Çözüldü Kasa çalışıyor ama görüntü gelmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
2 HİZMET YILI
Merhaba, dün Valorant oynarken ilk defa bilgisayar birden kendini resetledi ve Windows güncellemesi yaptı. Ondan sonra bilgisayarı açıp oyuna girdiğimde oyun girme ekranında tekrar reset attı birkaç kere, sonra ben oyunla alakalıdır diye düşünüp oyunu silip tekrar yükledim. Sonra bir kere daha yaşandı bu olay. İnternette biraz araştırınca PSU sorunu olma ihtimali yüksek diye gördüm.

Elimde fazla PSU güç kablosu vardı onu taktım 3-4 saat oyunda reset atmadı, daha sonrasında Rust oyununa girerken tekrar reset attı. Yine denedim yine reset attı, OCCT programını yükledim testler yaptım diğerlerinde bir sorun yoktu ama Power testini ilk yaptığımda reset attı. Bir daha yaptığımda düzgün bir şekilde test yaptı bir sorun da gözükmedi. Ondan sonra bugün sabah tarayıcıyı açtığımda tarayıcıda bilgisayar kendini kapattı ve tekrar açmaya çalıştığımda kasa çalıştı ama görüntü gelmedi. Bilgisayarı yeni formatlamıştım ve Windows 10 kurulu formattan önce W11 kullanıyordum, hiçbir sorun yoktu sizce sorun ne? Şimdiden teşekkür ederim, hayırlı günler.

Ryzen 5 5600.
ASUS TUF Gaming A520M-Plus
8x2 RAM.
ASUS Dual RX6600 8 GB.
Hikvision 512 GB M.2 SSD.
Gamepower Horizon Gaming mesh panel 650W 80+ Bronze dahili PSU kasa.
27 inc 1ms 144Hz Curved Gamepower monitör.

1337
Seçkin Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
PSU’nuzun yeterli güç sağladığından emin olun. Daha önce güç kablosunu değiştirdiğinizde sorunun geçici olarak düzeldiğini belirtmişsiniz. Bu PSU’nun kendisinde veya bağlantılarında bir sorun olabileceğini gösterebilir. CPU ve GPU sıcaklıklarını kontrol edin. Aşırı ısınma, sistemin kendini korumak için kapanmasına neden olabilir veya termal macun yenilenmesi gerekebilir. Bios ayarlarnızı güncelleyin ve son olarak tüm donanım bileşenlerinin (anakart, GPU, HDD/SSD) doğru ve sıkı bir şekilde bağlandığından emin olun.

Kendin ol Zaten herkes alındı
Uzman Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Merhaba! Yaşadığınız sorunları gerçekten anlayabiliyorum, bunlar oldukça sinir bozucu olabilir. Bilgisayarınızın beklenmedik şekilde kendini sıfırlaması ve oyunlarda sorunlar yaşamanız gerçekten rahatsız edici olmalı. Anlattıklarınıza göre, bu sorunların arkasında yatan nedenlerden biri muhtemelen güç kaynağı (PSU) ile ilgili olabilir. Elinizdeki fazla güç kablosunu değiştirdikten sonra bir süre düzeldiği ancak sonra tekrar sorun yaşandığı bilgisi, PSU'nuzun istikrarsızlık gösterdiğini düşündürüyor.

Birkaç önerim var:

• İlk olarak, güç kablosu bağlantılarınızın sıkı ve doğru olduğundan emin olun. Kablolarda gevşeklik veya bağlantı sorunları olabilir.
  • PSU'nuzun kapasitesi teorik olarak sisteminiz için yeterli olmalı, ancak kalite ve sağlamlık önemlidir. Mümkünse başka bir güç kaynağıyla deneme yapın veya bir uzmana kontrol ettirin.
  • Ayrıca, sisteminizin aşırı ısınma yaşamaması için içindeki fanlarınızın ve soğutma sistemlerinizin düzgün çalıştığından emin olun. Aşırı ısınma da benzer sorunlara neden olabilir.
Bu adımları takip ettikten sonra sorun devam ederse, PSU'nuzun bir uzman tarafından detaylı bir şekilde test edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi gerekebilir. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz, başka bir sorunuz olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım!

Üye
2 HİZMET YILI
Sorun anlamadığım bir şekilde ssd den kaynaklıymış yardımlarınız için teşekkür ederim.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...