Merhaba, dün Valorant oynarken ilk defa bilgisayar birden kendini resetledi ve Windows güncellemesi yaptı. Ondan sonra bilgisayarı açıp oyuna girdiğimde oyun girme ekranında tekrar reset attı birkaç kere, sonra ben oyunla alakalıdır diye düşünüp oyunu silip tekrar yükledim. Sonra bir kere daha yaşandı bu olay. İnternette biraz araştırınca PSU sorunu olma ihtimali yüksek diye gördüm.
Elimde fazla PSU güç kablosu vardı onu taktım 3-4 saat oyunda reset atmadı, daha sonrasında Rust oyununa girerken tekrar reset attı. Yine denedim yine reset attı, OCCT programını yükledim testler yaptım diğerlerinde bir sorun yoktu ama Power testini ilk yaptığımda reset attı. Bir daha yaptığımda düzgün bir şekilde test yaptı bir sorun da gözükmedi. Ondan sonra bugün sabah tarayıcıyı açtığımda tarayıcıda bilgisayar kendini kapattı ve tekrar açmaya çalıştığımda kasa çalıştı ama görüntü gelmedi. Bilgisayarı yeni formatlamıştım ve Windows 10 kurulu formattan önce W11 kullanıyordum, hiçbir sorun yoktu sizce sorun ne? Şimdiden teşekkür ederim, hayırlı günler.
Ryzen 5 5600.
ASUS TUF Gaming A520M-Plus
8x2 RAM.
ASUS Dual RX6600 8 GB.
Hikvision 512 GB M.2 SSD.
Gamepower Horizon Gaming mesh panel 650W 80+ Bronze dahili PSU kasa.
27 inc 1ms 144Hz Curved Gamepower monitör.
Elimde fazla PSU güç kablosu vardı onu taktım 3-4 saat oyunda reset atmadı, daha sonrasında Rust oyununa girerken tekrar reset attı. Yine denedim yine reset attı, OCCT programını yükledim testler yaptım diğerlerinde bir sorun yoktu ama Power testini ilk yaptığımda reset attı. Bir daha yaptığımda düzgün bir şekilde test yaptı bir sorun da gözükmedi. Ondan sonra bugün sabah tarayıcıyı açtığımda tarayıcıda bilgisayar kendini kapattı ve tekrar açmaya çalıştığımda kasa çalıştı ama görüntü gelmedi. Bilgisayarı yeni formatlamıştım ve Windows 10 kurulu formattan önce W11 kullanıyordum, hiçbir sorun yoktu sizce sorun ne? Şimdiden teşekkür ederim, hayırlı günler.
Ryzen 5 5600.
ASUS TUF Gaming A520M-Plus
8x2 RAM.
ASUS Dual RX6600 8 GB.
Hikvision 512 GB M.2 SSD.
Gamepower Horizon Gaming mesh panel 650W 80+ Bronze dahili PSU kasa.
27 inc 1ms 144Hz Curved Gamepower monitör.