile işaretlediğim 1. monitör sorun yok test ettim 2. monitörde yarım saat oldu sıkıntı yok problem ne arkadaşlar :S 2si birden olunca ne olabilir bundan sonra tekrar çiftleyeceğim (buarada sarı ile işaretledğim girişler ne işe yarıyor

Ekli dosyalar

• forumaaa.jpg
    forumaaa.jpg
    156.4 KB · Görüntüleme: 92
Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Şimdi görseldeki ekran kartıma mavi ile işaretli olan şuan onu test ediyorum sıkıntı yok kapanmıyor ana ekranıda 1 saate yakın test ettim sıkıntı yok Şimdi Mavi renkle işaretlediğim 2. monitör Kırmızı ile işaretlediğim 1. monitör sorun yok test ettim 2. monitörde yarım saat oldu sıkıntı yok problem ne arkadaşlar :S 2si birden olunca ne olabilir bundan sonra tekrar çiftleyeceğim (buarada sarı ile işaretledğim girişler ne işe yarıyor
Sarı olarak işaretlediğin girişler display port girişleri 2. bir seçenek olarak dönüştürücü kullanıyorsan dönüştürücünde bir problem olabilir

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Ekran kartı girişinde sorun olabilir ya da ekran kartını güncellemeyi denemelisin.
Amd nin driverlerinni hepsini programlar temizleyip en güncellerini kurdum yok sanırım 2. monitörün kablosunda problem olabilir dönüştürücü ile alakalı 8 saattir test yapıyorum her portta 2. monitör 2 defa kapandı tek calısırken ama 1. si hiç kapanmadı tekli testlerde
Post automatically merged:

Sarı olarak işaretlediğin girişler display port girişleri 2. bir seçenek olarak dönüştürücü kullanıyorsan dönüştürücünde bir problem olabilir
Galiba haklısın monitörü aldıgım yere gidicem ya kabloyu değiştiricem yada bu aldıgımı geri verip biraz daha para bayılıp direk hdmi girişi çıkışı olan monitör alıcam bakıcam yarın artık :S ama hangi foruma baksam çift monitörü kapanan insanların hiç biri benim sorunum çözüldü dediğini görmedim bütün konuların ucu acık kalmış yandık valla yani

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
2 sini birlikte dene bak bakalım olucakmı olmazsa poverlede alakalı ola bilir 2 güç kaynağını kullanamıyor

Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Dönüştürücüler tek başlarına sorunsuz çalıştığı için ve ek güç girişleri olmadığından dönüştürücünü değiştirmeni tavsiye ederim bilinen bir Bilgisayar Mağazasına gidip başka dönüştürücü deneyebilirsin.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
nvidia denetim masasında birden çok ekran modu var amd yazılımında da ona benzer bişey vardır illaki

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Dönüştürücüler tek başlarına sorunsuz çalıştığı için ve ek güç girişleri olmadığından dönüştürücünü değiştirmeni tavsiye ederim bilinen bir Bilgisayar Mağazasına gidip başka dönüştürücü deneyebilirsin.
Bugun kadıkoyde birtane bilgisayar tamircisine sordum bazı dönüştürücülerde 5v güc girişi olan dönüştürücü gösterdi güç yetmiyor olabilir dedi Peki iki monitörün kapanması normalmi dediğimde normal dedi monitörü satan pcciyi aradım sizin monitör 220v pirizden alıyor zaten tarzında şeyler söyledi (şimdi burada 220v monitör alıyor ayrıca dönüştürücü usb ile beslenenlerden var acaba hangi bilgisayarcı haklı burada) bu arada oyuna girince daha hızlı gidiyor iyice kafam bulandı

ʟɪғᴇ ɪs ᴛᴏᴏ sʜᴏʀᴛ ᴛᴏ ʜᴏʟᴅ ɢʀᴜᴅɢᴇs
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Driverlarını güncelle olmazsa ekran kartı girişinde problem olabilir

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Sorun çözüldü

Son düzenleme:
Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...