Siber güvenlik alanına hangi kodlama diliyle başlanmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Dostlar merhaba, siber guvenlik alaninda kendimi gelistirmek istiyorum fakat nereden, nasıl baslayacagimi bilmiyorum. Ilk olarak hangi programlama dillerinden baslamam gerekiyor? Neleri baz alip ilerlemem gerekiyor? Şimdiden yardimci olan herkese teşekkür ederim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Dostlar merhaba, siber guvenlik alaninda kendimi gelistirmek istiyorum fakat nereden, nasıl baslayacagimi bilmiyorum. Ilk olarak hangi programlama dillerinden baslamam gerekiyor? Neleri baz alip ilerlemem gerekiyor? Şimdiden yardimci olan herkese teşekkür ederim.
python
Post automatically merged:

java ve C++ DAHA İLERLEDİKÇE KULLANA BİLİRSİN

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
python ile temelleri öğrenmelisin kolaydan zora doğru

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
net python çünkü yaygın olarak kullanıyoruz ve Web Sunucusu Fingerprint, Port Taraması, Saldırı Tespit ve Önleme Sistemleri Oluşturma, Kablosuz Ağ Taraması, Veri Çekme ,Coğrafi Konum Çıkarma, ve Sızma Testini python üzerinden yapıyoruz

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
kankam pyhton ile baslamalısın bence temelini geliştirmen lazım

Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Herkese cok tesekkur ederim yardimci oldugunuz icin ozaman pyhton ile baslayip ilerleme devam edecegim

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
pyhton bence öbür kodlamalara nazaran daha hızlı öğrenilebilir geliyor önce pyhton bence

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Phyton ve kali Linux (işletim sistemi) bunları öğrenmek ile başlayabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
siber güvenlik uzun zamandır işlevsiz kalıyor

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Python , Java , php , SQL , Linux OS kullanımı daha doğrusu hangi alanda bir yazılım güvenliği sağlayacağına bağlı değişir. Kali linux demiş bazı arkadaşlar kendi exploitlerinizi methodlarınızı çözmeniz gereken şeyler artık siber güvenlik işleri ( büyük şirketler için mesela ) , ama temel olarak kali linux da faydalı olabilir.

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Genellikle, siber güvenlik alanında kullanılan programlama dilleri arasında C, C++, Python, Java ve Assembly dilleri sayılabilir. Hangi dilin size daha uygun olduğunu anlamak için, ilk olarak bu dillerden bir tanesini seçip öğrenmeye başlamanızı öneririm. Öğrendiğiniz dilin nasıl kullanılabileceğini anlamaya çalışırken, aynı zamanda siber güvenlik alanında hangi konulara ağırlık vermeniz gerektiği konusunda da fikir sahibi olabilirsiniz.
Siber güvenlik alanında öğrenmeniz gereken konular arasında aşağıdakiler sayılabilir:
  • İşletim sistemleri: Siber güvenlik alanında çalışmak isteyen bir kişinin işletim sistemleri hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Özellikle, Linux ve Windows gibi popüler işletim sistemleri hakkında bilgi sahibi olmanız faydalı olacaktır.
  • Ağlar: Ağlar hakkında bilgi sahibi olmak, siber güvenlik alanında çalışmak isteyen bir kişi için önemlidir. Özellikle, TCP/IP protokolü ve ağ güvenliği konularını öğrenmeniz faydalı olacaktır.
  • Veri şifreleme: Siber güvenlik alanında veri şifreleme konusu da önemlidir. Özellikle, simetrik ve asimetrik şifreleme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmanız faydalı olacaktır.
  • Güvenlik açıkları: Siber güvenlik alanında çalışmak isteyen bir kişinin güvenlik açıkları hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Bu konuda, güvenlik açıklarının sınıflandırılması, güvenlik açıklarının tespiti ve güvenlik açıklarının önlenmesi gibi konuları öğrenmeniz faydalı olacaktır.

(!)Bu konular siber güvenlik alanında öğrenmeniz gereken önemli konular olup, bunları öğrendikten sonra siber güvenlik alanında daha ileri seviye konulara da yönelebilirsiniz.

Son olarak, siber güvenlik alanında öğrenmek istediğiniz konulara yönelik çeşitli kaynaklar bulunmaktadır. Bu kaynaklar arasında, kitaplar, eğitim videoları, online kurslar ve öğrenim platformları sayılabilir. Bu kaynakları kullanarak, siber güvenlik alanında öğrenmek istediğiniz konuları daha etkili bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Onaylı Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
c++ , python , java çogunlukla bunlar kullanılıyor zaten

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
pyhon programlama dili siber güvenlik alanında kullanım için güzel bir alternatif oluşturmakta

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Hocam öncelikle benim naçizane tavsiyem programlamada önce kesinlikle ingilizceyi güzel şekilde öğrenmeniz çünkü bu yola girdiğinizde en büyük destekcjniz bu olucaktir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...