Onaylı Üye
kanka içme sigara alacağın parayı açılmaz bir kumbaraya at 1 yıl sonra aç onudostlarım merhaba, yaklaşık 4-5 senedir sigara kullanıyorum. günlük 1.5-2 paketi buluyor hem öğrencilik hali hem de vücudum için çok sıkıntılı. nasıl azaltabilirim önerisi olan var mı?
Dostum ekonominin hali belli ama durumun iyiyse sürekli yanında çerez bulundur fındık,fıstık,çekirdek böyle bırakan kişi sayısı çok, kolaylaştırıyor.dostlarım merhaba, yaklaşık 4-5 senedir sigara kullanıyorum. günlük 1.5-2 paketi buluyor hem öğrencilik hali hem de vücudum için çok sıkıntılı. nasıl azaltabilirim önerisi olan var mı?
kesinlikle katılıyorum 1 2 azalta azalta bırakılacak bir şey değil. vücudun için sıkıntılı olduğunun farkındaysan zaten içmemen için bir sebep olmalı bu. eğer arkadaş ortamında sıklıkla içiyorsan 2 3 hafta o ortama girmemeye çalış. evde sigara içemiyorsan aynı şekilde 2 3 hafta evde kalmaya çalış. Allah sabır versin umarım bırakabilirsin fakat önce kafanda bitirmelisin. ek olarak şunu da söylemek istiyorum, sigaranın stresi azalttığını hissediyordum ben de. içmeyenlere sorsan yok öyle bir şey falan der çoğu kişi ama ben azalttığını hissediyordum. başım sıkıştığında içim daraldığında gidip sigara yakıp rahatlıyordum mesela. ardından dediğim gibi kendimi 2 3 hafta kapattım. ne sigara içen arkadaşlarımla görüştüm ne de sigara içebileceğim bir ortamda bulundum. ardından streslendiğim sinirlendiğim olaylar yaşadığımda aklıma sigara geliyordu fakat yine de sabretmek istedim. sonradan bir videoya denk geldim. sigaranın stresi azalttığını söylüyordu fakat durum şöyleymiş, bir eşik değeri düşün, atıyorum stres seviyen 50 nin üzerine çıkınca sen bu stresi şiddetli şekilde hissetmeye başlıyorsun normalde. sigara bu eşik değerini yükseltip 60 70 belki 80 e getiriyor ki normalde şiddetli hissedeceğin stresi sana hissettirmiyor. ardından sigarayı bırakınca bu eşik değeri yavaş yavaş düşmeye başlıyor fakat sen o yüksek eşik değerine alıştığın için en ufak olaylarda sinirlenmeye başlıyorsun. eğer sabredebilirsen bir süre sonra her şey normalde dönüyor ve aslında sakinleşmen için ihtiyacın olan şeyin sigara olmadığını anlıyorsun. yanında sabah uyanınca temiz bir burun temiz bir boğaz temiz bir nefes de artısı olarak geliyorSigarayı pat diye bırakmalısın, sigara azar azar bırakılacak bir şey değil.
Bir forum üyesi şöyle bir konu açmış;
https://memoryhackers.org/konular/sigarayi-birakma-yontemim.227631/
usta asıl bir anda bırakırsam beni çok sıkıntıya sokarSigarayı pat diye bırakmalısın, sigara azar azar bırakılacak bir şey değil.
Bir forum üyesi şöyle bir konu açmış;
https://memoryhackers.org/konular/sigarayi-birakma-yontemim.227631/
dediğin gibi hem metabolizmayı hızlandırdığı için hem de tokluk hissi yarattığı için bırakınca çok fazla yemek yiyorsun ve metabolizmanda yavaş kaldığı için haliyle kilo almaya başlıyorsunsigara bırakan çoğu arkadaşım çok fazla kilo alıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?