Siber Güvenlik ile ilgili

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Merhabalar, lise son sınıfım ve yaklaşık 2-3 aydır siber güvenlikle ilgili dersler videolar izliyor ve öğreniyorum. Temel seviyedeyim denilebilir, önemli tool'ları protokolleri, network ile ilgili şeylerin mantığını da çözdüm. Son olarak tek bir şey kaldı.
Ne yapmalıyım?
Yazılım dili öğrenmeli miyim öğreneceksem de hangi diller ile başlamalıyım?
+ olarak internette fazla kaynak yok kali işletim sistemi ile alakalı pentester vb. dersleri nereden bulabilirim? Udemyi biliyorum kullanıyorum

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Merhabalar, lise son sınıfım ve yaklaşık 2-3 aydır siber güvenlikle ilgili dersler videolar izliyor ve öğreniyorum. Temel seviyedeyim denilebilir, önemli tool'ları protokolleri, network ile ilgili şeylerin mantığını da çözdüm. Son olarak tek bir şey kaldı.
Ne yapmalıyım?
+ olarak internette fazla kaynak yok kali işletim sistemi ile alakalı pentester vb. dersleri nereden bulabilirim? Udemyi biliyorum kullanıyorum
ilerde iş bulma sıkıntısı çekmezsin ama ne kadar çok o kadar iyi ana dillerden teker teker öğrenmeye başlarsan aranan eleman olursun, udemy dışında youtubea bakabilirsin

Just The Two Of Us
Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Ne yapmalıyım?
ingilizce veya başka diller öğrenmek senin ileride iş bulmanı kat kat arttıracaktır

Griffin Premium
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Meslek olarak düşünüyorsan yeni açıldı 2 yıllık siber güvenlik okuyabilirsin

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Ne yapmalıyım?
Merhaba! Siber güvenlik alanında ilerlemek istediğiniz ve teknik becerilerinizi geliştirmek için ne yapmanız gerektiği konusunda birkaç öneride bulunabilirim:

1. Programlama dillerini öğrenin: Siber güvenlikte programlama dilleri çok önemlidir. İyi bir siber güvenlik uzmanı olmak için, en azından Python, Bash ve PowerShell gibi temel programlama dillerini öğrenmeniz gerekir. Python özellikle siber güvenlikte çok yaygın olarak kullanılan bir dildir.
  2. Pratik yapın: Öğrendiğiniz becerileri uygulamak, siber güvenlik alanında daha iyi hale gelmek için önemlidir. Örneğin, bir sanal makine üzerinde kali işletim sistemini kurabilir ve birçok farklı siber saldırıyı simüle ederek pratik yapabilirsiniz.
  3. Çevrimiçi kaynakları kullanın: Udemy gibi çevrimiçi platformlar, siber güvenlik konusunda birçok kurs ve eğitim materyali sunar. Bunun yanı sıra, siber güvenlik konusunda forumlar ve bloglar da çok faydalıdır. Örneğin, HackTheBox veya TryHackMe gibi platformlar, siber güvenlikte pratik yapmak için mükemmel bir kaynak olabilir.
  4. Sertifikalar edinin: Siber güvenlik sertifikaları, işverenler tarafından siber güvenlik becerilerinizi göstermek için kullanılır. Örneğin, CompTIA Security+ veya CEH (Certified Ethical Hacker) sertifikaları, siber güvenlik alanında çok popülerdir.
Sonuç olarak, programlama dilleri öğrenmek, pratik yapmak, çevrimiçi kaynakları kullanmak ve sertifikalar almak, siber güvenlik kariyerinizde başarılı olmak için önemli adımlardır. Başarılar dilerim!

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Merhaba! Siber güvenlik alanında ilerlemek istediğiniz için temel bilgiler edinmeye başlamış olmanız harika. Yazılım dili öğrenmek, özellikle siber güvenlik alanında daha derinlemesine bilgi sahibi olmak istiyorsanız, kesinlikle faydalıdır.

İşte siber güvenlikle ilgili popüler yazılım dilleri:

1. Python: Başlangıç seviyesi için mükemmel bir dildir. Kullanımı kolaydır ve siber güvenlik araçları geliştirmede yaygın olarak kullanılır.
  2. C/C++: Bu diller, düşük seviyeli programlama yapmanıza ve sistemlerin derinliklerine inmenize olanak tanır. Performans açısından avantaj sağlarlar ve birçok güvenlik açığı tespit etmek için kullanılır.
  3. Java: Java, web uygulamaları ve Android uygulamaları için kullanılan yaygın bir dildir. Bu nedenle, bu tür uygulamaların güvenliğini analiz etmek ve güçlendirmek için önemlidir.
Başlangıç olarak Python öğrenmenizi öneririm. Daha sonra, ihtiyaçlarınıza ve ilgi alanlarınıza bağlı olarak diğer dilleri de öğrenebilirsiniz.

Kali Linux ile ilgili kaynaklar ve pentesting dersleri için şu platformlara göz atabilirsiniz:

1. Coursera: Ücretsiz ve ücretli siber güvenlik dersleri sunar. Kali Linux ve pentesting ile ilgili dersler bulabilirsiniz.
  2. Cybrary: Siber güvenlik alanında öğrenme kaynakları sunan bir platformdur. Kali Linux, pentesting ve güvenlik araçlarına dair dersler ve videolar mevcuttur.
  3. YouTube: Kali Linux ve pentesting ile ilgili öğretici videolar için YouTube'da pek çok kanal bulunmaktadır. "HackerSploit", "The Cyber Mentor" ve "LiveOverflow" gibi kanalları inceleyebilirsiniz.
  4. Offensive Security: Kali Linux'ın resmi web sitesinde eğitimler ve sertifika programları sunulmaktadır.
Udemy dışında bu kaynakları kullanarak daha fazla bilgi edinebilir ve becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Başarılar!

Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Ne yapmalıyım?
Yaşına göre çok güzel seviyeye gelmişsin, ingilizceni geliştir derim. Bence bu alanla ilgilili deneyimli insanlarla tanışıp onlardan fikir edinmen çok iyi olur. Ayrıda Mr Robot izlemediysen tavsiye ederim.)

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Yaşına göre çok güzel seviyeye gelmişsin, ingilizceni geliştir derim. Bence bu alanla ilgilili deneyimli insanlarla tanışıp onlardan fikir edinmen çok iyi olur. Ayrıda Mr Robot izlemediysen tavsiye ederim.)
izledim baya güzel dizi. onun dışında önerin için tweşekkürler

Banlı Üye
3 HİZMET YILI
öncelikle bi dil öğren sonra videolar devam et öğretmen bula bilirsin dahada iyi olur

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Ne yapmalıyım?
kali linux ile toolları öğrenebilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bence tek bir şeye odaklanmamalısın. Örnek veriyorum ingilizce öğrenirken, pentest de öğrenebilirsin, kali öğrenirken network bilgini geliştirebilirsin. Udemy veyahut leak edilmiş ücretli kursların videolarını bulabilirsin. Mezun olmadan önce sertifika edinmeye çalış.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
internette bulamamanın sebebi tr de çok yaygın değil ing olarak aratırsan güzel şeyler bulabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
lise sonsan sınavını hallet önce bu işler üni de daha güzel yparsın hem sorunla karşılaştığında sorabilceğin bu işlerden anlayan insanlar olur

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Bu işi ilerletip ileride çok rahat edersin

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
kali linux öğrenmeni tavsiye ederim dostum yazılım dillerini öğrendiğinde siber suçlar yazılım herşeyi yaparsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...