Senin için pc toplama tavsiyesi verebilirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Uzun bir süredir kendime pc toplamak için araştırma yapıyorum ve olaya iyice aşinayım. Eğer benden bir sistem toplama tavsiyesi istiyorsan bütçeni ve marka takıntın varsa onları yazarsan sana yardımcı olabilirim.

Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Uzun bir süredir kendime pc toplamak için araştırma yapıyorum ve olaya iyice aşinayım. Eğer benden bir sistem toplama tavsiyesi istiyorsan bütçeni ve marka takıntın varsa onları yazarsan sana yardımcı olabilirim.
I would just like to know if there are any sites that exchange bad computers for better ones, in NA ..

Cheating is good when you are not caught
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
MSI kurulumu nasıl olur? veya Corsair kurulumu?

Üye
6 HİZMET YILI
İyi bir maliyet avantajı olan bir ekran kartı değiştirmek istiyorum, piyasa çok kararsız, bu yüzden hangi yatırım yapacağımı bilmiyorum ...

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
I'm interested, I'm in the mood to collect a PC but I don't know mt about brand

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
I agree with you!
Post automatically merged:

I highly recommend prioritizing the brand !

Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
knk 4000 tl aşmayacak masa üstü pc toplayacağım . ama konu hakkında bilgim yok yardım edermisin . ekipman parası ayrı

Uzman Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
knk 4000 tl aşmayacak masa üstü pc toplayacağım . ama konu hakkında bilgim yok yardım edermisin . ekipman parası ayrı
Merhaba hocam senin için 3985 tl bir sistem topladım umarım hoşuna gider. Eksiğim veya yanlışım varsa forumdaki arkadaşlar yardımcı olursa sevinrim.
Öncelikle işlemci, işlemcini ryzen 5 1600 seçtim yeni çıkarttıkları 12nm af modeli bulabildiğim fiyat 900 tl idi

İşlemci: Ryzen 5 1600 (12nm af) 900 Tl

Anakartını ilerde işlemci yükseltmek istersen diye 3. Nesil ryzrn desetekleyen bir anakart gigabaytın b450-m h modelini seçtim bunuda en uygun 520 tl ye bulabildim

Anakart: Gigabayt B450-m H 520 Tl

Sıra ekran kartında şuanda bu sisteme performans verecek en iyi ekran kartını seçtiğimi düşünüyorum. Ekran kartı olarak sapphire nin rx 580 oc lu 4gb modeli. 8gb seçebilirdim ama arada fiyat farkı vardı ve performansta çokta abartılacak kadar bir fakr yom oyunlarda en fazla 10 fps fazla verirdi. Bu ekran kartınıda en uygun 1600 tl ye bulabildim.

Ekran kartı: Sapphire Rx 580 Oc 4gb 1600 Tl

Ram olarak fiyat performans alanında klasikleşmiş corsair vengeance 8gb modelini kullandım fiyatına göre baya performanslı bir model. Bu fiyat kısalasında 8gb bellek seçebildim ama ilerde bunu 16 gb yaparsan sistem işte o zaman canavar olur. Bunuda 300 tl bulabildim.

Ram: Corsair Vengeance 3000Mhz 8gb 300

Gelelim depolama kısmına burda harddisk kullandım. Bu harddisk fiyatına bir çok ssd var fakat depolama kısmında harddisk e göre baya az oyun oynayacağını düşünerek depolama alanına baya ihtiyacın olacak bunun için harddisk seçtim. İlerde ssd alıp windows ve hızlı açılmasını istediğin oyunlar varsa buna geçirebilirsin. Harddiskide western digital markasının 1tb modelini seçtim. Piyasada en ucuz 260 tl ye bulabildim.

Depolama: Western digital 7.2k rpm 1tb Harddisk

Geri kalan kasa ile psu bunlarıda birleşik satılan bi kaç model vardı bu sistemede 500w yeteceğini düşündüm. Kasa+psu: Power Boost Vk-1631 500w
Umarım yararlı olmulştur. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...