Sigara içmek karaciğer naklinde sorun oluşturur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
2 HİZMET YILI
Doktor sigarayı bırakmamı söyledi ama ne yaparsam yapayım bırakamadım ve bu hafta sonu nakil olacağım. Sigara içtiğim testlerde belli olur mu ve benım karaciğer naklı olmama bir engel olur mu? Ben karaciğer verici değilim, alıcıyım bu arada. Çok korkuyorum bir şey olur, çıkar diye. Lütfen uzman birileri varsa bana bu konuda yardım edebilir mi?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Muhtemelen testlerden anlaşılır da karaciğer nakli olacaksanız niye sigara içmeye devam ediyorsunuz ki? Naklin başarılı olabilmesi için bırakmanız gerekirdi. Bundan sonraki süreçte ne olacağını bilemeyiz de umarım istediğiniz gibi olur. Sigarayı da en kısa sürede bırakın.

VALORANT NEFRETLİSİ
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Üzücü ameliyatımı olduğum dönemde sigarayı bırakmamı söylemişlerdi ama bırakmamıştım ameliyattan 4 gün sonra günde 1 dalla başladım şu an1.5 paket ameliyat olalı 3 ay oldu

Seçkin Üye
Ödüller
10
Sosyal
10 HİZMET YILI
Tabikide sigara içtiğin yapılan testler sonucunda belli olur. Sen ne yap et o sigaradan kurtul derim.

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Hocam sigara her türlü zararlı bende geçirdiğim bir ameliyat tan örnek verirsem Başhekim gerçekleştirmişti sigaranın ne kadar ameliyat öncesi zararlı olduğunu belirtsede en önemli etkisinin ameliyat sonrası sağlıklı iyileşmeyi çok kötü yönde etkilemesi dedi. En azından aşırı azaltıp ameliyat sonrası tamamen bırakmanı öneriyorum iyileşmenin gerçekten güzel ve sağlıklı olması için.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Evet oluşturur, öncelikle Allah şifa versin. Sigara içmek akciğere etki ettiği için karaciğer naklinde de sorun yaratır.

Seçkin Üye
2 HİZMET YILI
Hocam sigara her türlü zararlı bende geçirdiğim bir ameliyat tan örnek verirsem Başhekim gerçekleştirmişti sigaranın ne kadar ameliyat öncesi zararlı olduğunu belirtsede en önemli etkisinin ameliyat sonrası sağlıklı iyileşmeyi çok kötü yönde etkilemesi dedi. En azından aşırı azaltıp ameliyat sonrası tamamen bırakmanı öneriyorum iyileşmenin gerçekten güzel ve sağlıklı olması için.
haklısın hocam ölümde olsa bu ılleten kurtulamm lazım pislik sonuçta

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
belli oluyor kan tahlillerinden diye biliyorum

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Geçmiş Olsun ALLAH yardımcın olsun umarım iyileşirsin hem cebimize zarar hem de kendimize zarar bırakamadık

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
belli olsa nolur olmasa nolur içmissin kendine bile bile zarar vermmişsin

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
hocam süt ürünleri tüket yoğurt ayran temizlemede yardımcı olur teste cıkmaz

Seçkin Üye
2 HİZMET YILI
Evet oluşturur, öncelikle Allah şifa versin. Sigara içmek akciğere etki ettiği için karaciğer naklinde de sorun yaratır.
yar
sanada söyledımı amılayat oncesı bırakman gerekıyor dedımı işte ne bılım amellıyattan sukadar gunonce bırak dye falan fılan gıbısıne

bıde oldugun amelıyat neydı geçmiş olsun bu arada

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
yar

sanada söyledımı amılayat oncesı bırakman gerekıyor dedımı işte ne bılım amellıyattan sukadar gunonce bırak dye falan fılan gıbısıne

bıde oldugun amelıyat neydı geçmiş olsun bu arada
Jinekomasti hocam geçirdiğim ameliyat. Dren takılmıştı ameliyattan sonra drenler yaklaşık bi 3 hafta kadar kaldı o ara sigara içmedim.

Seçkin Üye
2 HİZMET YILI
Jinekomasti hocam geçirdiğim ameliyat. Dren takılmıştı ameliyattan sonra drenler yaklaşık bi 3 hafta kadar kaldı o ara sigara içmedim.
oncesınde amelıyata girmeden son gune kadar içtinmi yani onu soruyorum ve doktor bır şey dedimimi işte bak böye bırakman lazım amelıyat oluacakasın olamazssın felan gıbısıne ıcme dıye

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
oncesınde amelıyata girmeden son gune kadar içtinmi yani onu soruyorum ve doktor bır şey dedimimi işte bak böye bırakman lazım amelıyat oluacakasın olamazssın felan gıbısıne ıcme dıye
1 hafta öncesinden bırak dedi. Ben 1 gün öncesine kadar içtim son 24 saat kala içmedim. Sigarayı inan hiç canım çekmedi bile o 24 saat sadece su istedi canım.

Seçkin Üye
2 HİZMET YILI
1 hafta öncesinden bırak dedi. Ben 1 gün öncesine kadar içtim son 24 saat kala içmedim. Sigarayı inan hiç canım çekmedi bile o 24 saat sadece su istedi canım.
pekı testlerde cıkmadımı kanka sonucta amelıyat oluyosun narkoz alıyosun demedımı doktor aa işte böyle böyle ben içme dedım sen gıne ıcmıssın dıye ıllakı kan testı yapmışlardır amelıyat öncesı felan kan testınde çıkmadımı ne bılım hıcmı bısey demedıler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...