Evet Beyler bazen dosyalarımıza kimsenin bakmamasını isteriz ve bende dosayları nasıl şifreleyeceğimizi gösterdim
[font=WOL_Reg,]Klasörleri ve dosyaları şifreleme, bunları istenmeyen erişimden korumanın bir yoludur. Şifreleme Dosya Sistemi (EFS), bilgileri sabit diskinizde şifrelenmiş bir biçimde depolamak için kullanabileceğiniz bir Windows özelliğidir. Şifreleme, bilgilerinizin güvenliğini sağlamanıza yardımcı olmak için Windows tarafından sağlanan en güçlü korumadır.[/FONT]
[font=WOL_Bold,]Dosya veya klasörü şifrelemek için[/FONT]
[font=WOL_Bold,]Not[/FONT]
[font=WOL_Bold,]Dosya veya klasörün şifresini çözmek için[/FONT]
Konuyu Başka Yerlerde Görebilirsiniz Nasıl olsa dosya şifrelemeyi ben bulmadım (Mavi yerlere tıklarsanız microsoftun sayfasına giderseniz)
[font=WOL_Reg,]Klasörleri ve dosyaları şifreleme, bunları istenmeyen erişimden korumanın bir yoludur. Şifreleme Dosya Sistemi (EFS), bilgileri sabit diskinizde şifrelenmiş bir biçimde depolamak için kullanabileceğiniz bir Windows özelliğidir. Şifreleme, bilgilerinizin güvenliğini sağlamanıza yardımcı olmak için Windows tarafından sağlanan en güçlü korumadır.[/FONT]
[font=WOL_Bold,]Dosya veya klasörü şifrelemek için[/FONT]
- [font=WOL_Reg,]Şifrelemek istediğiniz dosyayı veya klasörü sağ tıklatın ve [font=WOL_Bold,]Özellikler[/FONT]’i seçin.[/FONT]
- [font=WOL_Reg,][font=WOL_Bold,]Genel[/FONT] sekmesini ve sonra [font=WOL_Bold,]Gelişmiş[/FONT]'i tıklatın.[/FONT]
- [font=WOL_Reg,][font=WOL_Bold,]Veriyi korumak için içeriği şifrele[/FONT] onay kutusunu işaretleyin, [font=WOL_Bold,]Tamam[/FONT]'ı tıklatın ve ardından [font=WOL_Bold,]Tamam[/FONT]'ı tekrar tıklatın.[/FONT]
[font=WOL_Bold,]Not[/FONT]
- [font=WOL_Reg,]İlk kez bir klasörü veya dosyayı şifrelediğinizde, şifreleme sertifikası otomatik olarak oluşturulur. Şifreleme sertifikanızı yedeklemeniz gerekir. Sertifikanız ve anahtarınız kaybolur veya zarar görürse ve bir yedeğiniz yoksa, şifrelediğiniz dosyaları kullanamazsınız. Daha fazla bilgi için bkz.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap.[/FONT]
[font=WOL_Bold,]Dosya veya klasörün şifresini çözmek için[/FONT]
- [font=WOL_Reg,]Şifresini çözmek istediğiniz dosyayı veya klasörü sağ tıklatın ve [font=WOL_Bold,]Özellikler[/FONT]’i seçin.[/FONT]
- [font=WOL_Reg,][font=WOL_Bold,]Genel[/FONT] sekmesini ve sonra [font=WOL_Bold,]Gelşişmi[/FONT]'i tıklatın.[/FONT]
- [font=WOL_Reg,][font=WOL_Bold,]Veriyi korumak için içeriği şifrele[/FONT] onay kutusunu temizleyin, [font=WOL_Bold,]Tamam[/FONT]'ı tıklatın ve ardından [font=WOL_Bold,]Tamam[/FONT]'ı tekrar tıklatın.[/FONT]
Konuyu Başka Yerlerde Görebilirsiniz Nasıl olsa dosya şifrelemeyi ben bulmadım (Mavi yerlere tıklarsanız microsoftun sayfasına giderseniz)