Sıcak İçecekleri̇n zararli olduğunu bi̇li̇yor musunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Ekli dosyayı görüntüle 80642

İçecekleri sıcak tüketmenin zararlı olduğunu biliyormusnuz? evet bilmiyorsanız yazımızı mutlaka okuyunuz. Sıcak içilen en çok içeceklerin başında çay ve kahve gelmekte uzmanların yapmış olduğu bir araştırmada sıcak içeceklerin yutak borusunda yaralara neden olduğu ortaya çıkmıştır. Dünya Sağlık Örgütüne göre 65°C sıcaklığının üzerindeki içecekler yemek borusu kanserine neden olarak içeceğin kendisinin zararlı olmadığı ve sıcaklığı konusunda uyarılarda bulunmaktalar.

Sıcak içeceklerin zararları?​

Dünya Sağlık Örgütü'nün yapmış olduğu bir araştırma sonucu ortaya sıcak içeceklerin yutak borusuna zarar vererek yaralara neden olması ve bunun sonucunda ise yemek borusu kanserine zemin hazırladığı ortaya çıkmıştır. Özellikle sıcak içecekleri fazla tüketen başta Çin, Türkiye, Güney Amerika ve İran gibi bu ülkelerde yapılan araştırmada 65°C ile 70°C' sıcaklıkta çay ve kahve gibi sıcak tüketilen içeceklerden kaynaklanan yemek borusu kanserine diğer ülkelere göre daha fazla olduğu ortaya çıkmıştır. Çay ve kahve gibi içeceklerin yemek borusu kanserine neden olmadığı sadece yüksek sıcaklıkta içilmesi durumunda içilen içeceğin sıcaklığının neden olduğunu belirtelim.

Sıcak içecekler nasıl tüketilmeli?​

Uzmanlar sıçak içecekleri içmeden önce yaklaşık 4 dakika kadar beklenmesi gerektiği bu süre zarfında içeceğin normal sıcaklığı ulaşarak yutak borusuna zarar vermeyeceği yönünde açıklamalar yapmaktalar. Unutmayın 65°C ile 70°C sıcaklıktaki içecekleri kesinlikle normal sıcaklığa ulaştığında içelim çünkü yukarıda belirttiğim gibi sıcak içilen içecekler yutak borusunda yaralara neden olarak kansere yol açmaktadır. Yemek borusu kanseri ise kanser türleri arasında ölümcül olarak 8 sırada yer almkatadır. Bu araştırma ise 2012 yılında yapılmıştır. Ayrıca uzmanlar kahve tüketimin mesane kanserinede neden olabileceği yönünde açıklamaları bulunmaktadır. Mümkün olduğunca hayatınızda çok sıcak bir sıvı tüketmemeye çalışınız.
cay icmemin zararlı olcagını düşünmüyürum caysız bir hayat asla

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
ben sürekli sıcak içecekler tüketiyorum beni bi şüpheye düşürdü bu durum bide sigara içiyorum kesin kanser olcam :

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Gırtlak kanseri ve benzeri hastalıkları tetikleyen bir durum. Bilinçli tüketici olmak gerekiyor.
sıcak içecek içen insanlar gırtlak kanserimi oluyor ?
Post automatically merged:

bilgilendirme için teşekkür ederim gerçekten işime yaradı aileme söylemeye gidiyorum

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Aynı soğuk hava ve sıcak hava gibi işte mesela soğuk yerlerde yaşayanlar daha çok yaşarlar(belli olmaz tabi eceli de gelebilir.) çünkü hücreleri donuyor captan america gibi düşünün

The Best Cheat Provider
Donator
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
sıcak içmeyi severim ama 65 derece biraz fazlaymış

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
ne kadar zararlı olsada caydan vazgecmem artı sizin sıcak dedigiz 65 derecede zaten bir sey yenip icilemez ki

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Aga inanmıyorum böyle haberlere xD kim bu uzmanlar

Uzman Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Bilmiyordukta 65 derece içen adamın aklına yazık kanka zaten ama bilgi bilgidir eline sağlık

Sabaku No Gaara
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
ben sadece sıcak olarak kahve içiyordum ama önemsemiyorum ya sıcak soğuk farketmez brooo soğuk kanlıyız .

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
10 dk soğumasını bekleyip anca içiyom :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...